[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=571557#p571557:51jc6uos je napisao(la):
loyola » Uto Okt 02, 2018 6:32 pm[/url]":51jc6uos]
700-800 metara nije 10 minuta? Vazi...
Odakle tebi ideja da svi imaju da pređu samo te neke kratke i idealne trase? I da zatvaranje neke ulice remeti samo nju, i 2 okolne u krugu od 50 metara?
Hteo sam da stavim primere u spoiler ali iz nekog razloga ne radi pa moram ovako nažalost. Skratio sam koliko mogu.
Nike trka: trebalo je od Beograđanke da stignem do Vidikovca. Spustim se do N.fronta i skontam da je pored okretnica St trg i Trg Republike zatvoren i Zeleni Venac(i ko zna šta još na NBG). Spustim se do Nemanjine gde me dočeka reka trkača. Čekao sam dobrih 20 minuta, nadajući se da će proći ali pošto joj nije bilo kraja, protrčao sam kad su se malo proredili. Da stvar bude još bolja, skapiram da mi okretnica u Savskoj ništa ne znači. Kneza Miloša je prohodna od Nemanjine, ali džaba kad JGP vozila ne dolaze. Na kraju sam pešaka došao do Višegradske i tu čekao dodatnih pola sata prve 23ke i 37ice. Naravno krcate. Bačeno vreme: 50 minuta. A pređeno 400 metara.
Gej parada: Išao kolima van grada. Prvi dogovor da nas na Slaviji pokupi čovek kolima. Do same Slavije sam morao da idem okolo naokolo preko Bulevara i Beogradske. Pola sata tabananja i traženja prvog skretanja na desno (ka Slaviji). Uz to, čovek koji je dolazio po nas je takođe dodatno kasnio zbog gužvi koje su nastale oko Brankovog. Bačeno vreme: 30 minuta. Kasnije u povratku u grad i dalje gužvetina. Još malo bačenog vremena.
Pešačka subota: rođaka koja ne može normalno da hoda došla u goste i idemo u restoran u centru. Pošto kolima ne može da se priđe (ne mislim na parking nego na ''istovar'' putnika), žena je morala da izađe par blokova dalje pa da je polako vodimo 200 metara do samog restorana.
''Litija'' ''vernika'' što brane ''manastir'': Prijatelj i ja idemo po komad nameštaja. Da, baš tako. Došao čovek da mi pomogne da donesem nešto za šta
nema isporuke, a preveliko je za ruke. Dakle
ne mogu peške. Idemo ka Bulevaru. U Kolarčevoj naiđemo na čep. Trideset sektaša, krečući se najsporijim hodom koji sam ikad video, se rasprostrlo širom ulice i odbijaju da se sklone jer ih policija čuva. Išli su do Pošte, tako da smo se načekali dobrih 20 minuta pre nego što smo se dokopali Bulevara.
To su tri situacije koje su se desile meni lično, u poslednjih mesec dana, ne računajući ovu četvrtu koja je bila malo ranije. Tu su zatim razna svakodnevna snimanja, zatvaranje Autokomande zbog hordi navijača, zatvaranje ulica pa i okretnica kad god prolazi neko sa stranim tablicama (ne mora da bude visoki državnik, zatvoriće naši ulice čak i za Merkelinu sekretaricu), zatvaranje saobraćaja za Final Four, zatvaranje za ovu Rolerijadu, za onu biciklističku trku...
Tako da, lepo te molim - nemoj da mi pričaš da se radi o blagom pešačenju. Slobodno reci da tebi to ne smeta, ali poštedi me tih priča kako se sve te situacije mogu rešiti pešačenjem, i to ''minimalnim'', ''za samo 10 minuta''... :roll: I tako svakog drugog-trećeg dana...
Ako ti svuda ideš i sve obavljaš nogama, to je super i svaka čast za to. Ali ima nas lenjih i zakržljalih kojima je ipak neophodno prevozno sredstvo i/ili otvorene ulice po gradu da bismo mogli da obavljamo svoje svakodnevne aktivnosti. I ma koliko čudno zvučalo - ne, te aktivnosti se ne svode na vozikanje Kadilakom po kraju u Snoop Dogg stilu da budemo viđeni, nego na završavanje raznih obaveza i poslova bez kojih ne možemo. Mislim kad smo već došli dotle da treba da obrazlažem šta će nekome prevozno sredstvo, u gradu, u 2018. godini... :roll: