prostorni planer
Advanced
- Učlanjen(a)
- 07.06.2010.
- Pohvaljen
- 4.664
Koji bus? Ukinuće masu linija ako puste metro. Ko kupi stan ispod dalekovoda je mentol, da je džabe a ne ovako
Далековод је на 30м од најближег момента Olive зграде (штетно), званично је постављен без грађевинске дозволе и у плану је да се са финализацијом радова на Victory Gardens-у спакује у цеви под земљу. Мој стан је удаљен око 100м од далековода, тако да сам ок.Mi nismo kupci svakako. A što si ti kupio stan u zoni dalekovoda? Baš me zanima razlog. Jel smatraš da zračenje ne postoji, nije štetno, ili ti je svejedno?
Do IVY ima oko 70-80m udaljenosti, ali moram priznati OLIVE je bukvalno na 10-20m od dalekovodaImas jednu zamerku. Nisi slikao paljevine i dalekovod da bude za svakoga po nesto.
Ma naravno, svakako smo okruzeni zračenjima strujom i internetom i antenama i ko zna cega jos sve. Kako god bice nama 2026 lepo u victory gardensu. Kad rese cigane, ukopaju dalekovod i srede ulice okolo! Milina!Ja sam kao i ti uzeo u Rosewood zgradi.
Na Novom Beogradu kod tri novogradnje ima sitiacija da je dalekovod blizu.
Koliko zgrada u Beogradu na svojim krovovima imaju brdo antena za koje kazu da zrace.
Zar ovo nije Olive zgrada, sa podnezmnim garazama u 5 nivoa?
Onda im se ne slagaju priceZar ovo nije Olive zgrada, sa podnezmnim garazama u 5 nivoa?
Meni prodajni savetnik nije rekao za plan za izmestanje tj ukopavanje dalekovoda, cak mislim da mi je rekao da to nije u planu, u odnosu na izmestanje deponije da to imaju u planu i da ce biti reseno.
Onda im se ne slagaju price
Tim pre, ako nesto pomazu ljudima da budu svesni o dobrim/losim stranama projekta/okoline, po mom misljenju to je jedan od glavnih razloga sto ljudi posecuju forum.Neverovatno je da ljudi koji nisu kupci toliko hejtuju, sredite sebi zivot malo ne morate drugim ljudima da kvarite nesto sto su postigli u zivotu. Ako ste vec toliko pametni i svi se razumete u zracenje idite i isto izmerite na 30-50-70-100m nebitno i postavite slike a ne da samo pricate u prazno
Ne znam sta studiras, ali kao msc elektrotehnike i kao clan IEEE, ti kazem da sva ta pravila mozes da okacis macku o repDalekovodi mogu da prolaze i uz i preko objekata dokle god su ispunjeni uslovi mehaničke sigurnosti i minimalne udaljenosti u svim eksploatacionim uslovima (pored ostalih koji važe za sve dalekovode). Na primer, za nepristupačne krovove je najmanja dozvoljena udaljenost od provodnika 4m, a onda se na to dodaje još nekih 1,8m radi sigurnosti (to je neka tipična vrednost za 110kV vodove). S obzirom koliko značaja se daje tome u energetici, meni bi bilo baš čudno da ovakav projekat (legalan, velik, skup) može da prođe a da se ne ispoštuju ti uslovi. U planovima na drugoj stranici ove teme može se videti da su uzeli dalekovod i stubove u obzir (UZ znači ugaono-zatezni stub), tu možete videti horizontalno odstojanje koje su ostavili.
Nisam projektant, samo student, pa nemam praktičnog iskustva, i nisam radio na ovom projektu da bih mogao lično da garantujem da je sve bezbedno, ali čini mi se da preterujete sa zastrašivanjem dalekovodom na osnovu nekih ličnih uverenja.
Drago mi je da razgovaram sa nekim iskusnijim od sebe. Zanima me zbog čega? Da li su nevažeća, zastarela, nepotpuna?Ne znam sta studiras, ali kao msc elektrotehnike i kao clan IEEE, ti kazem da sva ta pravila mozes da okacis macku o rep