Šta je novo?

"Victory Gardens" - FMP - stambeno poslovni kompleks na Čukaričkoj padini

Pozdrav svima, kupio sam trosoban stan pre neki dan u ROSEWOOD-u za 2700€ sa pdv-om.
Garaza - 21.000€ i ostava za 3000€
Odrzavanje zgrade 0,7€ - 1€ po m2.

Po kvalitetu nisu losi i zvucna izolacija im je savrsena. Ova varijanta sa preciscenom vodom je takodje trenutno jedini kompleks sa takvom tehnologijom u Srbiji.
Centralno grejanje po utrosku stambene jedinice, provereno grejanje! Toplotne pumpe (zgrade na vidikovcu itd) su po meni jos skakljiva varijatna u Srbiji, doziveli smo to u zgradi West65 kada je prosle zime doslo do kvara pa su ljudi mrzli u sred zime.
Ostao je jos jedan stan u rosewood-u i u IVY jos 3-5 stanova. Strana ka ulici je 2600€ po m2 a unutrasnja strana u IVY je 3200€ sa pdv-om.
Ima u OLIVE takodje jos 3-6 stanova po 2600€ po m2 sa pdv-om.
Za sledece 3 zgrade do 2027 godine ide kvadrat na 3200€ - 3500€.
Receno mi je da ce romsko naselje da pokusaju da isele milom ili silom.
Takodje mi je receno da ce ulica Milorada Jovanovica biti radjena nova do temelja.
Izmestanje dalekovoda nije u planu.

Receno mi je da ce da bude veliki Maxi u okviru kompleksa. Standardno neki restorani i kafici i privatni vrtic.

Radovi za sada idu po planu i cak su brzi nego ocekivano. Planirano useljenje u prvom kvartalu 2026 godine.

Varijanata sa preciscenom vodom? Druze vidim da se mnogo razumes u kvalitet vode...
Zaostaješ u vremenu, drugovi su bili za vreme tita! Sad smo braća, samo da se još složimo i obožimo!

Objasni mi molim te sta je:
- mehanicka filtracija vode
- jonsi izmenjivač
- dezinfekcija UV sistemom

Ja ne ocekujem cistu vodu kao koja izvire sa Rtnja, ali dovoljno je to da nema kamenca, da ostanu uredjaji dugotrajniji i cistiji itd.
A za piće, kakva je takva je, za Beogradske uslove nema bolje!

@Milosdj Ne nego ti podlezes marketinskim trikovima. Sta ce biti sa tim filterima kada se po Srpskom obicaju ne budu odrzavali, imaces vise stete nego koristi zbog tih "savremenih" nedokazanih uredjaja, polako, videces. Da li mislis da je sve to sto si napisao korisno za zdravlje? Sto ne pijes onda medicinsku destilovanu vodu, ako mislis da je to potrebno organizmu?

@Milosdj Ne nego ti podlezes marketinskim trikovima. Sta ce biti sa tim filterima kada se po Srpskom obicaju ne budu odrzavali, imaces vise stete nego koristi zbog tih "savremenih" nedokazanih uredjaja, polako, videces. Da li mislis da je sve to sto si napisao korisno za zdravlje? Sto ne pijes onda medicinsku destilovanu vodu, ako mislis da je to potrebno organizmu?
Hvala ti brate na savetima i na brizi o mom zdravlju! Bice kako bude!

Zato ce se i placati odrzavanje zgrade.

Niko vas ne bije po usima da kupite. Imate druge dosta bolje opcije za kupovinu.

Cena ima dosta prostora da poraste kao sto smo videli na primeru Skajlajna i KDistrikta gde je pocelo sa 2700 i dostiglo 4-6000e m2.

Zato ce se i placati odrzavanje zgrade.

Niko vas ne bije po usima da kupite. Imate druge dosta bolje opcije za kupovinu.

Cena ima dosta prostora da poraste kao sto smo videli na primeru Skajlajna i KDistrikta gde je pocelo sa 2700 i dostiglo 4-6000e m2.
Odrzavanje svakako! Bice tu dovoljno novca da se kompleks odrzava na visokom nivou!

Vec sam nasao oglas neke agencije koja nudi 50m2 za 3400€ po m2 za victory gardens. Svakako kada bude 2027 ceo kompleks na nogama i kada se okolina dotera, verujem da ce cena i biti 3500-4000€.

