Šta je novo?

Upravljanje stambenim zgradama (stambene zajednice, kućni saveti, upravnici zgrada)

Po zakonu pravo glasa imaju vlasnici 1/1 ili samo oni cine sz, u opstini sam pitao ko je predstavnik ostalih stanova ne bi li krenuli sa mrtve tacke. Rekli su da stanari gradskih stanova su vlasnici iako nisu 1/1. I tako prodje 8 god. da nismo imali prvu sednicu sz a zgrada se raspada.
Ovo 1/1 da mi objasnite. Da li to znaci da SAMO oni koji su u RGZ-u 1/1 vlasnici imaju pravo glasa?

I molim te mi reci da zgrada nije pod zaštitom. Sticajem okolnosti sam nadgledao radove na oluku na jednoj zgradi pod zaštitom u centru blizu trga Republike, ono je bio pakao zbog bezbroj stvari, a ponajviše zbog ornamenata to jest fasade koja je zaštićena od strane zavoda. Situacija je bila da se stanari nisu brinuli o fasadi, ali kada je otišao oluk koji gle čuda je sproveden kroz fasadne ornamente onda je jedan stanar insistirao da se sredi. Ne mogu da opišem koliko je to bilo komplikovano, a ponajviše zbog slične situacije da ima malo stanara, a da je dobar deo posebnih delova gradski, a grad ne učestvuje u radu SZ niti plaća naknadu profesionalnom upravniku.
Odmah da ti kazem, Telekom ekipa je dosla pre 3 godine izbusila zidove i uvela svoj kabl a da potpise stanara nisu imali. Sta predlazes?

Vrh