Šta je novo?

Voždove Kapije [ Stambeno poslovni kompleks | 70 000 m² ]

Ozbiljni građevinari mogu da proračunaju situacije od pre 3 dana i naprave odgovarajuće infrastrukturne sisteme pa onda ne bi došlo do poplava u garažama i lokalima VK.
U razvijenim zemljama posao mora valjano da se obavi i onda se ne bi ugrožavali životi i imovina stanara. Zato su ocekivanja od stranog, "renomiranog" investitora bila veća. Da li bi tako gradio u svojoj zemlji? Ko i zašto to dozvoljava u Srbiji? I dokle?
 
I dalje voda u garaži na -1 nivou, treći dan, užas!!! Potopljeno desetak garaznih mesta, ostava, tehnička prostorija i što je najgore lift. Potpuna katastrofa. Jasno je čak i lajku da nije u pitanju jaka kiša, već loše uradjen pod garaže, koji je napravljen sa padom upravo prema potopljenim prostorijama i garažnim mestima, i pre svega nedostataku odvoda.
Liftovi ne rade i pitanje kada će ih osposobiti a sve u jeku useljenja ...
Neophodno je pod hitno pritisnuti investitora da se urade odredjene prepravke, jer će se ovo stalno dešavati....bićemo "VK na vodi" !!!
 
Možda je u pitanju loša karma kada su u pitanju ostave. Prvo su ih mnogima iz I i II faze rezervisali a zatim otkazali rezervaciju i prodavali isključivo kupcima III faze. Sada su pod vodom i po svemu sudeći tako će i ubuduće biti jer do sada ni jednu reklamaciju za zajedničke prostorije nisu rešili... a garancije ističu jedna po jedna.
 
Pozdrav drugari,

zanima me da li neko ima informaciju da li su se prodali svi trosobni stanovi u zgradama gde je ulaz iz Bilećke, kao i koliko se kreće cena kvadrata sa PDV-om i kolika je cena garaža?

Svestan sam svih problema koje vas muče :)

Pozdrav!
 
TO je sve prodato.
Poluprazne su dve nove visoke zgrade koje gledaju na bocne ulice, mada investitor to krije a u isto vreme je poceo da nudi popust u tehnomaniji za kupovinu stana... Sto je prakticno blamaža. Za kvadrat ne znam, sa svakom novom fazom cena je po 150 evra visa u proseku, valjda je oko 1900-1950 e, zapravo nisam siguran...a garaze su dosle do 12.000 ako ne gresim.
 
hogar1":5mv4625z je napisao(la):
TO je sve prodato.
Poluprazne su dve nove visoke zgrade koje gledaju na bocne ulice, mada investitor to krije a u isto vreme je poceo da nudi popust u tehnomaniji za kupovinu stana... Sto je prakticno blamaža. Za kvadrat ne znam, sa svakom novom fazom cena je po 150 evra visa u proseku, valjda je oko 1900-1950 e, zapravo nisam siguran...a garaze su dosle do 12.000 ako ne gresim.
Koliko se secam cene su od 1900 - 2100e / m2
A garaze od 16 000 e
Jedino ako su spustili cene zbog trenutne situacije.
Veliki broj stanova je neprodat u fazi III, sto dokazuje tabla u prodajnom prostoru na kojoj tacno stoji ispisano koji je prodat koji je rezervissn a koji slobodan.
82d8360c65ae2e6c46b3196ad389e0fb.jpg


Sent from my SM-G955F using Tapatalk
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=748438#p748438:b10d6u9p je napisao(la):
hogar1 » Uto Jun 16, 2020 11:30 am[/url]":b10d6u9p]TO je sve prodato.
Poluprazne su dve nove visoke zgrade koje gledaju na bocne ulice, mada investitor to krije a u isto vreme je poceo da nudi popust u tehnomaniji za kupovinu stana... Sto je prakticno blamaža. Za kvadrat ne znam, sa svakom novom fazom cena je po 150 evra visa u proseku, valjda je oko 1900-1950 e, zapravo nisam siguran...a garaze su dosle do 12.000 ako ne gresim.
Pa niste baš dobro infirmisani, bar što se tice zgrade u G.Rasica 1. Trenutna situacija je, od 48 stanova ostalo je oko 10 ne prodatih i to uglavnom 4-sobnih i penthouse, a oko 5 je rezervisano tj u procesu je prodaje. A što se tiče cene stana ona se kreće izmedju 1950-2100 eura, s tim da se može dobiti nekakav popust. Medjutim, ako dobijete popust to ce vam taman pokroti triskove razlike izmedju projektovane i izvdene kvadrature stana.. Eto ovo vam je informacija sa lica mesta ;))
 
cudno, ja kada sam bio na razgovoru prosle godine (i mozda neki mesec) rekose da su svi penthausi za prvu i drugu fazu prodati, dok je za buducu trecu sve rezervisano :)
 
Za prvu i drugu fazu tačno. Za treću su bila prevelika očekivanja
 
jbg tad su procurele informacije o soliterima i smanjenon dvoristu. Mada oni kao "drze rezervaciju" i ako ti taj stan uopste nisi rezervisao. Stan za koji sam se ja raspitivao su kao drzali na rezervaciji 7 dana pa da im javim sta sam odlucio iako sam rekao da mi ne odgovaraju uslovi. Nakon nekih mesec i po dana me zovu da pitaju da li sam jos uvek zainteresovan ili da skidaju rezervaciju :)
 
Ali evo, ako je neka greška, da ponovim - ispod su fotografije napravljene na nivou - 1 u zgradama koje se nalaze na adresi Generala Rašića 1 i 3, a u pitanju su posledice poplave od pre 10 dana, koje ovako stoje bez ikakve intervencije bilo investitira ili firme za održavanje.
e8ed710917f365a35ddcc3d0e9222e27.jpg
80ad671648810c8a4b42ce43a672630a.jpg


Sent from my SM-N975F using Tapatalk
 
bgvozd":21kzak00 je napisao(la):
Za prvu i drugu fazu tačno. Za treću su bila prevelika očekivanja
Da se malo vise vodilo računa o interesima stanara u kompleksu a ne o maksimizovanju profita iz postojece građevinske parcele (da ne kažem neku drugu reč), inicijalni projekat bi se polako privodio kraju na obostrano zadovoljstvo, kako investitora koji bi profitirao u marginama koje su planirane na pocetku projekta tako i stanara koji bi dobili ono sto im je prezentovano prilikom kupoprodaje.

