danil80
Novice
Јака ствар, заврнути главни вентил доле у подруму и променити колено.
Јака ствар, заврнути главни вентил доле у подруму и променити колено.
Боље је да се договорите како знате и умете између себе него да ангажујете "профи" управника - профи ће вам скинути лову и то је то.Danas je veliki dan, upravnica iz redova stanara se povlači sa mesta upravnika moje zgrade.Stvari nisu funkcionisale, a žena se stvarno trudila ali pored svojih radnih obaveza prosto nije mogla da postigne da se bavi zgradom.S obzirom da niko od komšija i komšinica a ni ja nismo hteli da se prihvatimo te velike odgovornosti da budemo upravnici iz redova stanara tražimo profesionalnog upravnika sa Zvezdare. Dogovor je da dostavimo svoje preporuke profesionalnih upravnika pa da stambena zajednica izabere najboljeg kandidata.
Kako 600 dinara? Koliko imate stanova???U mojoj zgradi i dalje je prinudni upravnik kojeg plaćamo 600 din po stanu, poslednja skupština SZ bila pre 4 meseca. Otada se ništa nije promenilo ni na bolje ni na gore, samo što je za ovih 4 meseca uzeo 144.000 din na ime svojih usluga. Dakle, mogao je bilo ko da radi to volonterski (tačnije da ništa ne radi kao prinudni) i bilo bi potpuno isto.
Nisam iz Beograda, ali svejedno za moju opštinu je taj minimalni iznos oko 400 dinara. Međutim, kada sam išao da pitam zašto je to tako rekli su mi da je to samo minimalni iznos koji može biti veći (iako po načinu na koji je pravilnik napisan ne izgleda tako). Očigledno da je 600 din dogovor prinudnog upravnika i opštine koja ga postavlja, jedino još ne znam da li i za tako nešto mora da postoji pisana dozvola, ugovor i sl. Jer da sutra dođe do spora i tužbe za neplaćene obaveze moraju da imaju osnov po kome traže naplatu u tom iznosu.Kako 600 dinara? Koliko imate stanova???
Evo odluke o minimalnoj ceni za prinudnog upravnika.
![]()
ODLUKA O MINIMALNOJ VISINI IZNOSA TEKUÄEG ODRŽAVANJA ZAJEDNIÄKIH DELOVA ZGRADA, VISINI IZNOSA NAKNADE U SLUÄAJU PRINUDNO POSTAVLJENOG PROFESIONALNOG UPRAVNIKA I MINIMALNOJ VISINI IZNOSA NA IME TROÅ KOVA INVESTICIONOG ODRŽAVANJA ZAJEDNIÄKIH DELOVA Z
PronaÄite preÄiÅ¡Äene propise Republike Srbije u okviru sekcije Besplatni propisi na naÅ¡em sajtu.www.paragraf.rs
Kako se zavrsilo?I ja imam novog komsiju sa dva psa...Isti problem sam imao samo sa psom kog vlasnici ostave samog pa isti arlauče, cvili, zavija, udara o vrata, laje.. Neki ljudi kao da su odrasli u šumi...