Šta je novo?

"Victory Gardens" - FMP - stambeno poslovni kompleks na Čukaričkoj padini

Pogledajte prilog 238138
Buduce komsije, doslo je vreme za odabir paketa za unutrasnjost…
Sta podrazumeva ovo sto su naveli: “Svaki od paketa moze da se prosiri drugacijim izborom parketa, dodavanjem susaca ili ventilatora u kupatilima”?
Da li to znaci ukoliko se ne “doda” susac i ventilator kupatila dolaze bez toga?
Dal neko zna da pojasni

Lepo pise, “… ili dodavanjem susaca..”

Znaci, moze da se doplati za dodatni.

Ivy je na 6. Spratu stim sto su pocelo i zatvaranje blokovima i radovi oko struje
Olive je na nivou ulice znaci nije pocelo ni prizemlje, ako racunamo 2 sprata po mesecu, 3 meseca kasni + 1 mesec struja i blokovi, ukupno 4 meseca kasni Olive.
jel to sad 50% izgrađenosti, ili više / manje ?

Meni su pričali juoš pre jedno mesec, dva, kada je Olive (to je ova zgrada do brda ako ne grešim) da je na 40%,, ali zanm da sam bio u šoku, a bile su izgrađene samo garaže. Kao najveći posao je bio iskopati, uraditi temelje itd. Sad čitam komentare ovde da tu nisu odmakli ništa, a nas su ubeđivali da mora da se plati tad još 40% pa ubrzo još 20 jer takva je dinamika da se na 40% izgrađenosti plaća 60% cene. Devojka i ja gledamo, obišli gradilište, čak nas i pustili da uđemo... Samo smo izašli iz priče.

Čitam sad i za to socijalno naselje/zgrade koje ,kakvi su slepci, ima da izgrade na mestu da zatvore pogled ovima iz Olive koji se pruža između dve zgrade iz druge faze.

Što se tiče zemlje na kojoj su romi, to je isto Čovićeva zemlja (ako ne grešim), tako da verujem da kada ovo izgradi (uđe u plus) da će krenuti i tu nešto da gradi.

Najveći razlog zašto smo izašli iz priče su dalekovodi o kojima ti niko neće reći da postoje dok im ti ne postaviš pitanje, a onda ti pričaju kako ce to da izmeste, ili će da sprovdu kroz zemlju... da.

A jel znate da ceo kompleks nema ni jednu jedinu roletnu?

Kada sam pitao ok, znači to je na nama da sami ugradimo ( a nije baš mala stavka 1000+ evra zavisi od kvadrature prozora) rečeno mi je da to nije dozvoljeno jer to narušava spoljni izgled kompleksa hahahahahahaha
Kao komarnici mogu da prođu, ali roletne kao ne smeju 😂😂😂 Tako da srećno vam bilo, ali kapiram da će te svi to odmah ugraditi 😃🤘🏻

1000102585.jpg

Da li neko zna da mi objasni, zašto su ostavili ovako supljinu iznad blokova?

Pogledajte prilog 238462

Ma projektant verovatno stavio neku nestandardnu visinu plafona umesto da bude 2,60 moguće da je 2,65 pa posto je giter blok 19cm visine (+1cm za malter) onda kad je ugurao poslednji blok ostao je taj zazor od par cm. Često vidjena situacija…

Nemojte da ste glupi. Bice kompletna aluminijumska stolarija sa trostrukim zastakljivanjem. Znaci i roletne.
Tako da mozes da odmoris kod tebe kuci u Marinkovoj bari. 👌👍😂😂
Bice sve top u VG. Dve klime, cista vode, CG, biciklisticki parking unutar zgrade, parkinzi sa elektro punjacima kome treba, mnostvo zelenila. Dalekovod ce da ide na drugo mesto.. Kasnije krece izmestanje roma i izgradnja novog kompleksa. Izgradnja novog Lidla preko puta kompleksa.. I mnostvo drugih pozitivnih stvari.
Tako da mozete da se opustite sto se tice onoga sto vas se ne tice. 🤣🤣🤣❤️
Gledajte Mladenovac i Sopot. Nije Beograd za vas. 😃😃😜
Ja kad sam pitao direktno ima li roletni, kaže nema. Znači nema nagađanja, decidno rečeno nema i ne sme da se stavljaju dok je pod garancijom. Objašnjava on meni te ovo te ono, reko care imate li roletne kaže nema, i ne sme da se ugrađuje, sem onih kao unutrašnjih venecijanera, ili kako se već to zove.

Ako zaista iko veruješ da se dalekovod premešta, da je to izvodljivo, onda svaka čast na naivnost. Da mi da iko jedna primer gde se to uradilo. Nigde, jer se to ne radi, a to su sve priče za malu decu. Imate celu Bežanijsku kosu, sada celo novo naselje Mirijevo se gradi i to sve bliže samom izvorištu, pa i deo Karaburme. Bunili se ljudi, tražili, bilo im obećavano i eno ih dan danas na istim mestima.
Ljudi žive pored toga, ali ono, ako imam izbor biram da ne živim pored njega.

Naravno da će prodavati priču da će da ga premeste, ali smešno mi je ispod zemlje. Koje zemlje, ovamo stenčuga, a ovde ste vi već prokopali do krajnih granica.
Što se romskog naselja tiče to obećavaju već deceniju i kusur.

Projekat nije loš, ne kažem, ima dobrih stvari na koje se mislilo (na primer neće biti kladionica i kockarnica), ali ima i loših (kao i svaki u gradu nažalost), kao na primer što bilo ko da ti dođe u goste mora da plaća garažu. Uvek trgovci mnogo obećavaju i najavljuju, to im je posao da prodaju robu, samo im ne treba verovati sve, pogotov nešto što nije u njihovoj jurezdikciji.

