Šta je novo?

Vanredno zatvaranje ulica zbog snimanja, manifestacija, protesta i sličnog

Rolerijada treba da se pravi leti, kad je grad prazniji a vreme toplije.
Ali dobro, postalo je vise nego ocigledno da gradskoj vlasti odgovara da se sto cesce zatvaraju ulice jer ionako imaju veliki nedostatak vozaca JGP.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=664315#p664315:2ra9cpy1 je napisao(la):
paradox polje » 27 Sep 2019 08:07 am[/url]":2ra9cpy1].То значи да ако убациш сваки вид не слагања са прокламованим интересима лгбт заједнице у хомофобију, велики део наше популације ће бити сматрам болеснициме, још само да пронађу лек..
A to ce se desiti onda kada pronadju lek da se homoseksualna osoba "izleci" i postane heteroseksualna, za koji nasa vrla zajednica zdusno navija...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=664315#p664315:1tojhoaj je napisao(la):
paradox polje » Fri Sep 27, 2019 9:07 am[/url]":1tojhoaj].Молоше, што се тиче ове хомофобије, не знам сад зашто сам ставио у одговор на твој пост, вероватно је неко други назвао хомофобиме све који су ишта рекли против параде, али ето као што си и рекао, стварно ме сматраш хомофобом.
Искрено не смета ми много, али сам гуглао дефиницију да проверим да ли сам стварно хомофоб зато што сматрам да у нашем закону не треба дозволити усвајање деце геј паровима, јер већина то сматра неприродним. Ево шта пише у википедији:
Хомофобија (грч. όμοιος — исти и грч. φόβος — страх) подразумева (ирационални) страх[1][2][3] и аверзију[2][3][4] према хомосексуалцима или хомосексуалности, а може обухватати и предрасуде,[5] мржњу[6][7][8] или гњев,[9] као и понашања која произилазе из тих осећања и ставова, као што су дискриминација,[3] узнемиравање или, у екстремним случајевима, насиље усмерено према хомосексуалцима.[10]

Појам хомофоба се односи на људе који имају снажна негативна осећања према особама хомосексуалне оријентације и на особе које подржавају (активно или новцем и утицајем) антихомосексуалне активности. Постоји институционална хомофобија (у економији, политици, образовању, религији, социјалној заштити), лична хомофобија (особе које исказују насиље и отворено непријатељство) и интернализована хомофобија (унутрашњи сукоби изазвани стварном или замишљеном хомосексуалном оријентацијом).

По овоме би рекао да не обухвата и мој случај. Иначе се фобије генерално сматрају поремећајем анксиозности, што ће у преводу рећи врстом болести. Колико знам хомофобија још увек није сврстана у регистар болести, али с обзиром на јачину лобирања, мислим да је питање године када ће бити. То значи да ако убациш сваки вид не слагања са прокламованим интересима лгбт заједнице у хомофобију, велики део наше популације ће бити сматрам болеснициме, још само да пронађу лек..

Paradox polje, sve je u definiciji koju si citirao ---- "као и понашања која произилазе из тих осећања и ставова, као што су дискриминација,[3] узнемиравање или, у екстремним случајевима, насиље усмерено према хомосексуалцима.[10]"

Uskracivanje prava na usvajanje dece jednom delu populacije (onom homoseksualnom), dok ga drugi (onaj heteroseksualni) ima - je knjiski primer diskriminacije. I opet, molim te nemoj da koristis izraz "proklamovani interesi lgbt zajednice" kad se zapravo radi samo o "jednakim pravima". Ja licno, na primer, niti zelim da ulazim u bracnu zajednicu niti da usvajam dete/decu, ali itekako zelim da kao i svi drugi imam PRAVA na to.

