Istovetna situacija godinama kod nas + covek koji se pojavljuje kao upravnik uopste nije lice koje je upisano u registar upravnika, a obavlja taj posao vise godina, licencu je dobio tek pre godinu dana. Na svakom sastanku covek na pocetku trazi da mu se potpise zapisnik, on nikad ne potpisuje, ne zna se sta je u zapisniku na kraju, niti zapisnik bude ikada dostavljen objavljen. Rezultat je da sve sto se stanari dogovore i odluce NIKADA ne bude uradjeno.Da li neko ima ovaj problem? Upravnik odbija da kad saziva sastanak napiše dnevni red i odbija da piše zapisnike iako je zakonom to predviđenIst
Pošalješ zahtev za sazivanje sastanka stanara sa predlogom dnevnog reda. Ukoliko ne sazove u roku od 15 dana, možeš ti sam da sazoveš. Ima procedura u zakonu.Da li neko ima ovaj problem? Upravnik odbija da kad saziva sastanak napiše dnevni red i odbija da piše zapisnike iako je zakonom to predviđeno.
Mislim da je rok 3 dana a ne 15.Pošalješ zahtev za sazivanje sastanka stanara sa predlogom dnevnog reda. Ukoliko ne sazove u roku od 15 dana, možeš ti sam da sazoveš. Ima procedura u zakonu.
I ti i ja pogrešno mislimo:Mislim da je rok 3 dana a ne 15.
Nije ovde priča o ceni nego o neradu upravnika…Uglavnom nije problem u upravnicima nego u nerealnim stanarima. Masovno ljudi ocekuju da odrzavanje bude jeftino sto je totalna nebuloza.
Ne znam za konkretan slucaj ali ovo je moje zapazanje na trzistu gde ja imam uvid.
Gde je zgrada? Koliko placate odrzavanje?Nije ovde priča o ceni nego o neradu upravnika…
Ako nemaš odgovor na moje pitanje nadji drugi forum. Nisam ovde za kuckanjeGde je zgrada? Koliko placate odrzavanje?
Koliko placate samog upravnika?
Čovek ti je lepo postavio pitanje, ne znam čemu agresija. Apsolutno su mu sva pitanja na mestu, i naravno da neće nijedan upravnik da radi svoj posao za kikiriki. Postoji gomila upravnika koji imaju više desetina zgrada gde uzimaju jako niske naknade, samim tim nemaju ni podsticaj da budu 24/7 dostupni stanarima zgrade i da se samo bave njihovim pitanjima. Samim tim vradovic-evo pitanje jeste na mestu. Pravi primer jeste zgrada u kojoj živim, gde je naknada 300 dinara pa puta 14 stanova koliko ih ima. I pored toga mi smo relativno zadovoljni novom upravnicom, kompanija Otvorena vrata grada doo na Čukarici, relativno korektno radi posao iako sve teče veoma sporo. Naravno na brzinu utiče i činjenica da više od pola stanara ne želi da učestvuje u radu stambene zajednice, a kamoli da plaća više za investiciono održavanje.Ako nemaš odgovor na moje pitanje nadji drugi forum. Nisam ovde za kuckanje
Da li Upravnici preuzimaju na sebe obavezu obračuna mesečnih naknada za tekuće održavanje, pripremu, izdavanje računa i distribuciju računa u ime Stambenih Zajednica? Ovo je pitanje koje zna da bude breaking point kada je potrebno nešto raditi za tu naknadu od 300+rsd mesečno.Čovek ti je lepo postavio pitanje, ne znam čemu agresija. Apsolutno su mu sva pitanja na mestu, i naravno da neće nijedan upravnik da radi svoj posao za kikiriki. Postoji gomila upravnika koji imaju više desetina zgrada gde uzimaju jako niske naknade, samim tim nemaju ni podsticaj da budu 24/7 dostupni stanarima zgrade i da se samo bave njihovim pitanjima. Samim tim vradovic-evo pitanje jeste na mestu. Pravi primer jeste zgrada u kojoj živim, gde je naknada 300 dinara pa puta 14 stanova koliko ih ima. I pored toga mi smo relativno zadovoljni novom upravnicom, kompanija Otvorena vrata grada doo na Čukarici, relativno korektno radi posao iako sve teče veoma sporo. Naravno na brzinu utiče i činjenica da više od pola stanara ne želi da učestvuje u radu stambene zajednice, a kamoli da plaća više za investiciono održavanje.
Takodje ukoliko ne kažeš na kojoj opštini se nalazi zgrada ne možeš ni očekivati preporuku, jer ne rade svi upravnici na svim opštinama.
Preporuka, uzmi ovaj sajt https://www.mojazgrada.info/ i udri po pretrazi dok ne nadješ šta ti se svidja. Smenjivaćete upravnike u nedogled dok ne nadjete onog savršenog, kao i sve u životu.