Šta je novo?

Veliko ratno ostrvo - Lido Zemun

Чему приступ острву током целе године? Коме се иде до њега ван сезоне понтона има чамце.
Zato sto nema puno drugih zelenih opcija u gradu, nazalost.

Ne mora i neće postati. Postaće Beogradski Menhetn, ako dopustimo da zavisi od Grada.

Ponekad imam utisak kao da su neki ljudi odsečeni od realnosti po nekim pitanjima.​

Mi svakako ovde mozemo samo da teoretisemo kako bismo voleli da se (ne)uredi VRO, pa u tom kontekstu su i moji komentari.

Nece sigurno trenutna vlast da procita moj predlog, da im se svidi i da ga prihvate. Njima ako bude u interesu da sagrade Menhetn, to ce i uraditi.

Zato sto nema puno drugih zelenih opcija u gradu, nazalost.

Mi svakako ovde mozemo samo da teoretisemo kako bismo voleli da se (ne)uredi VRO, pa u tom kontekstu su i moji komentari.

Nece sigurno trenutna vlast da procita moj predlog, da im se svidi i da ga prihvate. Njima ako bude u interesu da sagrade Menhetn, to ce i uraditi.
Како нема, па зар је мали сам парк Ушће? Немамо Кошутњак са Топчидером, Аду Циганлију, Звездарску шуму, сво оно зеленило уз Дунав на Банатској страни, Бојчинску шуму, Миљаковачку шуму, мали је Калемегдан??
Шта ти тачно са ВРО фали?

Ao hocemo da imamo rezervat prirode u centru grafa bolje da pristup ne bude lak. Sve te bilhke i zovotinje zele da zive, nije ih tamo neko stavio kao u zoo vrt.
Iza zelje za urbanizacijom i vesicizacijom VRO krije se mrznja prema prirodi.

Prle wrote :
,,.... Sto se tice grobnica, Jasenovac je radio punom parom do 1944.
Kasnije je broj leseva bio premali da bi dostigao Beograd. Narocito ne posle 20.10.1944.... ,,

- Ispred Bgda u to vreme postavili su mreže kako bi glavni grad bio poštedjen užasnih prizora koj bi sedište okupatora poštedeo od i onako neprijateljske sredine.

solecar wrote:
,,....I da poručim svim tim ljubiteljima da će morati da dođe do ćeranja između njih i kvazi štitonoša (poznatiji kao eko teroristi).... ,,

- Na žalost
umesto da se sve nijanse zelenih udrže u borbi protiv gradjevinske mafije koja je na vrhu nasilne urbanizacije Bgda
(primer Zvezdarska šume) u otvaranju i zaštiti VRO , mi
vodimo medju unutrašnju borbu koja se se oslanja na bukvalnu podelu pesimista i optimista .....
Jadno kao u ratnom planu zavadi pa vladaj tj zidaj naokolo dok se tamo medjusobno ujedaju...
Tužno. 😠

Како нема, па зар је мали сам парк Ушће? Немамо Кошутњак са Топчидером, Аду Циганлију, Звездарску шуму, сво оно зеленило уз Дунав на Банатској страни, Бојчинску шуму, Миљаковачку шуму, мали је Калемегдан??
Шта ти тачно са ВРО фали?
Mali je park Usce, a pitanje je kakav ce tek biti u buducnosti s obzirom na planove o tocku, muzejima itd.

U pravu si da situacija nije toliko kriticna sa zelenim povrsinama, ali kao sto neko rece na NBG strani jeste.
Mada bih ja vise zelenila svuda, toga nikad nije dosta.

Zato sto nema puno drugih zelenih opcija u gradu, nazalost.​
Zemunski park, Park Jelovac, Kej oslobođenja, Savski kej, Šetalište Lazaro Kardenas, Park Ušće, Park republike Srpske, Kalemegdan, Dunavski kej, Ada Ciganlija, Košutnjak, Topčider, Hajd park, Sremačka šuma, Bojčinska šuma, Šuma Ključ, Zvezdarska šuma, Obala III Beograda i malo šire, Park u Mirijevu, Šumice, Vukov spomenik, Park kod Kalenić pijace, Mitićeva rupa, Manjež, Mali i veliki Tašmajdan, Miljakovački park i Miljakovačka šuma, Banjička (Bajfordova) šuma, Avala, Kosmaj, Čuburski park, Neimarski park, manja šuma u Medakoviću III, jedan deo Cerak vinograda, Park u Belim vodama, Park na Banovom brdu... I gomila manjih parkova i jedan deo naselja koji između zgrada ima zelenilo.
Nece sigurno trenutna vlast da procita moj predlog, da im se svidi i da ga prihvate. Njima ako bude u interesu da sagrade Menhetn, to ce i uraditi.​
Čita se šta se piše ovde, i te kako.​

Mali je park Usce, a pitanje je kakav ce tek biti u buducnosti s obzirom na planove o tocku, muzejima itd.

U pravu si da situacija nije toliko kriticna sa zelenim povrsinama, ali kao sto neko rece na NBG strani jeste.
Mada bih ja vise zelenila svuda, toga nikad nije dosta.
Где мали парк Ушће? Има површину као цео Дорћол са Зереком, а са оним шумарком око СИВа је велик као цела општина Стари град.
Ја се надам да ће одустати од вашаризације Ушћа у корист ЕХПО комплекса.
НБГ има боље стање са зеленилом и приступом реци од већине стамбених квартова у осталим деловима града.
Да зеленило фали, фали. Али ту око ВРО га има довољно са све три стране река.

