Šta je novo?

Usce Multifunctional Centre - [ Tržni Centar | 130 000 m² ]

Tržni centar Ušće (izuzimam kulu) je nešto najružnije što sam video i po izgledu i po lokaciji. Komunisti nikad ne bi tako nešto napravili. Ovakvo čudo je moguće samo u najprimitivnijem, gramzivom, mafijaškom kapitalizmu kakav je kod nas. U zdravom, razvijenom kapitalizmu ovako nešto nije moguće.

па јбг, волим да идем тамо у биоскоп. радње ме и не интересују толико (осим Комтрејда, Биг Бенга, Гејмса и клопе, наравно)

JohnnyLee":1s7qrs0a je napisao(la):
па јбг, волим да идем тамо у биоскоп. радње ме и не интересују толико (осим Комтрејда, Биг Бенга, Гејмса и клопе, наравно)
Mani se komtrejda i slicnih skart prodavnica! :)

Narod, da budem patetičan, odvaja od usta da se ovaj grad, prestonica Srbije, malo izgradi i da nešto znači u Evropi u svakom pogledu. I onda se pojavi neko (valjda se zna ko) i unakazi izvanrednu lokaciju svojim tržnim centrom "Ušće". U ovakvom slučaju ja sam za radikalna rešenja. Ne baš potpuno rušenje ali rekonstrukcija i rušenje koje bi tu rugobu sveli na manje dimenzije. Tajkun je dobio dozvolu za određenu kvadraturu a podigao je deset puta veću!

И ја тамо навраћам само због Колосеја, али да се разумемо. Да у граду постоје биоскопи ток квалитета Ушће ме не би ни видело.

Шопинг молови треба да се граде на далекој периферију, јер умртвљују град. Концепт живота:"све на једном месту" отуђује људе и умртвљује градско ткиво.

Vise se ne spominje izgradnja druge zgrade na uscu ? Jel se od toga odustalo ? Koliko se secam to je bio jedan od uslova .

Trenutno nema potrebe za poslovnim prostorom,kad se revitalizuje trziste bice gradjena i druga kula.Do tada ostaje samo da mastamo o njoj i cekamo ekskluzivnu vest na beobuildu o pocetku gradnje :)

Па ништа, МPC као да је престао да постоји. Тржни центар су продали, Аутокоманду вратили граду, Парк апартмани нису изашли из земље, 3ЛД готово да не напредује.
Плус нисам јако дуго чуо ни прочитао ништа у вези тог холдинга.

Valjda ce doci vreme kada ce pohapsiti sve one koji su ucestvovali i u ovoj prevari, a TC Usce srusiti.
Zabole me i za bioskope i ostalo, necu nikada uci u tu konzervu pa makar crkao.
Trosenjem para u toj konzervi bi sponzorisao nesto sto mrzim, pa mi lepse ovako, a gace mogu da kupim i na nekom drugom mestu.

Treba uzeti u obzir da su se prilikom dizajniranja izgleda ovog "magacina" rukovodili iskljucivo time da stvore jedan prepoznatljivi vizuelni identitet za svoj trzni centar. Zato je tu jarka crvena boja, resetka... sve u cilju da se stvori jedna prepoznatljiva vizuelna kompozicija kojoj je jedina svrha da se njom brendira njihov proizvod, odnosno sam trzni centar,
Iz tog razloga se namerno islo na to da "kutija" deluje nametljivo i potpuno odskace od svoje okoline, a zato se i tretirala samo strana okrenuta prema Bulevaru Mihajla Pupina.

Arhitektonski ovo je dno i ostace kao gorki podsetnik vremena tranzicije iako se nadam da ce se u narednih 15-20 godina ovaj trzni centar rusiti, ili barem temeljno rekonstruisati. Ovo je civilizacijski nivo Farme, Granda i Bokija 13, ali procice valjda i to vreme.

Archangel":1q4n2plz je napisao(la):
Sve dok imaju one žute kokice i koka kolu uz njih, me happy xD
Ahh, e to. Kada sam prolazio Moldavijom deca su iskakala ispred autobousa da bi im nesto dali, bilo sta,
Tvoj odgovor me je podsetio na tu decu zeljnu svega.
Mislio sam da smo to pregurali, ali eto vidis nismo, jos se palimo na kokice i koka kolu, i to zesce :)

ja se palim na njihovu cenu, količinu i kvalitet xD Inače bih aj to kod kuće pa u kesicu pa u torbu i pravac bioskop. Mada moram priznati da nosim u džepu od jakne uvek začin sa ukusom piletine za kokice kad idem u bioskop :D

vucko":38wgcyg8 je napisao(la):
Trenutno nema potrebe za poslovnim prostorom,kad se revitalizuje trziste bice gradjena i druga kula.Do tada ostaje samo da mastamo o njoj i cekamo ekskluzivnu vest na beobuildu o pocetku gradnje :)
zar 2. kula nije trebalo da bude hotel?

Zgrada dobila tumor. Meni je ovo toliko ružno i neuklopljenu u celu zgradu na kojoj dominiraju oštri uglovi.

U6gfB.jpg

Srdačan pozdrav svima.

Pišem neki rad o inteligentnim objektima, pa me zanima da li neko zna na kom ptincipu funkcioniše grejanje u ovoj zgradi i PC Ušće?

Bulevarac":w1iu81l2 je napisao(la):
Valjda ce doci vreme kada ce pohapsiti sve one koji su ucestvovali i u ovoj prevari, a TC Usce srusiti.
Zabole me i za bioskope i ostalo, necu nikada uci u tu konzervu pa makar crkao.
Trosenjem para u toj konzervi bi sponzorisao nesto sto mrzim, pa mi lepse ovako, a gace mogu da kupim i na nekom drugom mestu.
Smatram da mnogo grešiš. Svaka zgrada je u suštini neka kocka, konzerva ili nešto slično... Užće je, po mom mišljenju, najbolje iskorišćeni postor u gradu. Za sada. :kafa:

Evo dve nove clanice centra usce. Jedna je otvorena a druga se otvara na prolece.

Takodje pre neki dan je na drugom spratu zatvorena prodavnica mexx-a tako da ce tu doci verovatno neka nova radnja

photo.jpg

photo1.jpg

Iskopao sam neke svoje stare slike, pa mislim da b i bilo zanimljivo da se podsetimo i renoviranja same kule:

Jun 2004:

Decembar 2004:

Vrh