Šta je novo?

Usce Multifunctional Centre - [ Tržni Centar | 130 000 m² ]

Od TC Ušče u pravcu Zemuna oko 500 metara sa iste strane zaraslo u žbunje , vidi se zapuštena betonska konstrukcija iz koje viri armatura a jako liči na temelje zgrade po starom nazivu CKa
Jel to ta davno planirana bliznakinja.
ako je već urađen vrlo skup deo podzemnih radova ( minus 1 i ploča za nulu ) čudno je da niko ...... verovatno prekrio zaborav ili ....
mozda je vec ovde to i bilo al nece da škodi potsećanje

To je neka druga zgrada nikad dovrsena, bilo je diskusije o tome

ti temelji stoje vec 40 godina skoro, a pripadaju samo zapocetom projektu Muzeja Revolucija Naroda Jugoslavije. Video sam par slika projekta i dosta mi je lichio na muzej savremene umetnosti na uscu - betonski kubus

Inace lepo izgleda muzej savremene umetnosti sa kalisa kad se gleda,valjda ce ga zavrsiti jednog dana...

@ mradulovic
Hvala nisam znao originalnu namenu ,
ali stvarno je cudno da se bar ne stavi nesto pod krov privremenog karaktera
to u sadasnjoj fazi za niskogradnju ne bi trebalo da bude skupo a namena sta god..... ali bilo bi i lepse i korisnije

Na primer, galerija ili kulturni centar sa izlozbenim prostorom i koncertnom salom... ;)

Za tu lokaciju, po meni bi bilo idealno - zbog parka. Svaga druga komercijalna namena je jos jedno skrnavljenje, poput TC-a Usce... :rolleyes:

Otvoren sam za slicne predloge... :)

A, zamisljena bliznakinja koju pominjes, boco, bi bila tu negde - pored bivse zgrade kineske ambasade. ;) Po toj ideji, bila bi na podjednakoj udaljenosti od SIV-a kao CK... Sve same bivse zgrade bivsih institucija. :p

Felipe +1 za predlog.

A onda mala ispravka. Bliznakinja Ušća (doduše, bez antenskog stuba na vrhu zgrade) je planirana u istoj parceli u kojoj su postojeći PC & TC... ;) Negde gde je sada ona podzemna garaža. Trebale bi zgrade da budu "postavljene" u formaciji ćošak-na-ćošak (ako me razumeš) :) .

nenad78":macx641c je napisao(la):
Trebale bi zgrade da budu "postavljene" u formaciji ćošak-na-ćošak (ako me razumeš) :) .
Mislis po dijagonali.

Zna li neko da kaže šta če prvo zub vremena da naruži na TC sobzirom da održavanje nije izraženo u našoj kulturi,
drugo kada će to postati vidljivo, i na šta će ličiti TC tada.

:)

Nenade, ja sam mislio na planiranu/zamisljenu "bliznakinju" starog CK. Soliter koji je trebalo da postoji tu negde, kod bivse kineske ambasade. :D

Znam, naravski, za lokaciju "bliznakinje" sadasnjeg PC Ushce... ;)

Boco, ja se nekako nadam da ce dotle TC prestati da postoji. :lool: Da ce biti izmesten na drugu lokaciju. :p

Felipe
Zar ne treba da niču neke visoke zgrade u beku YUBCa? Tamo gde je onaj nesrećni minijaturni parking u smeru ka NTesle...

;)

@Felipe
Pitam zato sto je tako bilo i sa TC staklencom na trgu republike a sada izgleda ko psece gov.. ce koje svi zaobilaze u sirokom luku

staklenac na trgu je specijalna stvar,i on je i onako privremen objekat dok tc usca se necemo resiti duuugo vremena

Nenade,

sorry, ja stalno pricam o davno proslom vremenu i o nikad izgradjenoj "duplikat-zgradi" nekadasnjeg CK, pa te zbunjujem... :lool:

Ne znam da li si znao, ali zgrada (kakva je nekad bila CK) je trebalo da ima svoju "sestru" na lokaciji bivse kineske ambasade (pre nego sto je iko i pomsljao da ce tu biti njihova ambasada). Znaci, prema planovima za Novi Beograd iz, recimo, 60' godina. Nisam siguran kada se tacno pojavila ta ideja. A, mislio sam da boca pita za temelje nikad izgradjenog muzeja u parku kod bivseg SIV-a, aludirajuci na tu zgradu (iz plana 50-60' godina proslog veka). :)

:D

Boco,

Bas kao sto ti je vucko objasnio, "Staklenac" je privremeni objekat. ;) To sto nikad niko nije rekao na koliko dugo ce - privremeno - "krasiti" Trg, to je drugo. :laugh:

:D

vucko":1q1ve8gb je napisao(la):
staklenac na trgu je specijalna stvar,i on je i onako privremen objekat dok tc usca se necemo resiti duuugo vremena
Meni je usce negde na sredini po lepoti. Nemogu reci da je lep a ni da je ruzan. Tesim se da je moglo i biti gore.

Jedino mi se bas svidja taj mali trg kod usca.

Felipe":221ylthm je napisao(la):
Nenade,

sorry, ja stalno pricam o davno proslom vremenu i o nikad izgradjenoj "duplikat-zgradi" nekadasnjeg CK, pa te zbunjujem... :lool:

Ne znam da li si znao, ali zgrada (kakva je nekad bila CK) je trebalo da ima svoju "sestru" na lokaciji bivse kineske ambasade (pre nego sto je iko i pomsljao da ce tu biti njihova ambasada). Znaci, prema planovima za Novi Beograd iz, recimo, 60' godina. Nisam siguran kada se tacno pojavila ta ideja. A, mislio sam da boca pita za temelje nikad izgradjenog muzeja u parku kod bivseg SIV-a, aludirajuci na tu zgradu (iz plana 50-60' godina proslog veka). :)
Now, we are talking... :) A pojma nisam im`o da je to ikada bilo planirano. :p Pa dobro, utehe radi, nikla je VIG Plaza u blizini... :D

:)

Mene bi za nedostatak te kule utesio, pre svega, onaj projekat u Bloku 12, ako sam pogodio numeraciju. :D

Na raskrsnici Bul. Nikole Tesle i Tresnjinog cveta ulice. :cool:

Evo jedne slike iz ugla iz kog do sada nije bilo slikano (ako se ne varam)
20101208usce.jpg

да нису поставили ту кутију ту, ЦК са блоком 21 и СИВ-ом би представљао једну архитектонску целину соц-реализма. и ја онда не би имао где да идем у бисокоп ;)

Vrh