Čović jeste vlasnik tog zemljišta gde su romi i tu su bile silne priče od dvorane od 20 hiljada mesta, zgrada, pa i taj Lidl. Svačega sam se naslušao poslednjih 15-ak godina za tu lokaciju, pa i dalje ništa. Do duše pričalo se isto da će ceo taj basket lend i siti da se ruši za novo nasaelje što se sad i obestinilo, tako da ono, videćemo šta će budućnost doneti, ali neka malo dalja.

Moje mišljenje je da će zgrade biti bliže nego što prikazuju i da se neće ispoštovati obećanje da će se u prva fazu usleti u isto vreme kada bude završena izgradnja u fazi dva (da ne bi bilo buke ljudima u Olivi i Iviju).

Ma projektant verovatno stavio neku nestandardnu visinu plafona umesto da bude 2,60 moguće da je 2,65 pa posto je giter blok 19cm visine (+1cm za malter) onda kad je ugurao poslednji blok ostao je taj zazor od par cm. Često vidjena situacija…

Mislim je to prostor za horizontalni serklaž koji ima zadatak da ukruti zidove.

2n8zt5z.jpg

A možda je i dilatacija:

pizap-com13798522193861.jpg

Poslednja izmena:
nije dodatni... sada su mi odgovorili na pitanje iz kadene, ventilator ima u okviru osnovnog paketa, a sušač je predvidjen samo u paketima koji podrazumevaju potpuno opremanje kupatila.
A da li je izvedena izolacija za susac svakako?
Ako ne uzmes njihov paket za potpuno oprema je kupatila…

A da li je izvedena izolacija za susac svakako?
Ako ne uzmes njihov paket za potpuno oprema je kupatila…
Ja se ne sećam da sam imao opciju da biram taj paket sa potpunim opremanjem kupatila... secam se za kuhinju da je bila opcija od 6000 evra, i za smart sistem od 2000 evra... kupatilo mi nisu pominjali...
Proveriće agent pa će mi javiti ali za sada je odgovor da NIJE planirano da se izvedu instalacije za sušač... moracemo da renoviramo kupatila odmah po useljenju 😀😀😀

Na koju cenu? Trolujete za sve pare. 😀
Pa u Slancima kod groblja je 3000e.
U Rakovici 3000e.
U Jajincima 2400e.
Itd itd

Samo ću ti reći da se u Zemunu u projektu gde je kvadrat koštao 2000-2100 evra + PDV planirano da se ugrade i roletne i sušač u toaletu i to se podrazumeva.

Ne znam šta Kadena ovde prodaje, ali liči na neku maglu.

Ja se ne sećam da sam imao opciju da biram taj paket sa potpunim opremanjem kupatila... secam se za kuhinju da je bila opcija od 6000 evra, i za smart sistem od 2000 evra... kupatilo mi nisu pominjali...
Proveriće agent pa će mi javiti ali za sada je odgovor da NIJE planirano da se izvedu instalacije za sušač... moracemo da renoviramo kupatila odmah po useljenju 😀😀😀
Ne mogu da verujem da ne ostavljaju instalacije za susac, znaci nerealno mi je…
Pa sta treba da se busi keramika u tom slucaju onda ako ne uzmes njihov ormaric i susac posto koliko se secam paket za opemanje kupatila je bio dodatno oko 3000 eur…

Pogledajte prilog 238462

Nisu se zaj*** i nije serklaz. Taj sto spominje serklaz tek nema pojma.
Nego je tolika spartna visina, na toliko je isprojektovano.
A obicno ide visina deset blokova u jedan sprat.
Posto ovo nisu noseci blokovi, mogli su to i kasnije da dozidaju, kao sto su i uradili,
a ispunice takozvanim injektiranim malterom.

Raspitala sam se kod Kadene direktno i ovo su informacije koje sam dobila:
Paketi za opremanje kupatila su “istekli” tako da svakako ostaje instalacija za susac (na struju).
Venecijaneri spoljni su ukljuceni u cenu.

Gradnja druge faze bi trebalo da pocne od septembra.

Useljenje za Olive je jun 2026, a za Ivy 3 meseca ranije. To je sada navedeno u novim ugovorima.

Ako neko ima jos neke info koje je dobio od svog prodavca, moze se nadovezati.
Hvala,

Raspitala sam se kod Kadene direktno i ovo su informacije koje sam dobila:
Paketi za opremanje kupatila su “istekli” tako da svakako ostaje instalacija za susac (na struju).
Venecijaneri spoljni su ukljuceni u cenu.

Gradnja druge faze bi trebalo da pocne od septembra.

Useljenje za Olive je jun 2026, a za Ivy 3 meseca ranije. To je sada navedeno u novim ugovorima.

Ako neko ima jos neke info koje je dobio od svog prodavca, moze se nadovezati.
Hvala,
hvala Vam što ste podelili informacije sa nama, slažem se da je bitno da su proverene, jer na žalost tačno je da ima trolovanja na forumu, kako od protivnika projekta VG, tako i od agenata VG koji sigurno čitaju ovo sve i "friziraju" teme po potrebi.
Sve sto sam do sada komentarisao i napisao jeste zapravo ono što je meni rekla agent prodaje...
Imam jos informaciju da će elektropunjač za garazno mesto moći da se instalira na svakom mestu koje je pored zida. Ne znam kolika će biti doplata da se ova instalacija izvede.
Hvala svima koji podele slike i informacije u vezi sa napretkom radova na projektu...

Vrh