Cotra
Advanced
- Učlanjen(a)
- 21.10.2024.
- Pohvaljen
- 3.981
Jasno je da si agent investitora i imas korist od zatiranja zelenila.Ja mislim da treba na Dorcolu da izgrade jedan treci zeleni pojas jer nikad dovoljno zelenila jel tako?
Moze da se pretvori recimo ulica Cara Dusana u novi linijski park ionako su je lose renovirali kocke se raspadaju i trotoari su minijaturni
I jos tramvaj nema svoju basticu da klizi po travnjaku, koja sramota!
Ajmo jos 50 miliona evra za treci zeleni pojas na Dorcolu da napravimo oazu zelenila u centru grada jer je to "greenfield sustainable future ecologic 21 vek bla bla truc...."
Bacas se novcanim iznosima kao tvoj Vodja.
Dosta vise! Idi u Pionirski park, pa sa cacima razgovaraj o arhitekturi. Oni ce te razumeti.
MI stanovnici Dorcola hocemo jos praznine. Nismo id***, ne trebaju vam vasi "sadrzaji" koji su maska za prodor privatnog kapitala u javni slobodni prostor. Dosta nam je investitorskog fasizma.
Pogeldaj kako se cuva prostor na reci. Nijmegen Holandija
Sta mislis sta je sa druge strane reke? Trzni centri? Hoteli? Nabrekle zgrade kao ono smece koje gradi SPC po Dorcolu? K Distrikt?
Naravno nista,
U modernim gradovima arhitektura podrzava koncept praznine, prazne zelene povrsine. Bez sadrzaja, bez kafica, bez trznih centara. Zasto? Moderan covek zeli mentalnu slobodu, da sam dozivi obvu prazninu bez "sadrzaja". Ljudi dolaze da gledaju prazninu jer praznina leci. Nikakve "zgrade" i hoteli.
Mogli su i u NIjmegenu d anaprave "Nijmegen na vodi" sa druge strane. I tu su zmije i pacovi. Bio sam tamo. Milion puta.
Na strani grad ostavljena je i funkcionalna luka, tu prolazii zeleznica.
Sve ono sto je radikalska gamad unistila u Beogradu.
Moderna arhitektura daleko je od pacije skole sa naseg Arhitektosnskog fakulteta, vecno zarobljene u neoliberalnom dinamizmu devdesetih.