Ostao je jos jedan stan u rosewood-u i u IVY jos 3-5 stanova. Strana ka ulici je 2600€ po m2 a unutrasnja strana u IVY je 3200€ sa pdv-om.

to je od prilike po m2, jer oni imaju cene koje se završavaju na xxx.888 EUR (npr 168.888€ , 169.888€ 201.888€), pa ti onda sam deliš m2
znači i to poskupilo :)

ja sam pre 7-8me gledao bili između 2600-2900€ unutrašnja strana IVY, vanjska oko 100-200€ manje

leleee
pa nije to exclusive lokacija ... malo je i zabačeno... kome tu iznajmiti stan za 800-1000 € ... nije baš blizu ADE (2km)

pa v
ovo mi se ne sviđa... dalekovod je jačine (navodno) 110kV ... što znači minimum 110m od dalekovoda za stanovanje.
a ako je jači od 110kV onda celo naselje nije za stanovanje ...
Pa vidi po meni je OLIVE i ona zgrada pored nje uz brdo jako blizu dalekovoda.
IVY je jednu 60-100m udaljena a ove 2 zgrade u cosku posle su i 150-190m udaljene.

to je od prilike po m2, jer oni imaju cene koje se završavaju na xxx.888 EUR (npr 168.888€ , 169.888€ 201.888€), pa ti onda sam deliš m2
znači i to poskupilo :)

ja sam pre 7-8me gledao bili između 2600-2900€ unutrašnja strana IVY, vanjska oko 100-200€ manje

leleee
pa nije to exclusive lokacija ... malo je i zabačeno... kome tu iznajmiti stan za 800-1000 € ... nije baš blizu ADE (2km)
Cena je vrv zbog metro stanice gore u trgovackoj na 100m od kompleksa a i ovi sto rade na NBG stizu brzo do posla preko mosta. Ja sam merio kada nije guzva od victory gardens do west65 mi je trebalo 6 minuta kolima.

Otkud znam, ja sam zagrizao sada i nema nazad pa sta Bog da 😅

Cena je vrv zbog metro stanice gore u trgovackoj na 100m od kompleksa a i ovi sto rade na NBG stizu brzo do posla preko mosta. Ja sam merio kada nije guzva od victory gardens do west65 mi je trebalo 6 minuta kolima.

haha
bravo :)

Kad pogledate i na drugim mestima nije bilo idelano pa se kroz neki period dosta stvari resilo i postalo je bolje za zivot.

Eno na Vozdovcu kod Starka se gradi kompleks, a ko zna kako je tamo ne bi pomislio da uzme medjutim za par godina verujem da ce biti dosta bolje. Takodje pogledajte Trosarinu kakva je bila pre 5-10god, a kako je danas.

Imate dosta primera po gradu samo je pitanje koliko kome opstina kao mesto za zivot odgovara.

Razumem ljude koji imaju 60god pa nemaju strpljenja da sacekaju vreme da se situacija popravi, ali ovi mladji od 30god nemaju razloga da beze od nekih kompleksa koji im se dopadaju i odgovaraju finansijski, a imaju neke mane sto se tice mikrolokacije.

Ja sam da ne kazem 100% siguran, ali verujem da ce se to paljenje koje traje vec duzi niz godina resiti upravo zbog ovog kompleksa i jos nekih drugih koji su planirani u buducnosti.

I za kraj da ne bude kako samo branim zato sto sam kupio. I meni se neke stvari ne dopadaju, ali nema te novogradnje u Beogradu gde je sve idealno i jednostavno mora da se napravi neki kompromis u zavisnosti od vasih afiniteta.

Baš me zanima kako će rešiti to romsko naselje, s obzirom da jedan moj poznanik policajac iz interventne je rekao da je sa njima ogroman problem i da policija nema baš rešenje za haos koji prave, a investitor priča kupcima da će da ih reši "milom ili silom".

Ne znam samo šta će biti ta Kadenina sila.

Ma nece ih mrdnuti, to su likovi sa Kosova neprijavljeni, nemaju ni dokumenta, identitet nista. Prave haos tu vec 25 godina. Ima ih par stotina sigurno...

Baš me zanima kako će rešiti to romsko naselje, s obzirom da jedan moj poznanik policajac iz interventne je rekao da je sa njima ogroman problem i da policija nema baš rešenje za haos koji prave, a investitor priča kupcima da će da ih reši "milom ili silom".

