Šta je novo?

Upravljanje stambenim zgradama (stambene zajednice, kućni saveti, upravnici zgrada)

Mi u Zemunu isto imamo problem sa profesionalnom upravnicom. Radi skoro godinu dana i došla je jer smo prethodnog upravnika smenili jer je bio još gori. Trošio je pare nenamenski sa računa SZ.

Trenutna upravnica nam je pak nametnula portire jer imamo PP centralu pa kao mora da se nadgleda 24/7 te samo tu uslugu plaćamo 20€.
Medjutim, potpisala je ugovor sa preduzetnikom koji je firmu osnovao samo za potrebe naše zgrade (da ne bi bio u pdvu) i tu kreću problemi jer su ugovoru definisali specifikaciju kao da su obezbedjenje (nadgledanje kamera, obilazak parcele…)
Po zakonu o privatnom obezbedjenju ne možete angažovati firmu koja nema licencu za obavljanje tih poslova i kazna bi išla i SZ i upravnici i tom preduzetniku.

Na sve to, kada smo glasali za te portire, rekla nam je jednu cenu u eur, potpisala je cenu u govoru po radnom satu u dinarima, pa odmah aneksom uradila treću.

Kada je pre par nedelja promenjen minimalac samo nas je obavestila da oni podižu cene, iako na to po ugovoru nemaju pravo bez pristanka SZ.
Jedva smo je ubedili i naterali da stavi na glasanje.

I tako deluje da radi za interese tamo nekih firmi a ne u interesu SZ.

O seljačkom načinu komunikacije da i ne govorim i tome da uopšte ne poštuje mišljenje stanara.

Slika i prilika društva, polupismeni i ljudi bez znanja, puni lažnog samopouzdanja zasnivanog ni na čemu.
kod nas je u pitanju arogancija i bezobrazluk...ALI ljudi su postali imuni na takvo ponasanje
Zato što vi to želite! Zašto se želite ako ne učestvujete aktivno u donošenju odluka!
ja i tekako ucestuvjem ali ostali slabo.

Pozdrav svima,

Nov sam na forumu ali sam iščitao unazad 70ak stranica na ovom topiku, međutim i dalje ne nalazim preporuke za profesionalnog upravnika zgrade, poželjno u paketu sa tekućim održavanjem i čišćenjem.

Razumem da pravilnik ne dozvoljava reklamiranje i pominjanje imena firmi, pa molim svakoga ko ima preporuku da mi se javi u DM :) Zgrada se nalazi na Lionu, Zvezdara.

Hvala unapred!

Ako si sve isticao celu temu video si moje anti preporuke pa izbegni tu firmu i sve vezano za njih. Kad im se ime prevede sa engleskog na srpski znači "mala grupa" pa još 3 slova od kojih su dva 25.slovo u abecedi i jedno slovo 19.u abecedi.

Pozdrav svima,

Nov sam na forumu ali sam iščitao unazad 70ak stranica na ovom topiku, međutim i dalje ne nalazim preporuke za profesionalnog upravnika zgrade, poželjno u paketu sa tekućim održavanjem i čišćenjem.

Razumem da pravilnik ne dozvoljava reklamiranje i pominjanje imena firmi, pa molim svakoga ko ima preporuku da mi se javi u DM :) Zgrada se nalazi na Lionu, Zvezdara.

Hvala unapred!
Pre svega, dobrodošao!

Nema preporuka jer nema ni dobrog upravnika! 🤷‍♂️

Imao bih i ja jedno pitanje:
Da li se održavanje panik lampi radi isto kao PP zaštita na svakih 6 meseci ili svakog meseca? Ili možda to uopšte i nije u obavezi održavati / servisirati?

Pozdrav svima. Ima li neko preporuku za dobre svetiljke sa senzorom. Ove koje trenutno imamo u zgradi veoma kratko traju i brzo se kvare, pa mi treba preporuka za neke dobre svetiljke sa senzorom, hvala!

Pre svega, dobrodošao!

Nema preporuka jer nema ni dobrog upravnika! 🤷‍♂️

Imao bih i ja jedno pitanje:
Da li se održavanje panik lampi radi isto kao PP zaštita na svakih 6 meseci ili svakog meseca? Ili možda to uopšte i nije u obavezi održavati / servisirati?
Panik lampe ne dobijaju nikakvu nalepnicu kao pp aparati u smislu ispravnosti. Ugasi osigurače za zajedničku rasvetu u zgradi i vidi da li rade, one koje ne rade zameni. Sada imaju nove led panik za razliku od neonskih, koje imaju funkciju da daju slabo svetlo non stop dok ne nestane struja, kada nestane svetlo se pojača i traje oko 3-5h u proseku. Uz komsijsko angažovanje sve mozete odraditi sami.

Poslacu vam u DM sjajnu ekipu za uzemljenje sto svakako treba da odradite.

Isti problem imamo, ugovor sa EDB smo potpisali o predaji opreme ali je njihov odgovor da za sada nemaju sredstava da menjeju drvene ormane. I mi smo se palili 2 puta, SVI su obavesteni. Odgovornost za stetu je na EPS-u ne na SZ u slucaju pozara, ali slaba nam je to uteha.

Mozete kao vlasnik sami sednicu zakazati i prof upravnika pozvati na istu. Najpre im posaljete zahtev i ako je za 10 dana ne zakazu vi je zakazujete odmah. Na istoj mozete i da smenite prof upravnika, 2/3 potpisa i to je to.
Već godinu dana tržimo ekip za uzemljenje tj. to se zove "peta žica " da li može preporuka za ekipu ?

I meni će trebati, pošto su nam menjali cevi, stavili plastične i uzemljenje naravno samo otkačili i sve to tako ostavili

Vrh