Ksenija, ne znam gde bih uopste krenuo da odgovaram na tvoju prethodnu poruku jer ne znam koji pasus mi je grozniji od kog. Da ne prelazimo meru dobrog uskusa i ne vrsimo psihicko nasilje dalje, ja bih svaku diskusiju sa tobom zavrsio i - zivela ti meni i prestala da budes tako nesigurna u sopstvene identitete pa da te svaki drugaciji identitet ugrozava pa da zelis da ga ugusis. Bice ti lakse i mirnije u dusi, jer nisi kriva ti.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=664339#p664339:l0l2g5cc je napisao(la):
Bender Rodriguez » Pet Sep 27, 2019 10:07 am[/url]":l0l2g5cc]Rolerijada treba da se pravi leti, kad je grad prazniji a vreme toplije.
Ali dobro, postalo je vise nego ocigledno da gradskoj vlasti odgovara da se sto cesce zatvaraju ulice jer ionako imaju veliki nedostatak vozaca JGP.
I još se očekuje da imam razumevanja za blokadu kolovoza zbog ovakvih stvari , jer šta ja imam da tražim van svog kraja vikendom.

Pa realno, šta imaš da tražiš? :D Vikendom treba da odmaraš, sediš kući, gledaš Nacionalni Pink, slušaš kako smo najbolji na svetu... :D

Da li je zaključak da se većina ljudi ne bi bunila da imamo metro?

Meni je jako žao onih ljudi koji nisu malo duže boravili u nekom gradu koji ima metro jer bi onda shvatili koliko je taj metro bitan za funkcionisanje jednog grada, no dobro, da ne razvlačim temu...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=664369#p664369:124sxe3j je napisao(la):
.milos. » Пет Сеп 27, 2019 11:20 am[/url]":124sxe3j]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=664315#p664315:124sxe3j je napisao(la):
paradox polje » Fri Sep 27, 2019 9:07 am[/url]":124sxe3j].Молоше, што се тиче ове хомофобије, не знам сад зашто сам ставио у одговор на твој пост, вероватно је неко други назвао хомофобиме све који су ишта рекли против параде, али ето као што си и рекао, стварно ме сматраш хомофобом.
Искрено не смета ми много, али сам гуглао дефиницију да проверим да ли сам стварно хомофоб зато што сматрам да у нашем закону не треба дозволити усвајање деце геј паровима, јер већина то сматра неприродним. Ево шта пише у википедији:
Хомофобија (грч. όμοιος — исти и грч. φόβος — страх) подразумева (ирационални) страх[1][2][3] и аверзију[2][3][4] према хомосексуалцима или хомосексуалности, а може обухватати и предрасуде,[5] мржњу[6][7][8] или гњев,[9] као и понашања која произилазе из тих осећања и ставова, као што су дискриминација,[3] узнемиравање или, у екстремним случајевима, насиље усмерено према хомосексуалцима.[10]

Појам хомофоба се односи на људе који имају снажна негативна осећања према особама хомосексуалне оријентације и на особе које подржавају (активно или новцем и утицајем) антихомосексуалне активности. Постоји институционална хомофобија (у економији, политици, образовању, религији, социјалној заштити), лична хомофобија (особе које исказују насиље и отворено непријатељство) и интернализована хомофобија (унутрашњи сукоби изазвани стварном или замишљеном хомосексуалном оријентацијом).

По овоме би рекао да не обухвата и мој случај. Иначе се фобије генерално сматрају поремећајем анксиозности, што ће у преводу рећи врстом болести. Колико знам хомофобија још увек није сврстана у регистар болести, али с обзиром на јачину лобирања, мислим да је питање године када ће бити. То значи да ако убациш сваки вид не слагања са прокламованим интересима лгбт заједнице у хомофобију, велики део наше популације ће бити сматрам болеснициме, још само да пронађу лек..

