[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=608764#p608764:1rhjvxwi je napisao(la):
miodragmiki » Pet Mar 15, 2019 11:06 am[/url]":1rhjvxwi]Koga interesuje kvalitet gradnje, imate sada pune oglase stanova u VK. Uzmite na dan, prespavajte, ocenite sami ako se već kolebate. Nije toliko skupo, mnogo jeftinije nego posle da se kajete. To nije bilo moguće za kupce I i II faze. Iz prve ruke se uverite, ne čitajte forum i pisanja tipa odustao sam... ne bih ja tamo nikad... ljudi su mnogo nisko pali sa komentarima...
Najkorisniji post u zadnjih 2 meseca. Svaka čast!
Ponovo ću sumirati šta je sve pozitivno, posebno sad posle dužeg perioda života ovde:
1. Zvučna izolacija - stvarno apsolutno ništa ne čujem - kao neko ko se do sada preko 20 puta u životu selio ovo mi je neprocenjivo
2. Toplotna izolacija. Račun za infostan u jeku zime za stan od 47m2 4000 din... Mislim da to dovoljno govori
3. Papirologija čista - jeste da smo čekali upotrebnu dozvolu i da još uvek uknjiženje nije gotovo, ali to je standard u Srbiji. Jako mi je drago da su uradili sve po projeku, u smislu da nisu ubacili dodatni sprat, pa se onda odlučili da ga legalizuju.
4. Podzemna garaža koja je odrađena po svim mogućim standardima, lep i širok ulaz, komotna parking mesta, dobra PP zaštita, lift koji ide do nje direktno. One ulazne rampe (ulaz na parking) nisu baš najbolje rešenje, ali šta je tu je.
5. Kvalitet stolarije, kako unutrašnje tako i spoljašnje
6. Gipsani zidovi mi se dopadaju zato što daju bolju zvučnu izolaciju nego da je od opeke, mada ima par pukotinica na spoju između zida i plafona, ali ništa strašno. To realno jedino ja vidim, a to je cena brze gradnje koja je postala standard. Tu je bio i problem parketa, ali to su rešili
7. Dva lifta - skoro nikada ne čekam duže od 15ak sekundi
8. Privatni park koji je stvarno lep i uredan. Prosto je zadovoljstvo gledati u njega ujutro. Znam da su ga smanjili, ali nije kraj sveta. Tih 5m manje neće napraviti drastičnu razliku u mom životu. Ako sam neko ko je bio nesrećan, ostaću nesrećan i sa manjim i većim parkom. Tu je jedino problem što su pričali jedno, a sada je drugo aktuelno. Da su na početku odmah ovaj plan izbacili ljudi se ne bi žalili. Ali šta je tu je, stvari u životu se menjaju.
9. Udaljenost drugih zgrada - apsolutno osećam privatnost zato što je naspramna zgrada toliko daleko da nemam upšte osećaj da me bilo ko gleda. Što je mimo u blokovima teško pronaći u BG.
10. Izgled spoljašnje fasade - iako je daleko od arhitektonskog čuda, korektno i uredno izgleda fasada.
11. Činjenica da me je kvadrat stana (kada sam odbio PDV za prvu nekretniu) u ovoj zgradi izašao 1.615 eura po m2... U prvoj fazi sam uzeo stan i imao sreću da prođem jeftinije. A nemojte se čuditi što dižu cene, svi mi i vi bi ste isto to uradili da ste na mestu investitora. Da li je sad skuplje, jeste, ali opet, može im se i podržavam to. I ja bi apsolutno isto uradio. I to nema nikakve veze sa državom, to je jednostavno tržište. Nisu oni neko kod koga se mora kupiti stan, nije država propisala da se na Voždovcu stan kupuje samo u VK. Jednostavno ljudima se dopada i hoće da kupe stan tamo, spremni su da plate, a investitor naravno izvlači maksimum, što, ponavljam, bi svi mi, vi i oni naravno radili. Na temu ovoga sam jednom napisao, premium se uvek plaća mnogo više nego što dobijete. U smislu za 20% bolju zgradu se plaća 50% veća cena i to je tako uvek bilo i u svim oblastima je tako. Npr. obična Škoda Octavia je 16k eura a RS verzija sa full opremom je 30+k eura, a u suštini isti auto za nekoga sa strane. Mada bi ja samo tako RS-a uzeo da imam para. :lol:
Nadam se da sam uspeo malo da objasnim da nije sve tako mračno kako svi ovde to predstavljaju. Ima nedostataka, ali to svaki projekat ima.