.milos. » Пет Сеп 27, 2019 11:20 am[/url]":124sxe3j]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=664315#p664315:124sxe3j je napisao(la):
paradox polje » Fri Sep 27, 2019 9:07 am[/url]":124sxe3j].Молоше, што се тиче ове хомофобије, не знам сад зашто сам ставио у одговор на твој пост, вероватно је неко други назвао хомофобиме све који су ишта рекли против параде, али ето као што си и рекао, стварно ме сматраш хомофобом.
Искрено не смета ми много, али сам гуглао дефиницију да проверим да ли сам стварно хомофоб зато што сматрам да у нашем закону не треба дозволити усвајање деце геј паровима, јер већина то сматра неприродним. Ево шта пише у википедији:
Хомофобија (грч. όμοιος — исти и грч. φόβος — страх) подразумева (ирационални) страх[1][2][3] и аверзију[2][3][4] према хомосексуалцима или хомосексуалности, а може обухватати и предрасуде,[5] мржњу[6][7][8] или гњев,[9] као и понашања која произилазе из тих осећања и ставова, као што су дискриминација,[3] узнемиравање или, у екстремним случајевима, насиље усмерено према хомосексуалцима.[10]
Појам хомофоба се односи на људе који имају снажна негативна осећања према особама хомосексуалне оријентације и на особе које подржавају (активно или новцем и утицајем) антихомосексуалне активности. Постоји институционална хомофобија (у економији, политици, образовању, религији, социјалној заштити), лична хомофобија (особе које исказују насиље и отворено непријатељство) и интернализована хомофобија (унутрашњи сукоби изазвани стварном или замишљеном хомосексуалном оријентацијом).
По овоме би рекао да не обухвата и мој случај. Иначе се фобије генерално сматрају поремећајем анксиозности, што ће у преводу рећи врстом болести. Колико знам хомофобија још увек није сврстана у регистар болести, али с обзиром на јачину лобирања, мислим да је питање године када ће бити. То значи да ако убациш сваки вид не слагања са прокламованим интересима лгбт заједнице у хомофобију, велики део наше популације ће бити сматрам болеснициме, још само да пронађу лек..
Paradox polje, sve je u definiciji koju si citirao ---- "као и понашања која произилазе из тих осећања и ставова, као што су дискриминација,[3] узнемиравање или, у екстремним случајевима, насиље усмерено према хомосексуалцима.[10]"
Uskracivanje prava na usvajanje dece jednom delu populacije (onom homoseksualnom), dok ga drugi (onaj heteroseksualni) ima - je knjiski primer diskriminacije. I opet, molim te nemoj da koristis izraz "proklamovani interesi lgbt zajednice" kad se zapravo radi samo o "jednakim pravima". Ja licno, na primer, niti zelim da ulazim u bracnu zajednicu niti da usvajam dete/decu, ali itekako zelim da kao i svi drugi imam PRAVA na to.
Ksenija, ne znam gde bih uopste krenuo da odgovaram na tvoju prethodnu poruku jer ne znam koji pasus mi je grozniji od kog. Da ne prelazimo meru dobrog uskusa i ne vrsimo psihicko nasilje dalje, ja bih svaku diskusiju sa tobom zavrsio i - zivela ti meni i prestala da budes tako nesigurna u sopstvene identitete pa da te svaki drugaciji identitet ugrozava pa da zelis da ga ugusis. Bice ti lakse i mirnije u dusi, jer nisi kriva ti.