Nemam pojma šta u ovom slučaju znači 25 miliona (mnogo,malo,taman).Ali ipak ne vidim neku sjajnu perspektivu za ovaj mega-projekat.Okolnosti su se mnogo promenile od 2008.godine.A u okolini je u međuvremenu izgrađeno na hiljade kvadrata poslovnog prostora,ne znam kolike su potrebe za novim (ne znam i ne mogu da zamislim šta zapravo rade svi ti ljudi po tim ofisima).
Živim i odrastao sam u tom kraju i skoro svaki dan prođem pored ovog "projekta".Ja mu vidim dve moguće namene u budućnosti.Prvo,da ostane spomenik i opomena našoj poslovnoj eliti kao pogrešni ljudi donose pogrešne odluke i prave štetu,i sebi i posredno celom društvu.
Druga moguća namena su neke moje maštarije:"Tiršova 2",Urgentni centar 2,sa heliodromom za hitne slučajeve,a ne za tajkunska dupeta.Ili da taj prostor podele neke klinike i odu iz sto godina starih zgradurina koje niko više ne može da dovede u pristojno stanje.A ako ništa od ovoga,ono barem da se tamo objedine svi umetničke akademije beogradskog univerziteta.
Ovim bi bila pogažena nečija prava vlasništva i teško stečena imovina.Za ta "nečija" prava i teško stečenu imovinu,zabole me,samo kad bi se našao zakonski okvir i izbagle komplikacije.Ili da nova dečija klinika ponese ime velikog dobrotvora i mecene koji je dobrovoljno svoj poslovni objekat poklonio srpskoj deci i nauci (a njegovi drugari,bag** tajkunska, takođe dobrovoljno finansirali završetak i opremanje).