Paradox polje, sve je u definiciji koju si citirao ---- "као и понашања која произилазе из тих осећања и ставова, као што су дискриминација,[3] узнемиравање или, у екстремним случајевима, насиље усмерено према хомосексуалцима.[10]"

Uskracivanje prava na usvajanje dece jednom delu populacije (onom homoseksualnom), dok ga drugi (onaj heteroseksualni) ima - je knjiski primer diskriminacije. I opet, molim te nemoj da koristis izraz "proklamovani interesi lgbt zajednice" kad se zapravo radi samo o "jednakim pravima". Ja licno, na primer, niti zelim da ulazim u bracnu zajednicu niti da usvajam dete/decu, ali itekako zelim da kao i svi drugi imam PRAVA na to.

Ksenija, ne znam gde bih uopste krenuo da odgovaram na tvoju prethodnu poruku jer ne znam koji pasus mi je grozniji od kog. Da ne prelazimo meru dobrog uskusa i ne vrsimo psihicko nasilje dalje, ja bih svaku diskusiju sa tobom zavrsio i - zivela ti meni i prestala da budes tako nesigurna u sopstvene identitete pa da te svaki drugaciji identitet ugrozava pa da zelis da ga ugusis. Bice ti lakse i mirnije u dusi, jer nisi kriva ti.

Имам само још једно питање за тебе, и након тога одустајем, јер је очигледно да један другом нећемо променити мишљење.

Да ли сматраш да су права рођених брата и сестре у инцесту (тешко ми је ово и да напишем) ускраћени зато што им закон не дозвољава да уђу у брачну заједницу. Сигуран сам да инцест није толико чест као хомосексуализам али је присутан и огромна већина нема никакво раземевање за овакве заједнице и сматра ову појаву неприродном (у већем степену него хомосексуализам), али они ето немају никакав инцецт лоби да гура њихова права, и протиежира њихов "понос".

Дуго ти је требало да извучеш ово поређење из рукава, очекивао сам много раније :D

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока

Paradox polje, zapravo da - smatram da jesu uskracena prava incestoidnim bracama i sestrama. Ne vidim razlog zasto bi zakon na taj nacin regulisao odnose izmedju odraslih i svesnih osoba i to zapravo jeste neka vrsta eugenike. Moze postojati milion razloga zasto brat i sestra (ili brat i brat ili sestra i sestra) zele da udju u neku vrstu bracne ili vanbracne zajednice i ne mislim da im se to pravo treba uskratiti. Cak i ako zele dete da imaju, ako svesno i odgovorno preuzimaju tu odluku prihvatajuci sve rizike koji su tu podrazumevani - to je njihova stvar. Genetski problemi postoje i kod dece parova koji nisu u srodstvu. Ako je njima data mogucnost da date zadrze nakon potvrde eventualnih trisomija ili monosomija u trecem mesecu trudnoce onda ne vidim zasto bi ista stvar bila zabranjena ljudima koji su u srodstvu.
Probaj da se izdignes iz kulturoloskih obrazaca sredine u kojoj si odrastao. Incest je potpuno druga stvar u srbiji i na islandu. U kini jedu pse, u vijetnamu bubasvabe itd.
Argumenti tipa "to je gadno" i "to je neprirodno" ne piju vodu - nisu argumenti.
I homoseksualizam ne znam sta je...verujem da si mislio na homoseksualnost.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=664388#p664388:y40t1y9r je napisao(la):
astrodule » Pet Sep 27, 2019 12:33 pm[/url]":y40t1y9r]Da li je zaključak da se većina ljudi ne bi bunila da imamo metro?

Meni je jako žao onih ljudi koji nisu malo duže boravili u nekom gradu koji ima metro jer bi onda shvatili koliko je taj metro bitan za funkcionisanje jednog grada, no dobro, da ne razvlačim temu...
Iako nikada nisam bio u nekom od gradova koji imaju metro , a živim pored Prokopa , mogu da kažem da sam više puta , što ja , što neko od mojih , bili u prilici izbegnemo gužve u gradu (što zbog protesta , što zbog nekih drugih događanja) , ali samo u situacijama kada nam je željena destinacija bila ili u neposrednoj blizini BG: voza ili je bez problema moglo da se preseda na gradski prevoz (linije koje nisu bile pogođene dešavanjima u gradu).

