Šta je novo?

(Urbana) Svaštara

Evo par interesantnih fasada / zgrada koje sa "po'vatao" po Hamburgu.

Potrebno je samo malo kreativnosti i od jednostavne ispade "interesantna" zgrada.

A evo, napokon sam provalio sta se na kraju desilo sa nadogradnjom Centrotextila - odneli su je u Hamburg :D

Kod srpskog Holywooda je namerno izostavljeno jedno L da mu, navodno, ne bi kenjali zbog autorskih prava...

moja današnja večera :D

6jcbua1.jpg

"Upravo smo dobili vest da je novoizgradjena rampa napokon pustena u saobracaj za pesake!" :)
autokomanda_v.jpg

Mnogi ovde ne kapiraju da je najbiolji nacin promovisanja zemlje upravo kroz hranu.

^^Naravno - Italija, Francuska, Grcka, Arapske zemlje, Turska, USA (McDonalds) :)

Ja sam isto pao u nesvest kada sam u prodavnici video "Serbische Bohnensuppe".

Postoji toliko neiskoriscenog potencijala na raznim sitnicama koje bi nam donele bar malo marketinga... Za to se niko ne interesuje!

Tuzno...

Pitanje za Milanceta. Vezano za potpis.

Je li to u svojstvu Aragorna ili Glorfindela?

To je Glorfindel rekao Aragornu kad su se njih dvojica sreli. Znaci "Ah at last Dunedan (Westman). Well met". Iz prve knjige. Inace vidim da te zanima LOTR pa ukoliko vec nisi nasao, zanimljiva strana vezana za Tolkinov svet:
http://www.glyphweb.com/ARDA/
To je inace CD izdanje enciklopedije ali ima i online dosta informacija.

Sto se Sindarin-a tice ima dosta informacija na netu. Evo ovde konkretno http://www.fa-kuan.muc.de/SINDARIN.RXML mozes da nadjes uz ostale primere i moj potpis sa znacenjem.
Sorry mozda vec sve to znas pa sam te smorio ali eto ako jos nisi pogledao imas sta. :)

P.S. Cool ti je avatar! :) The White Tree of Gondor!

Hehe, znam ja sta to znaci ;) Zanimalo me da li si se ti tu prepoznao kao Aragorn ili Glorfindel.

Ja se inace u slobodno vreme bavim kaligrafijom i obozavam da pisem u Tengwaru. Takodje, planiram da izradim jednu vilin-sablju. Radno imemu je Orcrist, ali planiram da ga promenim. Trazim prave rune jos :D

bolje ja da se držim podalje od vas :D

Sjajo sjajno! Nameravas sam da je iskujes ili da das da ti se iskuje?? I meni se strasno svidjaju vilin-sablje. Kad vidim ovu tvoju sliku setim se fantasticno uradjene sablje za film - Hadhafang. Obavezno da postujes sliku kad budes uradio svoju sablju!

Sad shvatam sta si hteo da me pitas u vezi potpisa :D. Svideo mi se pozdrav pa sam ga nakacio, nevezano ni za jednog ni za drugog lika. ;)
Kaligrafija je meni isto jako zanimljiva i mislim da si izabrao pravi materijal za pisanje!

Sam kujem sablju, naravno :D Razmisljao sam da je izradim iz aluminijuma pa da je niklujem.

Respect! :D
Da, to ti je dobra ideja obzirom da ces aluminijum lako moci da oblikujes. Imas li neku okvirnu predstavu sta ces da napises na nju ili si tek poceo o tome da razmisljas?

Pet predloga za zgradu Ministarstva dijaspore u Sekond lajfu

Beograd - Ministarstvo za dijasporu uskoro će dobiti zgradu i u virtuelnom svetu "Sekond lajfa", a za idejno rešenje izgleda zgrade na konkurs je stiglo 35 radova od kojih je u uži izbor ušlo pet. Najbolji rad biće izabran glasanjem građana na sajtovima časopisa Marketing Srbija i Ministarstva za dijasporu, kao i putem SMS poruke na broj 0649674679. Glasanje će trajati do 27. novembra, a 30. novembra biće proglašen pobednik. "Sekond lajf" predstavlja virtuelni 3D digitalni svet na internetu u kojem od pre dva meseca postoji i ostrvo Srbija. Ministarka za dijasporu Milica Čubrilo izjavila je juče na konferenciji za novinare da je ostrvo do sada posetilo 14.000 osoba i da će u zgradi Ministarstva biti kreiran prostor za komunikaciju sa osobama iz dijaspore, koje ili ne znaju da Ministarstvo ima svoj sajt ili osećaju odbojnost prema komunikaciji s državnim institucijama, a imaju probleme koje žele da reše. Ona je podsetila da su podaci o broju naših ljudi u dijaspori veoma neprecizni i da se procenjuje da ih ima između dva i četiri miliona. Iz Publicis grupe, koja vodi projekat izgradnje ostrva Srbija u "Sekond lajfu", najavljuju da će svoje zgrade u tom svetu uskoro dobiti Muzej Nikole Tesle i Egzit. Projekat Srbija u "Sekond lajfu" podržao je Telekom Srbija koji je prva domaća kompanija sa predstavništvom u virtualnom svetu. I. R.
Izvor: Danas
Link: danas.co.yu