VK je imao potencijal da bude jedan od boljih rezidencijalnih gradjevinskih projekata u Bgd.

Sent from my MI 9 using Tapatalk
 
Gradiliste ne radi:

a) Potvrdjena korona kod velikog broja zaposlenih?
b) Prodaja ide ispod ocekivanog nivoa?
c) Nesto trece?

Sad smo zaista u Oazi mira.
 
Da li je potrebno zaokružili jedan ili više tačnih odgovora?
 
Danas je bilo znakova života na gradilištu - fotke od jutros i popodne. Ali, da, inače deluje baš mrtvo gradilište...
50d286688cea19504d0f7e50898088ae.jpg
5da8c34329fd6e591257c9c10bb53b26.jpg


Sent from my SM-N975F using Tapatalk
 
Radi se opet
4bcc913ac9d9df35d97a0f6a31b3d471.jpg


Послато са SM-G985F помоћу Тапатока
 
Cao svima.

Rezervisao sam stan u trecoj fazi u zgradi koja gleda na ulicu Generala Rasica (cetvorosoban stan od 92m2). Cena kvadrata je 1874e/m2 sa PDV-om sto mi u ovom trenutku deluje ok (uzimajuci u obzir da su svuda i dalje visoke cene).

Procitao sam 30-40 strana foruma i stvarno ima svega. Meni ne smetaju stvari tipa skratili su dvoriste za 5-10m, da li je parket imao neki cvor vise i sl. (ne kazem da je ovo ispravno, svi smo naravno razliciti). Ono sto mi je neprihvatljivo je poplava u garazi, odrzavanja veca od ugovorene cene kao i nepostovanje rokova za uklanjanje eventualnih nedostataka u garantnom roku.

Stan sam obisao juce i sve deluje korektno i veceras planiram da prespavam u VK u stan na dan varijanti. Ono sto bih voleo je da mi neko kaze kakvo je trenutno stanje sa garazama, ima li nekih ozbiljnijih problema i ako ima iko ko gleda na ovu ulicu da mi prenese svoja iskustva i/ili bilo sta sto bi mi bilo vazno da znam pre nego sto sto posto odlucim da kupim stan.

Unapred zahvalan. :)
 
Dragi mozda buduci komsija... svi problemi o kojima se ovde pisalo su i dalje tu... Prakticno nista nije reseno, izgubljeno u bermudskom trouglu investitor-izvodjac radova-profesionalni upravnik. A sto se tice pogleda na generala Rasica, licno ne bih voleo da gledam i slusam od jutra do mraka lokalnu autoperionicu sa bahatim vlasnikom koji parkira automobile gde stigne i dodatno ulepsava atmosferu tepisima koji se suse odmah pored paviljona sa rekao bih dvadesetak kontejnera koji cesto izgledaju kao da je neko zapravo preselio deponiju na njihovo mesto.... da se ustedi na prevozu. Ali da se ogradim, treba ipak pitati za utisak komsije koji vec zive na toj strani
 
Slažem se sa komšijiom za perionicu - ne mora da znači da će vam smetati, ali obratite pažnju na poziciju iste u odnosu na vaš stan. Prilično se bahata ekipa tamo svakodnevno okuplja.

Što se tiče garaže, dobro se raspitajte kod investitira kako namerava da reši probleme, i obavestite i nas o tome :) Još ništa nije rešeno, povremeno se pojavljuju curenja na pojedinim mestima, na kojima se onda vrše neki radovi, i tako unedogled. A garaža još nije kako treba očišćena od velike poplave, na sve strane vidim blato.

Pozitivna strana orijentacije stana koji gledate - skoro svakodnevni prelepi zalasci sunca :)

Sent from my SM-N975F using Tapatalk
 
Promenio odluku, definitivno su ovi iz perionice napravili tamo haos + kontejneri a i stan je na prvom spratu tako da je sve u paketu losa prica. Rezervisao sam drugi stan, zgrada 6, orijentacija dvoriste za dnevnu i jednu sobu i dve sobe gledaju ka Otokara Kersovanija, treci sprat.

Ima li ljudi iz te zgrade ovde da kazu svoje stavove? Nesto oko cega treba da vodim racuna?
 
Verovatno samo sto je unutrasnja strana ka dvoristu tu osudjena na vecni nedostatak sunca i "teskobu" jer ce zgrada koja ima 9 spratova biti bukvalno zalepljena za soliter od 17 spratova prema tom njihovom novom planu. Nista u pocetku nije trebalo da bude tako, ali investitor se polakomio pa ocigledno i sebi otezao situaciju. Ali to je vec naravno individualna stvar, da li to nekom smeta ili ne.
 
Krecu ozbiljniji radovi
dad9b6bb73f06699111b7c8d23bc015d.jpg


Послато са Mi 10 помоћу Тапатока
 
Vrh