Bender Rodriguez":y40t1y9r je napisao(la):
Pa realno, šta imaš da tražiš? :D Vikendom treba da odmaraš, sediš kući, gledaš Nacionalni Pink, slušaš kako smo najbolji na svetu... :D
Ne moram da čekam vikend da bih slušao o blagostanju i kako smo najbolji u svetu. To slušam i tokom radnih dana , otprilike na svakih sat vremena , na nacionalnom RTS - u , na nacionalnom Pinku , na nacionalnom Studiu B , na nacionalnoj O2 , na nacionalnoj Happy... I na kraju dođem do zaključka je meni ustvari blago sa tolikim stanjem svuda gde se okrenem. :)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=664429#p664429:2xnjd41r je napisao(la):
.milos. » Pet Sep 27, 2019 2:52 pm[/url]":2xnjd41r]Probaj da se izdignes iz kulturoloskih obrazaca sredine u kojoj si odrastao. Incest je potpuno druga stvar u srbiji i na islandu. U kini jedu pse, u vijetnamu bubasvabe itd.
Argumenti tipa "to je gadno" i "to je neprirodno" ne piju vodu - nisu argumenti.
Znači onda je u redu što neki ljudi vole da rade one stvari sa životinjama , što neki ljudi vole da to rade sa decom (što je u pojedinim zemljama OK), što ima onih koji vole da iskaču iz šumica i žbunja i spopadaju prolaznike...

A evo ga i cuveni tupavi "argument" sa pedofilijom i zoofilijom...
Solecar, ja sam vrlo jasno barem dva puta naglasavao " odnose izmedju odraslih i svesnih osoba" ... " svesno i odgovorno preuzimaju tu odluku". Deca i zivotinje nisu odrasle osobe i ne mogu odgovorno da preuzimaju odluke.
Tako da, nazalost, necu te braniti ako se lozis na ovce.

Na žalost, u Srbiji je incest dozvoljen izmedju punoletnih osoba. Mislim da je u većini evropskih država i SAD krivično delo. U Rusiji i Kini je dozvoljen. Po meni bi trebao da bude strogo kažnjiv. U emotivnim vezama ovog tipa, sa bliskom povezanosti na više nivoa, vrlo retko su osobe sposobne da
"svesno i odgovorno preuzimaju tu odluku". Bez obzira na punoletstvo, osobe su često nezrele i nesvesne posledica (povećana opasnost degeneracije potomaka). Česte su i psihičke traume.

ps. Ovo je težak off topic. Predlažem Igoru da upotrebi "veću metlu"

Ја предлажем да отвори тему која би се бавила овим питањем и неке поруке пребаци тамо.

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=664442#p664442:1khb521e je napisao(la):
.milos. » Pet Sep 27, 2019 3:36 pm[/url]":1khb521e]A evo ga i cuveni tupavi "argument" sa pedofilijom i zoofilijom...
Solecar, ja sam vrlo jasno barem dva puta naglasavao " odnose izmedju odraslih i svesnih osoba" ... " svesno i odgovorno preuzimaju tu odluku". Deca i zivotinje nisu odrasle osobe i ne mogu odgovorno da preuzimaju odluke.
Tačno sam znao da ćeš i ovo da staviš u isti koš. Pa valjda svako ima pravo da javno i ponosno prošeta gradom i iskaže svoju seksualnost.
Naprimer , ako se u drugim nekim zemljama osobe od 15 - 16 godina smatraju odraslim osobama... Eto recimo u toj Americi je potpuno prihvatljivo da muškarac u 40 - tim bude sa devojkom od 17 godina , a nije prihvatljiv incest.
Netolerancijom jednih prema drugima (u manjoj ili većoj meri) i paradiranjem po ulicama , neće se ništa promeniti na bolje. Ko god da se šeta kolovozom , a da to za posledicu ima blokiranje saobraćaja i normalnog funkcionisanja , proizvodi samo kontra efekat kod naroda. Pa kad inat udari na inat , od svega se ima jedno veliko ništa.

