Šta je novo?

Upravljanje stambenim zgradama (stambene zajednice, kućni saveti, upravnici zgrada)

Uh... Ima ja da izgleda postanem upravnik zgrade jer su ovi moji u zgradi tupadžije.

Hahaha
@vucko sirio bi delatnost sa 'zastitnika prava radnika' na 'upravnika' ;) :D

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

Postani pa kad krenes da naplacujes ima da te dave i obozavaju

Bravo hvala ponudi nasoj lijenstvujucoj drzavi

vucko":151mnsaq je napisao(la):
Uh... Ima ja da izgleda postanem upravnik zgrade jer su ovi moji u zgradi tupadžije.
Ajde sasrećom, ali kreni da pišeš dnevnik, cenim da bi bilo čitano štivo...

...kreni da pišeš dnevnik, cenim da bi bilo čitano štivo...
Poneta tog štiva je
da racun zgrade bude kao racun neke firme
svi uplacuju po malo , a zgrade koje imaju lokale oni još i malko više
od plusnog racuna svakog meseca se skida sto manje ,
te se on uvecava u ime ,,ne daj Boze,, neke intervencije

Po odavno neke zgrade vec tako dugooo funkcionišu
pa i odredjuju kololiko hijada evra sme da ostane kao donji limit na računu :D
zbog paprenih nenadanih intervecija
a svaki stanar ima slobodjan E-uvid u taj račun: kako, ko, kad i zašta su skidane parice....
U principu
stvaranje mikoro firmi od pojedinih akcija promenjlivih vlasnika koje su
u vidu promenljive vrednosti svakog stana po kvadratu, plus promenljive vrednosti pripadajuceg dela sa računa
naravno sa
upravničkim promenljivim ovlasčenim licem koje postupa po nalogu skupštine stanara (akicionara)

Prirodno je
gde ima para tu je održavanje i estetika na ekstra viskokom nivou i ondak uglavnom tada i medjukomšiski visoko dobri odnosi :)
na kraju
skoro svaka zgrada postaje ekonomski mutant (osim onih zgrada koje su fizički na izdisaju)
te umesto da pare leže , mogu se uz dogovor iste skupštine stanara i dodatno ulagati negde dr.
na primer ono sa osiguranjem al sa kamaticom ili u nešto dr. al da sigurno raste po malko....

:sesir:

Od drugara zgrada prihoduje svaki mjesec 1500 evra plus stanari daju 200 din po stanu

Mož to da bude i dobro....
Al sje**ase onoliku YU , a da se ne dosete i ,,odrade,, jednu dobru zgradu, pffff .....prava sitnica .... :lol:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=498106#p498106:3c89nott je napisao(la):
direktor » 04 Дец 2017 07:04 pm[/url]":3c89nott]Od drugara zgrada prihoduje svaki mjesec 1500 evra plus stanari daju 200 din po stanu
Веоватно да на крову зграде имају билБодер :D + можда и издају неку од заједничких просторија у згради.

Ми у згради издајемо заједничку просторију (у подрумском делу је) за 50 еврића месечно и то већ дужи низ година, и скупи се. Из тог новчаног фонда плаћамо све активности у згради, кречење, увели смо интерфон, видео надзор, сређивање дела крова, промена командне табле у лифту, куповина разног алата, куповина садница, .... Од станара (имамо 23 стана у згради) нисмо до сада тражили ни динара. Видећемо да ли ће мо сад кад смо изабрали управника зграде (досадашњи председник кућног савета) то да урадимо.

Imali su u potkrovlju zajednicke prostorije koje su preuredili u 2 garsonjere koje idaju
Imaju na bocnoj strani reklamu
Imaju antenu na krovu imaju jos neki prostor u prizemlju
Plus neki oglas u prizemlju
Tako da se nakupi tu parica inace dosta su imali kod stambenog para pa su preko njih uradili neke stvari plus.
Ja sam u zgradi stavio pp aparate cekam creva i mlaznice
Ugradio sam kameru citac kartica za ulaz u zgradu fotke stavio po zidovima .Plocice za sanducice itd ...
Zgrade koje imaju prostora mogu da zarade i na smecu
Papir staklo metal pet elektronski otpad razvrstavaju i da ugovore otkup sa nekom firmom

