Šta je novo?

Višnjička ulica

Gledao sam skoro da su na Zvezdari nečim izbrusili staru signalizaciju, nije bilo farbano
 
Evo i boljeg prikaza onog jednog isturenog ćoška ivičnjaka koji predstavlja ne samo prepreku nego i opasnost. Na slikama se tačno vidi tok automobila i kako se svaki 2. vozač zezne i krene desnom stranom ka Slanačkom putu a onda naiđe na glupu izbočinu i mora brzo da se prestroji levo.
Visnicka kruzni tok 1.jpg

Visnicka kruzni tok 2.jpg

Sledeće što se vidi jeste sam oblik i pozicija kružnog toka. Po meni, kružni tok je preveliki i ne vidim potrebu da bude ovoliko širok.
Visnicka kruzni tok 3.jpg

Takođe ne znam koji će im đavo ovo razdelno ostrvo, ili bar ne šta će im baš na ovoj lokaciji i u ovoj konfiguraciji. Zato što strašno sužava prostor za prolazak autobusa na liniji 32.
Visnicka kruzni tok 4.jpg

I na kraju, neko asfaltiranje koje rade, iza novonapravljenog razdelnog ostrva. Ne znam šta će na kraju da urade s ovim. Tu se usput vidi i sam položaj kružnog toka u odnosu na neku centralnu osu bulevara/ulice. Po meni, kružni tok je prosto preširok. Osim ako se planiraju još neki dodatni radovi i širenje kolovoza, ali za sada mi ne deluje da će to biti skoro.
Visnicka kruzni tok 5.jpg

Visnicka kruzni tok 6.jpg
 
Ostatak ulice gde su bili radovi lepo izgleda, i pod time mislim i na okolne zgrade. Nekako je cela oblast oko Lidla i BIGa živnula i procvetala. I pod time ne mislim da se samo izgradilo ili napunilo sadržajem, nego da to liči na nešto. Bar je svakako lepše i humanije nego Višnjička koja je nekada bila. Ima tu lepih pedantno urađenih objekata i preduzetništva.

Radove na vrhu Višnjičke, kod Bele kuće nisam stigao da uslikam.

I opet ponavljam da bi valjalo staviti ili radarske kontrole ili kamere kod BIGa, ako već nisu stavljene. Pošto na svakih 10ak minuta bude neki koji se zaleti, što dnevno znači oko stotinak zaletanja i šansi za pogibije ili sudare.
 
Менаџер града одлично координисао радове - заборавио са наложи ЕДБ и јавној расвети измештање пар спорних стубова. Како сада изгледа тротоар дуж старе Карабурме, јел и даље вашариште ту?
 
Вишњичка данас, раскопано је за постављање кабла од раскрснице са улицом Мије Ковачевића, па скоро до раскрснице са Вука Врчевића
jgfRirB.jpg

Tv3u53K.jpg
 
Da li su to raskopali nov asfalt?


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Nisu. U tom delu nije nista radjeno. Ali lagano kopaju po sred ulice.
 
Jeste noviji asfalt, možda neke 3-4 godine ima, i ulica je do sada bila stvarno jedna od pristojnijih po pitanju asfalta.
 
Ovo sa ovim kablovima se odužilo baš dosta. Prošle godine su kopali su Višnjičku po sredini za te kablove i to je bilo strašno koja je to neorganizovanost bila. Nove trake deluju lepo i nezavršeno. Na izlazu iz Big fashiona kada skrećeš levo i hoćeš u prvu levu traku da se uključiš možeš samo da poljubiš razdelno ostrvo jer ga nisu smanjili, samo skinuli ivičnjak sa njega. Ostao iste dužine a treba da se skrati. Ovako moraš da zaobiđeš to ostrvo pa da se uključiš u srednju ili skroz desni traku. Ima li nekog nadzora? Prva raskrsnica posle Vuka Vračevića ka Bigu pola ulice dve trake a pola tri, onaj mali deo ostavili sa širim ostrvom a ostatak uradili. I opet ovo kopanje se odužilo i toliko sporo ide da je
 
A jel ce sad ovo da kopaju kroz celu Visnjicku ili samo kroz jedan deo?
 
Gde tacno? Kod BIGa vec godinama postoji kamera u smeru ka Visnjici.
 
Al ta koja je pre bila, nije bila za brzinu, već je to jedna od onih Huawei pametnih kamera što se koriste za nadzor.
 
Vrh