Defekti već zatvoriše ulice...

I OVOG VIKENDA SAMO PEŠKE KROZ CENTAR Potez od Trga republike do Slavije već je ZATVOREN

cwIk9lLaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvTnpBN01EQV8vZjVhNGZmYTk1YmQ3NmFiOTgwYjIyODkzNTliMDI1MDIucG5nkZMCzQLkAIEABQ

Beograđani će i ovog vikenda kroz centar grada prolaziti uglavnom samo peške, što zbog održavanja Rolerijade plus, što zbog radova na preslaganju ploča na Trgu republike, a potez Kolarčeva - Terazije - Kralja Milana - Slavija, već je zatvoren. I tako će ostati do ponedeljka u ranim jutarnjim satima!

Prosto je neverovatno da nijedna od nadležnih službi, ni Sekretarijat za saobraćaj, ni Beokom servis, nisu dali tačnu satnicu i spisak ulica koje će biti zatvorene, za razliku od Sekretarijata za javni prevoz koji je još juče izašao sa svim promenama koje se očekuju na linijama gradskog prevoza.

Izmene u linijama JGP:
Rolerijada plus će se održati ove subote od 9.00 do 15.00, na potezu od Terazija do Slavije, tačnije do hotela "Hilton". Zbog toga će trolejbuske linije biti skraćene do Slavije, baš kao i autobuska linija 31, dok vozila na 22A neće saobraćati.
- U periodu od petka u 20.00 do ponedeljka u 4.00 časova doći će do promena u radu linija javnog prevoza - saopštili su iz Sekretarijata za javni prevoz.
- trolejbuske linije 21, 22 i 29 i autobuska linija 31 saobraćaće od perifernih terminusa do Trga Slavija i nosiće oznake 21L, 22L, 29L i 31L;
- privremena autobuska linija 22А se ukida;
* vozila sa linija 24, 26, 37 i 44, kao i minibus linija E2 saobraćaće delimično izmenjenom trasom: u smeru prema Dorćolu ulicama Trg Nikole Pašića, Dečanska, Braće Jugović, Francuska i dalje redovno i koristiće stajalište „Dom omladine“, dok u smeru prema gradu saobraćaju ulicama Francuska, kroz terminus „Trg republike“, Braće Jugović, Dečanska, Trg Nikole Pašića i dalje redovno i koristite stajalište „Trg republike“ koje u redovnom režimu koriste linije br. 43 i 96;
- autobuske linije 32E, 43 i 96 će saobraćati na skraćenoj trasi do terminusa „Železnička stanica (Pančevački most)“ i nosiće oznake 32EL, 43L i 96L i za iste se uspostavlja privremeno stajalište preko puta postojećeg u ulici Jovana Аvakumovića;
- autobusi sa linije 27 će, u smeru ka Trgu republike, saobraćati delimično izmenjenom trasom: Bulevar kralja Аleksandra, Dečanska, Braće Jugović, Francuska, terminus "Trg republike";
- minibus linija E9 će u oba smera umesto preko Terazija saobraćati od Trga Slavija ulicama Beogradska, Bulevar kralja Аleksandra, Trg Nikole Pašića, Dečanska, Braće Jugović, Francuska, Cara Dušana i dalje redovnom trasama.

U nedelju se zatvara Takovska

R2Tk9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvTVdJN01EQV8vOTUxN2JhODgyMGJkM2E0MjRjMTY2ZDIxZTA0ZmU0ZDMuanBlZ5GTAs0CQgCBAAU

Osim Ulice kralja Milana, u nedelju će biti zatvorena i Takovska ulica, ali samo u periodu od ponoći do 10.00 časova ujutro. Razlog je uklanjanje krana koji je bio angažovan na jednom od obližnjih gradilišta.