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=498092#p498092:v9ur3le2 je napisao(la):
boca-ica » Pon Dec 04, 2017 5:58 pm[/url]":v9ur3le2]
...kreni da pišeš dnevnik, cenim da bi bilo čitano štivo...
Poneta tog štiva je
da racun zgrade bude kao racun neke firme
svi uplacuju po malo , a zgrade koje imaju lokale oni još i malko više
od plusnog racuna svakog meseca se skida sto manje ,
te se on uvecava u ime ,,ne daj Boze,, neke intervencije

Po odavno neke zgrade vec tako dugooo funkcionišu
pa i odredjuju kololiko hijada evra sme da ostane kao donji limit na računu :D
zbog paprenih nenadanih intervecija
a svaki stanar ima slobodjan E-uvid u taj račun: kako, ko, kad i zašta su skidane parice....
U principu
stvaranje mikoro firmi od pojedinih akcija promenjlivih vlasnika koje su
u vidu promenljive vrednosti svakog stana po kvadratu, plus promenljive vrednosti pripadajuceg dela sa računa
naravno sa
upravničkim promenljivim ovlasčenim licem koje postupa po nalogu skupštine stanara (akicionara)

Prirodno je
gde ima para tu je održavanje i estetika na ekstra viskokom nivou i ondak uglavnom tada i medjukomšiski visoko dobri odnosi :)
na kraju
skoro svaka zgrada postaje ekonomski mutant (osim onih zgrada koje su fizički na izdisaju)
te umesto da pare leže , mogu se uz dogovor iste skupštine stanara i dodatno ulagati negde dr.
na primer ono sa osiguranjem al sa kamaticom ili u nešto dr. al da sigurno raste po malko....

Uhhhh eksplodirao mi mozak...

Dobro je kad sve to moze....
Mislio sam na tvoje "dozivljaje" na nedeljno -mesecnom nivou kaoupravnika zgrade ;)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=498359#p498359:t3stwuit je napisao(la):
SerbPacker » 05 Dec 2017 17:00[/url]":t3stwuit]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=498092#p498092 je napisao(la):
....Uhhhh eksplodirao mi mozak....

Dobro je.... znači poceo je da se proširuje ko svemir ..... eto vajde ,,taze,, članu, od pracenja Beobuilda :lol:

Nadam se da se ne ljutiš na pomalko zlobnu, ljutu, zajedljivui, oštru i gorku poruku ...ili ti prostije receno na sarkazam :lol:

Poštovani, postao sam juče upravnik. Iz Obrenovca sam. Moj ulaz ima masu problema. Od ulaznih vrata pa do krova....
Prvo mi ide registracija stambene zajednice. Nakon dobijanja rešenja napraviću plan rada I izneću ga pred skupštinu.
Za početak nama ulaz čisti I sređuje žena sa potkrovlja I to je već godinama unazad tako I opet smo doneli odluku da ona to nastavi.
Međutim zanima me još jedna stvar, svi vlasnici su dužni da plaćaju održavanje zgrade do zadnjeg dana u mesecu za tekući mesec. Ako se desi da imam vlasnike koje te obaveze ne izmiruju, koji je rok čekanja da to izmire, jedan mesec, dva ili tri? Ako I tada to ne urade kojem organu za prinudnu naplatu se obraćam ili sudu se obraćam?
Hvala

boca-ica":vzf8hgn4 je napisao(la):
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=498359#p498359 je napisao(la):
SerbPacker » 05 Dec 2017 17:00[/url]":vzf8hgn4]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=498092#p498092 je napisao(la):
....Uhhhh eksplodirao mi mozak....

