Razgovor Groksija i Sekretara za javni prevoz po pitanju (ne)funkcionisanja javnog prevoza i hronične nestašice vozača:
(napomena: ovo ''druže'' nije slučajno tu)
gr****: Druže Vasiljeviću, kakvo je st(r)anje na terenu?
Vasiljević: Sve po planu, druže Vesiću. Rafailović se sad vratio sa doručka sa Bjelićem i Boškom, sve teče po dogovoru. Danas sve isto kao juče.
G: Znači pokriven je popodnevni vršni čas?
V: Većinski jeste. Okupljanje u 12h i vožnja do centra, tu već imamo prve blokade. U 13 su u Nemanjinoj, biće tamo do 16. Dok se raziđu, to je 17h, što znači nema osnova da se izvoze vozila na šihtama, sve i kad bismo hteli.
G: Odlično. Sutra isto, taman da ne moram ni danas da pravdam onih 200 vozila manjka na ulicama.
V: Tako je. Imamo li plan za sledeću nedelju?
G: Trg neće još narednih mesec dana. Četiri bulevara takođe. Po tom pitanju, mirni smo do novembra.
V: Ok, to mi štedi 100 vozila, ali i dalje mi treba alibi za preostalih 100.
G: Čekam da mi Šef javi hoće li da ignoriše taksiste i sledeće nedelje pa da se sastanu sledećeg vikenda, ili će da se izdogovaraju sad ovih dana. Tražio sam mu da odloži za onaj tamo vikend, taman da se digne još malo prašine i onda posle može da reši stvar u svom velikom stilu i uz veliku pompu. U međuvremenu će Ana i Zorana da daju izjave i drže javnost kolko tolko smirenim.
V: U redu, znači ako sve prođe po planu, mirni smo do sredine oktobra. Šta ćemo za dalje?
G: Za ostatak meseca imamo još nekoliko privatnih maratona, zatim protesti subotom, snimanje filmova, par utakmica... preguraće se i to.
V: Ali novembar?
G: Pa zar nisi rekao da ćeš do tad imati novi kontigent iz unutrašnjosti?
V: Slabo ide, nemamo odakle da ih dovučemo, čak i ovi sa Juga odoše napolje. Žale mi se iz GSPa, kažu nemaju kandidata, jedino da počnemo da zapošljavamo kurire i ove što dostavljaju pice po gradu.
G: Bez brige, videću sa Šefom ima li neki predlog. Smislićemo nešto.
V: A da jednostavno povećamo plate? Ionako se Partija stalno hvali kako je ostvarila suficit i smanjila javni dug...
G: Ne, povećanje plata ne dolazi u obzir. Mislio sam da smo već razrešili to. Pa nismo mi zapad pa da svaki sistemski problem rešavamo povećanjem plata i kadrovskom politikom! Jesi zaboravio šta su nas učili za vreme Slobe - pusti ti velika pitanja i predloge, nije to tvoj posao. Partija će o tome da brine. Ti samo vidi da broj parkiranih vozila u garažama ne prelazi 50%, da ne moram posle opet kod Čarape da se pravdam...
V: Ali šta ćemo za decembar?
G: Šta decembar? Pa ništa, vadićemo se na sneg, kao i do sad.
V: Ovi iz RHMZ rekoše da će početak zime biti suv.
G: E jbg... Ništa, smandrljaću neke manifestacije i za taj mesec. Napravićemo neki Turistički mesec Beograda, neku zimsku Pešačku nedelju, Decembarske dane promocije zdravog života, Mesec bez auspuha ili tako neko njesra... Smislićemo, otom potom.
V: Dobro, ali ne znam da li ćemo i do proleća popuniti kadrove.
G: Ma opušteno bre. Znaš onih stotinak Arapa, Indusa i Pakija što smo dovukli da rade četiri bulevara?
V: Da... Šta s njima?
G: Pa eto ti novih 100 vozača. Najjeftiniji na svetu, a u stanju su da rade 20 sati dnevno.
V: Odlična ideja druže Vesiću! Sad ću da javim GSPu da počne da im sprema papire.
G: Ajde, i da bude spremno do novembra. Kad Šef bude otvarao Četiri bulevara, da mogu da mu kažem da smo rešili i problem s vozačima.