Zbog toga će doći i do promena trasa trolejbusa 40 i autobusa 23.

https://www.blic.rs/vesti/beograd/i-ovo ... je/156smc9

@Zvezdara64
Šta da ti kažem osim da je tvoj komentar smešan.
Ipak, ružica za tebe
735700206.gif

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=664369#p664369:3mf0e7ja je napisao(la):
.milos. » Pet Sep 27, 2019 11:20 am[/url]":3mf0e7ja]
Jedan čovek = jedan identitet
Jedna ja = dva muška deteta

'Oš još?!

O.D. I kada sam tražila da s tobom dalje polemišem? Potpuno si mi anemičan na temi.
Vozdrica!
1666717886.gif

~~~

Vanredno zatvaranje ulica zbog snimanja manifestacija, protesta i sličnog treba da bude utvrđeno i saopšeno na vreme građanima srpske metropole, pre svega.
Prednost dajem polumaratonu.
4027700691.gif

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=664442#p664442:33gzqymo je napisao(la):
.milos. » Pet Sep 27, 2019 3:36 pm[/url]":33gzqymo]A evo ga i cuveni tupavi "argument" sa pedofilijom i zoofilijom...

479116528.gif
479116528.gif
479116528.gif

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=664510#p664510:i9i51q63 je napisao(la):
solecar » Fri Sep 27, 2019 8:48 pm[/url]":i9i51q63]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=664442#p664442:i9i51q63 je napisao(la):
.milos. » Pet Sep 27, 2019 3:36 pm[/url]":i9i51q63]A evo ga i cuveni tupavi "argument" sa pedofilijom i zoofilijom...
Tačno sam znao da ćeš i ovo da staviš u isti koš. Pa valjda svako ima pravo da javno i ponosno prošeta gradom i iskaže svoju seksualnost.
Naprimer , ako se u drugim nekim zemljama osobe od 15 - 16 godina smatraju odraslim osobama... Eto recimo u toj Americi je potpuno prihvatljivo da muškarac u 40 - tim bude sa devojkom od 17 godina , a nije prihvatljiv incest.
Netolerancijom jednih prema drugima (u manjoj ili većoj meri) i paradiranjem po ulicama , neće se ništa promeniti na bolje. Ko god da se šeta kolovozom , a da to za posledicu ima blokiranje saobraćaja i normalnog funkcionisanja , proizvodi samo kontra efekat kod naroda. Pa kad inat udari na inat , od svega se ima jedno veliko ništa.

Nisam siguran da te razumem - sta sam stavio u isti kos? Pedofiliju i zofiliju? Ako si na to mislio - da, ta dva su u istom kosu krivicnog dela jer jedan od ucesnika u tom seksualnom cinu (dete ili zivotinja) se ne smatra sposobnim da svesno, zrelo i odgovorno stupi u taj seksualni odnos.
Sto se tice protesta i setnje - to pravo apsolutno imaju svi tako da u nekoj teoriji mogu i da setaju pedofili i zoofili, samo sto se to nece desiti jer onda postoji osnova sumnje da su ucesnici te setnje pocinili krivicno delo.
Inace, u dosta zemalja se ljudi vec sa 14 godina smatraju dovoljno odraslim da mogu dobrovoljno da udju u seksualne odnose. Srbija je jedna od tih zemalja. Sa nekim izuzecima sa kim moze da stupi u seksualne odnose izmedju 14te i 18te godine.
To kad je neko od 50 godina u seksualnom odnosu sa nekim od 17 je mozda problematicno na neke nacine (drustveno, moralno) ali nije krivicno delo jer se obe ove osobe smatraju sposobnim da dobrovoljno udju u odnos.
Sto se tice te Amerike koju spominjes, tamo se zakoni o incestu i godinama o dobrovoljnom stupanju u seksualne odnose razlikuju od savezne drzave do savezne drzave. I zapravo taj primer koji si dao gde neko u 40tim ima odnose sa nekim od 17 godine moze da se krivicno goni u americi u zavisnosti od okolnosti. Tek sa 18 godina u americi nema ogranicenja kod stupanja u seksualne odnose.

