Ovako kako je napravljeno deluje da će biti "sukob" sa saobraćajem iz pravca Višnjice, jer oni praktično ne kače kružni tok.Da se smanji gužva u vršnim satima iz pravca Lešća pretpostavljam.
Ovako kako je napravljeno deluje da će biti "sukob" sa saobraćajem iz pravca Višnjice, jer oni praktično ne kače kružni tok.Da se smanji gužva u vršnim satima iz pravca Lešća pretpostavljam.
Tako je. Postoji kružni tok, a postoji i kružna raskrsnica. Setite se Autokomande pre rekonstrukcije.Da li je realno da posle svega to pišete?
Kružni tok je kao svaka druga raskrsnica, jedan pravac može imati prednost Ili ne, zavisi od toga kako je regulisano signalizacijom.
Prema planu koji je @Igor postavio pre par meseci, situacija bi trebal ona kraju da izgleda kao na slici.Mislim da je ovaj kružni tok poboljšanje u odnosu na dosadašnju semaforizovanu raskrsnicu. U jutarnjem špicu, saobraćaj iz grada ka Višnjici i Lešću je zanemarljiv, tako da se sada omogućava dobar protok i sa Lešća (Slanačkog puta) i iz Višnjice ka gradu. U teoriji, mi sa Lešća ćemo imati prednost u odnosu na ove iz Višnjice, jer ranije ulazimo u kružni tok. Međutim, u praksi mislim da će se odvijati simultan prolazak vozila i od Lešća i od Višnjice, jer će postojati 3 trake, tako da mi sa Lešća nećemo zalaziti u krajnju desnu, tako da će njom moći nesmetano da nastavljaju ovi iz Višnjice.