Šta je novo?

Upravljanje stambenim zgradama (stambene zajednice, kućni saveti, upravnici zgrada)

Pomagao drugaru skoro oko uselenja u novogradnju, bukvalno svega par stanova se uselilo, nije investitor još predao ni za prenos struje, kad na ulaznim vratima obaveštenje od profesionalnog upravnika da saziva sednicu skupštine stanara. Kako su se lepo utalili, nisu još ni svi stanovi useljeni pa će verovatno da probaju na foru da dobiju potpise za imenovanje prof upravnika. Posavetovao sam drugara, pošto ne želi da plaća prof.upravnika, da organizuje sastanak useljenih stanara dan ranije pa da ih preduhitrite u registraciji stambene zajednice :)
Ne znam kako misle da provuku nešto na mala vrata nekim dogovorima... Kažu komšije iz 2. zgrade koja je već useljena da im je to prošlo kod njih i sad muku muče da smene prof. upravnika (ne znam da li je iz redova renomiranih) jer je pola stanova izdato i ne znaju vlasnike.

Pomagao drugaru skoro oko uselenja u novogradnju, bukvalno svega par stanova se uselilo, nije investitor još predao ni za prenos struje, kad na ulaznim vratima obaveštenje od profesionalnog upravnika da saziva sednicu skupštine stanara. Kako su se lepo utalili, nisu još ni svi stanovi useljeni pa će verovatno da probaju na foru da dobiju potpise za imenovanje prof upravnika. Posavetovao sam drugara, pošto ne želi da plaća prof.upravnika, da organizuje sastanak useljenih stanara dan ranije pa da ih preduhitrite u registraciji stambene zajednice :)
Ne znam kako misle da provuku nešto na mala vrata nekim dogovorima... Kažu komšije iz 2. zgrade koja je već useljena da im je to prošlo kod njih i sad muku muče da smene prof. upravnika (ne znam da li je iz redova renomiranih) jer je pola stanova izdato i ne znaju vlasnike.
Mogu, nije ni potrebno da ima saglasnost nekog stanara ako se ugovor potpiše na samom početku direktno između investitora i upravnika, pošto je tada investitor vlasnik svih stanova. Tako je kod nas urađeno i baš se videlo da su bili u talu. Secite to u korenu, potrebno vam je 2/3 potpisa za promenu upravnika.

Pošto nemamo upravnicu zakazao sam sednicu stambene zajednice za izbor profesionalnog upravnika jer niko od vlasnika ne želi da bude upravnik. Držite nam palčeve da izaberemo profesionalnog upravnika i ne dobijemo prinudnog upravnika nametnutnog od strane opštine.

angazovan je ALI mi je fascinantno sta lik poteze kao argument...ocigledno neki namazan lik...izdavao stan preko AirBnb 10 zadnjih godina, koga briga...radi ko sta hoce.

Meni deluje kao obična srpska jaj***, da slučajno nema neki trošak prilikom bizMisa

Bukvalno moze da radi ko sta hoce i nista mu vi tu ne mozete. Sudicemo se 5 god i daj boze da dobijemo sve novce na sudu. Ovo je jedan slucaj pa sad vi sagledavajte koliko ih jos ima u svakoj zgradi.

Pa, ne znam, kod nas svakih 3 meseca stiže od upavnika lista dužnika i "obećanje" da će biti pokrenuta prinudna naplata protiv onih koji kasne 3 meseca.
Koliko vidim, nema akumalicije preko ta tri meseca, ili se ljudi uplaše, ili to "radi".

Pa, ne znam, kod nas svakih 3 meseca stiže od upavnika lista dužnika i "obećanje" da će biti pokrenuta prinudna naplata protiv onih koji kasne 3 meseca.
Koliko vidim, nema akumalicije preko ta tri meseca, ili se ljudi uplaše, ili to "radi".
Salje i kod nas ALI neki su bahati i bezobrazni, ocigledno. A ocigledno znaju i fore da izbegavaju prinudnu naplatu.

Zato je Infostan kao i demokratija najmanje loš za naplatu naknade za upravnika i fondova. Ukoliko izbegava plaćanje direktno duguje Infostanu i onda mu sleduje prinudna naplata izvršiteljem.

Samo ukoliko je zaposlen. Ako nije i nema primanja infostan skida svoje troškove prinudne naplate od naplaćenog iznosa, pa zgradi šta ostane.

nije ni potrebno da ima saglasnost nekog stanara ako se ugovor potpiše na samom početku direktno između investitora i upravnika, pošto je tada investitor vlasnik svih stanova. Tako je kod nas urađeno i baš se videlo da su bili u talu. Secite to u korenu, potrebno vam je 2/3 potpisa za promenu upravnika.
Svi stanovi su već prodati, zakasnilo se sa tim. Upravnica nije odabrana jer je dobila svega 4 glasa za a bije je i neki loš glas iz susedne zgrade. A i cena 700 dinara po stanu za njen rad ne deluje primamljivo.

To su te klasične fore investitora i profesionalnih upravnika. Često tako prenamene zajedničke prostorije i daju investitoru. Još ako su bahati kao što rade u "elitnim kompleksima" donesu odluku o pravilima vlasnika kojim je smena upravnika jedino moguća ako se 100% vlasnika složi što je bukvalno nemoguće. Inače, koja je to opština u pitanju?

Vrh