Dokle god budeš imao taj arogantan stav da su gay osobe iznad drugih (tako zvuče tvoji postovi) , nećeš ništa postići. Pogotovu se to neće desiti izjednačavanjem svakoga ko je i protiv šetnje LGBT (protiv blokiranja kolovoza od strane bilo koje grupacije ljudi , udruženja ili organizacije... , a ne samo protiv blokiranja od strane LGBT), ustvari protiv pedera i lezbejki i da je homofob.
Samo jednu stvar mi objasni. Kako osoba koja ima 17 godina i zakonski se smatra detetom , nije sposobna da svesno , zrelo i odgovorno stupi u seksualni odnos sa znatno starijim čovekom , a čim napuni 18 godina , to postaje , jer se više ne smatra detetom nego odraslom osobom?
Čak i ova današnja rolerijada izazvala opsadno stanje u gradu , jer su pripreme za istu kao da se spremaju za promociju najmlađih oficira vojske a ne obično trčanje ljudi u rolerima. I na kraju se još i očekuje da se blagonaklono gleda na sva ta blokiranja kolovoza. Eto recimo , kakvo god da je dešavanje kod Ušća , nikada se nije desilo da pola grada stane , dok maltene svako blokiranje kolovoza u centru ima za posledicu da i periferna naselja ne mogu da funkcionišu normalno.

Gde sam ja to ikad i na bilo koji nacin rekao da su gay osobe iznad drugih? Slobodno mi ukazi na deo teksta koji ti je odao taj utisak.
Cinjenicno stanje je da su lgbtiq osobe efektivno -ispod- drugih, da su pravno, ekonomski i socijalno marginalizovani i diskriminisani. Ono sto ja pokusavam je da ukazem na to i da kazem da tako ne treba da bude. Da lgbtiq osobe ne treba da budu ni ispod ni iznad drugih nego apsolutno jednaki.
Nikad nisam nikoga ni nazvao homofobom dok me paradox polje nije povukao za jezik u svom komentaru pa sam mu objasnio da suprotsatvljanje (jednakom) pravu istopololnih parova na usvajanje dece po definiciji jeste homofobija.
Ovo sto si ti naveo (sto takodje nikada nisam rekao) - da su homofobi svi oni koji se suprotstavljaju blokiranju ulica od strane lgbtiq ili bilo koje druge grupacije sa politickim zahtevima. Tu se slazem sa tobom. Takve ljude ne bih nazvao homofobima (ne znam da li realno jesu ili nisu). Takve ljude bih eventualno nazvao anti-demokratskim. Smisao protesta delom jeste da "blokira sistem". Jel ti mislis da bi trebalo da odredimo neko poljance van beograda za proteste pa da tamo idu svi prosvetari, lekari, opozicija, radnici, zene, penzioneri, zrtve porodicnog nasilja, zrtve drzavnog nasilja, zrtve bankarskog, izvrsiteljskog, investitorskog itd nasilja...pa tamo gde nikom ne smetaju i nikog ne ometaju da protestuju dokle im volja? Kako bi to izgledalo i sta bi se postiglo?

Zaboravih na pitanje da ti odgovorim. Koliko znam, 17togodisnjaci se smatraju dovoljno zrelim da dobrovoljno stupe u seksualni odnos i sa starijim ljudima osim u nekim izuzecima koji se mogu krivicno goniti npr kada je u pitanju "detetov" nastavnik/ca, profesor/ka, mentor/ka, tutor/ka i mozda lekar/ka, nisam siguran. U svakom slucaju to se razlikuje od drzave do drzave. A zasto je to tako...pa valjda su nekad neki pravnici doneli takve zakone na osnovu neke gradje iz oblasti psihologije, sociologije, antropologije, biologije itd. Kao sto su odlucili da pred zakonom drugacije odgovaraju maloletne (<16, <18, <21) od punoletnih osoba. Da li je to skroz ispravno? Nemam pojma...sta ti mislis?

Za ponedeljak u 20h zakazan doček obojkaša ispred skupštine grada. Očekujte još veći haos nego inače , jer će sve one linije koje idu Dečanskom biti preusmerene...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=664935#p664935:36xanyem je napisao(la):