Došljak wrote:
,,...Чему приступ острву током целе године? Коме се иде до њега ван сезоне понтона има чамце... ,,
😡😡😡😡😡
Bezsmisleno mi je više iznositi razumne argumente 😭
Hajde da idemo tim putem da otvorimo novu temu ili novu anketu

-Uklanjanje prevlake do ade Ciganlije-

Možda nas taj i takav put odvede negde daleko u boljitak.
🤣

Došljak wrote:
,,...Чему приступ острву током целе године? Коме се иде до њега ван сезоне понтона има чамце... ,,
😡😡😡😡😡
Hajde da idemo tim putem da otvorimo novu temu ili novu anketu

-Uklanjanje prevlake do ade Ciganlije-

Možda nas taj i takav put odvede negde daleko u boljitak.
🤣
Kakve veze imaju čamci sa mostom

Koме ван сезоне моста фали амбијент ВРО, нек пређе Панчевац, сиђе на насип и са њега се спусти ка Дунаву. Исти је осећај.

Ни под тачком разно не сме се омогућити приступ људима Великом ратном острву. Велико ратно острво је постало резерват очуване природе баш зато што није било повезано са копном. Ово јединствено станиште представља дом бројним биљним и животињским врстама, а његов мир и природни екосистем могу бити озбиљно угрожени људским присуством. Очување Великог ратног острва мора остати приоритет.

Pa ti nemoj iznositi argumente, jer kao što i sam vidiš, većinski ih smatramo pogrešnim. I ono što se na nekim temama baš jasno vidi, nevezano koje dve strane su u raspravi, je to "da se slažemo da se ne slažemo". Za kraj, dokle god bude glasnogovornika i pobornika trajnog mosta izmeðu Keja osloboðenja i VRO, biće i glasnogovornika protiv bilo čega osim sezonski postavljenog pontonskog mosta.​

Solecar wrote:
,,... I ono što se na nekim temama baš jasno vidi, nevezano koje dve strane su u raspravi, je to "da se slažemo da se ne slažemo...,,
👍👍👍👍
Da, ono što mi se najviše dopada ovde pored pristojnosti i uvažavanja, jeste što iz dobrih ,,kontra argumenta,, mogu da sagledam i iz drugog ugla datu tematiku

Na žalost čika Domanoviceva Stradija postaje sve dominantnija , šireci se i po drugim temama... šta da se radi i to je život 😀👍😀

Koме ван сезоне моста фали амбијент ВРО, нек пређе Панчевац, сиђе на насип и са њега се спусти ка Дунаву. Исти је осећај.
Ne lupaj…hejtuje tr svi a svi ziivs mi će da šetati u tamo + konacno da neko krene nesto sa tim ratnim ostrvom u americi bi napravili oblakodere i bio.bi najskuplji m2

Ne lupaj…hejtuje tr svi a svi ziivs mi će da šetati u tamo + konacno da neko krene nesto sa tim ratnim ostrvom u americi bi napravili oblakodere i bio.bi najskuplji m2
Земљаче, узми прво буквар и преслишај се пре него што хоћеш нешто да напишеш.

Такав концепт је далека прошлост у цивилизованом Свету, па чак и у Америци. Изгледа да се у протеклих тридесетак година десио некакав преокрет, који ти је промакао. Наиме, сада се, где год је то могуће сиво мења зеленим. Верујем да би скоро свака цивилизована светска метропола до пре 30 година, урбанизовала "своје ВРО". Сада - ни под каквим околностима.

Наравно, против сам урбанизације, то се никако не би смело дозволити, такође и већ постојећих објеката на острву, па и плажа ми је некакао њах, али забрана приступа баш.. Нити једно острво код нас нема забрану приласка, а и зашто би, то су јавна добра.
Мислим да мени неко забрани приступ не знам, Бањичкој шуми, Хајд парку или Кошутњаку, осећао бих се прилично..Чудно.

Плажу као плажу треба укинути из хигијенских разлога, као што је Париз пре више од сто година забранио купање у Сени

Наравно, против сам урбанизације, то се никако не би смело дозволити, такође и већ постојећих објеката на острву, па и плажа ми је некакао њах, али забрана приступа баш.. Нити једно острво код нас нема забрану приласка, а и зашто би, то су јавна добра.
Мислим да мени неко забрани приступ не знам, Бањичкој шуми, Хајд парку или Кошутњаку, осећао бих се прилично..Чудно.​
Meni nije uopšte čudno što samo tokom leta, kada je postavljen pontonski most, može da se pristupi VRO. Evo, recimo, sve ovo drugo što si spomenuo, nijednim planom nije predviđeno da mu se zabrani pristup, ali je recimo GUP - om 2041 predviđeno da deo Bajfordove šume pripadne vojsci a deo Hajd parka crkvi. Takođe je određenim planovima predviđena stanogradnja na delu Hajd parka / Topčiderskog parka (deo koji se naslanja na Hajd park), plus imamo plan za stanogradnju na dobrom delu Košutnjaka.​

Нисам испратио то, знам да је део Бањичке шуме водувек у власништву војске, али она на делу који је под шумом нема никакве објекте, чак нема ни стражу, која је повучена скроз горе до самих објеката. Нема довољно ни питомаца да попуни све зграде Академије, а камоли војске да држи стражу по Бањичкој шуми, тако да у њено проширење не верујем.

Не знам на који део Хајд парка мислиш, али ако су упитању објекти које онај фудбалер хоће да зида, они се налазе ван Хајд парка, на приватним парцелама под објектима у улици Топчидерски венац и Конављанској, тако да нема потребе за спиновањем и на овој теми.

Screenshot (4516).png

Screenshot (4517).png

Vrh