Milance":xyi4x5n8 je napisao(la):
Respect! :D
Da, to ti je dobra ideja obzirom da ces aluminijum lako moci da oblikujes. Imas li neku okvirnu predstavu sta ces da napises na nju ili si tek poceo o tome da razmisljas?
MIslim da sam jos u prvoj fazi kreiranja istorije ove sablje. Razmisljao sam da je smestim u doba Gondolina, no to su jos samo neko osnovne ideje... time mogu da se bavim i kada je vec fizicki napravim. U svakom slucaju, slika ce prva biti ovde :D

Provod bez dinara
S. B. - M. Č. P., 21. novembar 2007

DAN jednog Beograđanina može da izgleda i ovako: pre podne kurs egzotičnog stranog jezika, oko podneva serija vežbi u teretani, potom poseta nekom muzeju, predveče predavanje, izložba ili film, a pred spavanje čas u školi plesa. Stiže i da prezalogaji i popije ponešto. I sve to - potpuno besplatno!
Mimo svih očekivanja i vajkanja o skupom životu u glavnom gradu, čovek praznog novčanika u Beogradu može da provede prilično sadržajan dan. Da sve ne bude sjajno, naš avanturista bez ijednog dinara u džepu naići će na dva (ne)rešiva problema. Prvi je prevoz, a drugi - nužda.
Već dve godine u Beogradu, a četiri pre toga i u Obrenovcu, radi besplatna škola finskog jezika. Čedomir Cvetković, bivši diplomata, u Ulici Stanoja Glavaša 10 trenutno ima sedam polaznika.
- Svakog leta po desetak naših učenika boravi i usavršava jezik u Finskom selu Toholampi, takođe besplatno - objašnjava Cvetković. - Nove polaznike primamo, ali samo ako zaista žele da uče jezik i da se njime bave.
Ne vežba se "fraj" samo duh, već i telo. Opština Savski venac prva se dosetila da svojim sugrađanima pokloni - teretanu. Vežbaonica će od petka raditi u sali MZ "Zeleni venac".
- Sportski rekviziti su već nabavljeni - čuli smo od Zorice Štulović iz MZ "Zeleni venac". - Organizovaće se aerobik, vežbe sa loptama, kao i treninzi na spravama. Imamo i sto za stoni tenis koji je dao predsednik skupštine stanara zgrade u Karađorđevoj 33. Uključili su se i drugi sugrađani.
Većina muzeja u prestonici naplaćuje kartu, od 30 do 200 dinara. Ulaz je slobodan u PTT muzej u Palmotićevoj ulici, koji je jedan od najstarijih tog tipa u Evropi, kao i u Železničkom u Nemanjinoj ulici. Bez nadoknade može se obići i Kuća cveća.
Ako se sa Dedinja uputi ka centru grada, skoro je sigurno da će u većini kultrunih ustanova, centara i biblioteka naći krajnje specijalizovano predavanje. Uputi li se u galeriju - ne može da omaši. Ulazi su sigurno besplatni.
Iz galerije produžava pravo u Klub Plato u Beograđanci. Svake srede od 21.30, Milenko Vujić, međunarodni plesni sudija drži besplatne časove.
- Ne mora da se naruči ni piće ni hrana, i otvoreno je za sve - priča Milenko Vujić. - Ko dođe, naučiće latino i standardne plesove. Prošli put je bilo sigurno 200 sugrađana.
Zlu ne trebalo, Beograđanin može da dobije i besplatan pravni savet, ili napiše tužbu i žalbu, uz pomoć akademaca Pravnog fakulteta. Ova "pravna klinika" organizuje se svake srede.
A kako (po)stići sve to? Ako ne želi da se oda "švercu" i strahuje od 200 kontrolora GSP-a koji svakog dana ordiniraju u prevozu, naš junak će morati da stopira ili - pešači.

MEZE

PIĆE i zakuska može da se nađe na otvaranjima izložbi. Tamo redovno bude makar još nekoliko ljudi koji već odavno praktikuju sadržajno preživljavanje bez ikakvog troška. "Sigurica" za "meze" su i veliki supermarketi, u kojima svakog dana bude po neka promocija. Na čačakalici se nađe sir, narezak, kobasice...

TOALETI

DUGO su Beograđani u nuždi trčali u "Mekdonalds" restorane. Od pre nekoliko godina, međutim, uprava ovog lanca rešila je da se takvih - reši. Ulaznica za toalet je račun iz "Meka". Javni gradski toaleti se takođe naplaćuju.

BIOSKOP

FILMOFIL bez para neće moći baš uvek da stigne do velikog platna. U vreme raznih festivala, međutim, sreća je na njegovoj strani. Upravo ovih dana, do 25. novembra, u organizaciji Italijanskog instituta za kulturu, u "Takvud sinepleksu" se održava Festival italijanskog filma. Ulaz je besplatan.
Izvor: Novosti
Link: http://www.novosti.co.yu/code/navigate.php?Id=14&status=jedna&vest=111603&datum=2007-11-22

^^To sam vec video, samo se ne secam gde... Dobro izgleda i jako je prakticno.

Vrh