.milos. » Нед Сеп 29, 2019 4:38 pm[/url]":36xanyem]Gde sam ja to ikad i na bilo koji nacin rekao da su gay osobe iznad drugih? Slobodno mi ukazi na deo teksta koji ti je odao taj utisak.
Cinjenicno stanje je da su lgbtiq osobe efektivno -ispod- drugih, da su pravno, ekonomski i socijalno marginalizovani i diskriminisani. Ono sto ja pokusavam je da ukazem na to i da kazem da tako ne treba da bude. Da lgbtiq osobe ne treba da budu ni ispod ni iznad drugih nego apsolutno jednaki.
Nikad nisam nikoga ni nazvao homofobom dok me paradox polje nije povukao za jezik u svom komentaru pa sam mu objasnio da suprotsatvljanje (jednakom) pravu istopololnih parova na usvajanje dece po definiciji jeste homofobija.
Ovo sto si ti naveo (sto takodje nikada nisam rekao) - da su homofobi svi oni koji se suprotstavljaju blokiranju ulica od strane lgbtiq ili bilo koje druge grupacije sa politickim zahtevima. Tu se slazem sa tobom. Takve ljude ne bih nazvao homofobima (ne znam da li realno jesu ili nisu). Takve ljude bih eventualno nazvao anti-demokratskim. Smisao protesta delom jeste da "blokira sistem". Jel ti mislis da bi trebalo da odredimo neko poljance van beograda za proteste pa da tamo idu svi prosvetari, lekari, opozicija, radnici, zene, penzioneri, zrtve porodicnog nasilja, zrtve drzavnog nasilja, zrtve bankarskog, izvrsiteljskog, investitorskog itd nasilja...pa tamo gde nikom ne smetaju i nikog ne ometaju da protestuju dokle im volja? Kako bi to izgledalo i sta bi se postiglo?
Ниси ми објаснио, него си изнео свој став. Ја твој став поштујем, али се не слажем са њим. Мој став је да деца нису неки правни субјекат, већ људска бића са телом и душом и представљају нашу будућност Да ли је добро за њих да буду одгајана од стране геј породица, тешко да ико од нас може доказати било да јесте или није, али док већина сматра да није добро, закон треба да буде у складу са тим и то је демократија. Не кажем да је увек став већине демократија. Уколико се свесним бићима (употребићу твој термин) забрањује нешто да раде искључивно на добровољној бази не угрожавајући дирекно друге, било сексуалне поступке или живот у заједници колико год већини делује неприродно није демократија већ дискриминација. Одгајање деце је друга прича, и не може се никада усклађивати са жељом појединаца, већ са прокламованим интересима неког друштва, а наше друшто, свиђа се то теби или не, зна се какав стави има.
Камо среће да је то једини изазов са одгајањем деце. Веровао или не, и ако сматрам да је лоше дати децу на усвајање геј паровима, сматрам да постоје и много гори примери родитељства (било да се ради о усвојеној деци или не), неретко и са присутним злостављањима и другим видовима неодговорног васпитавања деце чије су последице присутно насиље великих размера и то још у нижим разредима основних школа а понекад и у вртићима. Што се тиче самог усвајање знам да постоје интезивне провере потенцијалних родитеља, и знам за примере да су изузтетно одговорини и посвећени брачни парови чекали годинама да усвоје неко остављено дете. Колико знам број потенцијалних родитеља у традиционалним брачним зајденицима који чека на усвајање деце, је довољно велики тако да недостатак "стрејт" родитеље не може бити разлог за давање права геј родитељима на усвајање деце. Наравно, то је само мој став, а онда када већина буде сматрала другачије ово право ће свакако добити и геј родитељи, без обзира што се ја ни онда нећу слагати са тиме.

Vrh