Ne znam samo šta će biti ta Kadenina sila.
sve može da se reši , samo ako se hoće

EL SALVADOR je najbolji primer za sve

2015. godine , stopa ubistava na 100.000 (tako se gleda na 100k ljudi) je bila preko 100 (100 ubistava na 100.000 stanovnika) u proseku
došao novi predsednik ... spalo na 2.4 ubistva ...(dva zarez četiri) i iz najgore zemlje u AMERIKAMA (južna i severna) , postadoše najbezbednije mesto u amerikama, sad su No1.
dva puta su bezbedniji nego USA (oko 5 ubistava na 100k )

tako da ... ako se hoće ... sve (baš sve) se može rešiti ;)

Vazdušnom linijom je 800m uspona do potencijalne stanice metroa, ako ga ikad izgrade.
1721740043504.png

Do stanice u Požeškoj je 450m, oba puta su popriličan uspon.
1721740213808.png

Ako je ljudima do metroa, ona je više Banovo Brdo Residence bolji izbor, jer ima veću šansu da pored njega prodje metro. Što se tiče blizine Nbga, složio bih se da je Brdo blizu ali ne bih preterivao sa 6 minuta vožnje. Živim kod Stankom centra, radim u Airportu, u jutarnjem špicu mi treba 15-20 minuta, nekad i više. Za 5 godina kako idem tom rutom progresivno mi sve duže treba zbog sve većeg protoka saobraćaja :( Srećna kupovina!

sve može da se reši , samo ako se hoće

EL SALVADOR je najbolji primer za sve

2015. godine , stopa ubistava na 100.000 (tako se gleda na 100k ljudi) je bila preko 100 (100 ubistava na 100.000 stanovnika) u proseku
došao novi predsednik ... spalo na 2.4 ubistva ...(dva zarez četiri) i iz najgore zemlje u AMERIKAMA (južna i severna) , postadoše najbezbednije mesto u amerikama, sad su No1.
dva puta su bezbedniji nego USA (oko 5 ubistava na 100k )

tako da ... ako se hoće ... sve (baš sve) se može rešiti ;)
Slažem se da je sve rešivo, pogotovo prekomernom upotrebom sile. Ali, svi znamo ko je, pored penzionera, najveće biračko telo vladajuće stranke, da ne ulazim u temu EU-manjiska prava. Veću šansu vidim da vlasnik FMP-a, i drugih povezanih košarkaških klubova, organizuje članove udruženja ljubitelja severne tribine, pa na silu raseli to područije. Ipak policiju treba čuvati za bitnije misije, kao što su dolina Jadra. No skrećem sa teme, ako ništa zbog stanovnika Č.Padine se nadam da će taj problem da reše, da im deca ne dobiju rak od konstantnog udisanja toksičnih isparenja.

Vazdušnom linijom je 800m uspona do potencijalne stanice metroa, ako ga ikad izgrade.
Pogledajte prilog 205690
Do stanice u Požeškoj je 450m, oba puta su popriličan uspon.
Pogledajte prilog 205692

Ako je ljudima do metroa, ona je više Banovo Brdo Residence bolji izbor, jer ima veću šansu da pored njega prodje metro. Što se tiče blizine Nbga, složio bih se da je Brdo blizu ali ne bih preterivao sa 6 minuta vožnje. Živim kod Stankom centra, radim u Airportu, u jutarnjem špicu mi treba 15-20 minuta, nekad i više. Za 5 godina kako idem tom rutom progresivno mi sve duže treba zbog sve većeg protoka saobraćaja :( Srećna kupovina!
Rečeno mi je da će da stave autobusku stanicu kod kompleksa na ulici endija vorhola vrv kod ulaza u zgrade. Tako da sednes na bus, 1 stanicu (45 sekundi) do trgovacke i nema pesacenja uzbrdo do metroa 😁

Rečeno mi je da će da stave autobusku stanicu kod kompleksa na ulici endija vorhola vrv kod ulaza u zgrade. Tako da sednes na bus, 1 stanicu (45 sekundi) do trgovacke i nema pesacenja uzbrdo do metroa 😁
Već gomila autobusa staje na stajalište Valjevska, tako da to ne bi trebalo da bude problem svakako. Nego ja mrzim kad promovišu kao da je na 2 minuta peške, pa dignu cenu u nebesa. Npr. blizina Ade, jeste al moraš u kola inače ima da oguliš đon na patikama. To je moja lična percepcija ne zameri.

Već gomila autobusa staje na stajalište Valjevska, tako da to ne bi trebalo da bude problem svakako. Nego ja mrzim kad promovišu kao da je na 2 minuta peške, pa dignu cenu u nebesa. Npr. blizina Ade, jeste al moraš u kola inače ima da oguliš đon na patikama. To je moja lična percepcija ne zameri.
Ma kako god haha meni metro ne treba.
Cena nije nesto preterano strasna. Kada pogledam sta ljudi prodaju po cukarici u toj okolini i koliko traze za kvadrat, ludilo!
U OLIVE se prodaje trenutno trosoban stan od 77m2 za 2500€ m2 sa pdv-om. Gleda na IVY zgradu. To je korektno!

Vrh