Dobro je.... znači poceo je da se proširuje ko svemir ..... eto vajde ,,taze,, članu, od pracenja Beobuilda :lol:

Nadam se da se ne ljutiš na pomalko zlobnu, ljutu, zajedljivui, oštru i gorku poruku ...ili ti prostije receno na sarkazam :lol:

?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=498543#p498543:bn61h3xe je napisao(la):
stevan83 » 06 Dec 2017 09:45 am[/url]":bn61h3xe]Poštovani, postao sam juče upravnik. Iz Obrenovca sam. Moj ulaz ima masu problema. Od ulaznih vrata pa do krova....
Prvo mi ide registracija stambene zajednice. Nakon dobijanja rešenja napraviću plan rada I izneću ga pred skupštinu.
Za početak nama ulaz čisti I sređuje žena sa potkrovlja I to je već godinama unazad tako I opet smo doneli odluku da ona to nastavi.
Međutim zanima me još jedna stvar, svi vlasnici su dužni da plaćaju održavanje zgrade do zadnjeg dana u mesecu za tekući mesec. Ako se desi da imam vlasnike koje te obaveze ne izmiruju, koji je rok čekanja da to izmire, jedan mesec, dva ili tri? Ako I tada to ne urade kojem organu za prinudnu naplatu se obraćam ili sudu se obraćam?
Hvala
Koliko razumem uz pomoć privatnih izvršitelja trebaš ići u prinudnu naplatu. Blago rečeno biće problematično u prvom periodu.

Један од примера неслоге станара у зградама.

Рупа на крову због рупе у закону!
Г. НОВАКОВИћ | 05. децембар 2017. 20:30 | Коментара: 3
И нова правила против Ћирића из Булевара Краља Александра 237 који кисну у свом стану; Комшије тражиле поправку само дела врха зграде

http://www.novosti.rs/%D0%B2%D0%B5%D1%8 ... 0%BD%D1%83

Ja steo prijatelja iz susednog solitera i on mi kaže da sad mora čišćenje da se prepusti firmi , ne može "nekoj ženi iz komšiluka" ?

BTW, danas je "bitan dan" u mom soliteru!
Sastanak SS dosadašnja predsednica/upravnica posle 2 mandata se povlači i slede izbori za novog...
Očekujem ozbiljno gubljenje vremena u svađama u prepirkama od jedno cirka 2 sata...

zasto mora firma? Ne znam da to stoji u zakonu. Kod nas cisti firma, i OK su, ali angazovana je samo zato sto nismo mogli da nadjemo zenu koja ce to da radi.

Bitno je da postoji ugovor o angazovanju kako vam se cini prica o minimalnoj naplati za odrzavanje zgrade od 10 din po kvadratu

Moja zgrada isto imala sastanak oko upravnika. Drugi po redu. Ovaj put došla njih dvojica iz jedne firme, da se predstave. Prvo što su ranije pričali da naplaćuju 290 po stanu da bi se onda juče ispostavilo da je ipak 350 din. Drugo što ovaj koji nam je ponuđen živi u Zemunu a mi na Dorćolu. Ne može biti dalje. Treće što kad smo ih pitali koje bi bile njihove dužnosti i odgovornosti, pojma blagog nisu imali šta da nam kažu. Kao ''pa mi smo posrednici, vi kažete nama pa onda mi zovemo službe i majstore''. Pa ih priupitasmo ''pa čekajte, čemu vi onda služite ako ništa nećete raditi sem što ćete biti kao relej između zgrade i službi?'' Oni se vade nesto, kao pa mi cemo menjati sijalice I brinuti o stepenistu... Au, jak posao, nema sta...

Sad se čeka treći sastanak, da se prikupe još neke druge ponude i da proba svako da nađe nekog dobrog preporučenog kandidata, pošto ovi tutumraci pojma nemaju.

Sve u svemu, mislim da će se ovo na kraju završiti isto kao i uvođenje Komunalne policije - na papiru sasvim dobra ideja koja će posle nažalost, usled užasne izvedbe i politike, izrasti u potpuni promašaj.

Evo nekih verovatnih cena za stan od 60m2

Inače moja zgrad još uvek nije oformila S.S.
Ali ako svi budu primorani da plaćaju 500RSD mesečno to će biti odlično. 100.000 godišnje - Biće i za interfon, ulazna vrata, a dogodine i za kamere.

Na zalost vecina firmi su tu da uzmu dio para a ne da se adekvatno brinu o zgradi jesu li vam se ovi nudili
http://www.vasekomsije.com/index.html
Mozda da izaberete prof upravnika i definisete ugovorom vase prava i obaveze
Ako vam zgrada ima lift za to mora da se angazuje posebna firma za odrzavanje
Cujem da ce sproljeca mup da intenzivnije krene u kontrolu pp propisa i pp stepenista po zgradama

Vrh