Šta je novo?

Upravljanje stambenim zgradama (stambene zajednice, kućni saveti, upravnici zgrada)

Da li je nekog kontaktirao MTS zbog zamene opreme za fiksnu telefoniju u zgradi?Navodno menja se neka stara oprema,pa ukoliko koristite fiksni trebalo bi da pola sata u svakom stanu zamene opremu novom.🤔

20241202_183144.jpg

20241202_183201.jpg

20241202_183130.jpg

20241202_183123.jpg

Novi david paic daka lift ugradjen u jednu zgradu na nbg

Ne ugrađuju se svuda spoljna automatska vrata znam da su u više zgrada zamenili lift i samo su u jednom slučaju ugradili spoljna automatska vrata to zavisi najviše od prostornih mogućnost a i od para naravno.Spoljana vrata su nova sve je novo

To je neka soferska prica da naplaćuje sednice glupost ...daj clan zakona koji to kaze i ko to naplaćuje da ostane fino bez licence
Pitanje vezano za sednice posto za ovih 6 godina jos nismo imali ni jednu tj. nista od zapisnika, niti jednog slovceta napismeno isl. Vise puta sam zvao upravnika da zakaze sednicu makar onu zakonsku od dve godisnje gde bi imali onaj obrazac sa prisutnim stanarima pa tacke reda itd. On bi zakazao neformalni skup stanara gde bi se malo ispricali i cao. Pitam zbog zastite interesa posto se kaze u slucaju stete da su krivi vlasnici stanova iako su sve pokusaqli ali nista, u opstini kazu da je to ok, da je upravnik odlican isl.

Smeniti ga pogotovo što toliko ne drži sednicu a opštinarima upravnu inspekciju pozvati
Pitao sam o zastiti interesa kod stete posto ima 14 stanova a svega nas dvoje zelimo da nesto ucinimo i nemamo kvorum za smenu, drugim stanarima odgovara ovakvo stanje jer nista ne placaju a i zive u ostinskim stanovima po ugovoru.Steta je nadmasila 10000eur. treba sanacija komplet krova i fasade, ko je upravna inspekcija, da li gradjevinska u 27 Marta posto ni njih ne zanima tj. predmet stoji u fioci i nista, ko je sledeci nivo?

Evo pa i opštinu prijavi i upravnika i inspekciju sve redom
Jos niste angažovali advokata nzm sta čekate
Moze li pomoc oko izbora advokata, neki predlog kog da izaberemo da ne bi bilo uzalud gubljenja vremena obzirom da treba brzo raditi posto se zgrada rusi od propusta i nesavesnog odrzavanja.Druga stvar, kako da prijavimo opstinu i upravu istoj drzavi tj. sudstvu, to nekako izgleda unapred uzaludno?

Klasika, stanari koji nisu na poslednjem spratu briga da se sanira krov.
Pripretite tuzbom upravniku i stambenoj zajednici, tako su bivse gazdarice resili problem, cim je stigla opomena pred tuzbu stanarima i upravniku da ce pored troska sanacije i troskovi advokata da budu placani + jos penali odmah su pristali na sanaciju problema.

Klasika, stanari koji nisu na poslednjem spratu briga da se sanira krov.
Pripretite tuzbom upravniku i stambenoj zajednici, tako su bivse gazdarice resili problem, cim je stigla opomena pred tuzbu stanarima i upravniku da ce pored troska sanacije i troskovi advokata da budu placani + jos penali odmah su pristali na sanaciju problema.
Nije bas klasika posto sam naveo da stambena zajednica hoce da resava problem a stanari koji nisu vlasnici nece plus se lazno predstavljaju da su vlasnici ali eto samo se nisu uknjizili. Dobijaju podrsku od pravne sluzbe opstine kako kazu : ja sam vlasnik stana iako nisam uknjizen (pravna sluzba za sz u opstini)! Tako da je zakon u tome manjkav jer tereti u slucaju stete stambenu zajednicu a ne pravi izvor problema . Pitanje je bilo : kako se zastiti i osigurati od stete tzv. trecim licima isl. posto u stvarnosti niko nece da osigura takvo nesto ? Nekakav predlog ili savet posto je nasa stambena zajednica u manjini (sest tanova od 8).Po zakonu treba da tuzimo sami sebe?

Čiji su stanovi prije ste govorili da su opštinski
Sad da su otkupljeni da nece da se uknjize .
Prijavite opštinu upravnoj inspekciji ne košta vas nista angažujete advokata
Pislaiste ovde prije par meseci i nista u međuvremenu se nije desilo
A iznosite drugačije podatke o vlasništvu
Prijavite upravnika isto jer nije sazidao sednice nije napravio plan održavanja zgrade
Sve to pismeno da imate trag panfino kad se sutra nesto desi imate dokaze

Čiji su stanovi prije ste govorili da su opštinski
Sad da su otkupljeni da nece da se uknjize .
Prijavite opštinu upravnoj inspekciji ne košta vas nista angažujete advokata
Pislaiste ovde prije par meseci i nista u međuvremenu se nije desilo
A iznosite drugačije podatke o vlasništvu
Prijavite upravnika isto jer nije sazidao sednice nije napravio plan održavanja zgrade
Sve to pismeno da imate trag panfino kad se sutra nesto desi imate dokaze
Opet : zgrada ima 14 stanova i 1 garazu, u katastru pise da su od tih 14 stanova 6 uknjizeno da su vlasnici 1/1, za ostalih 8 stanova u katastru pise da je vlasnik opstina. U stvarnom zivotu ili praksi od tih 6 stanova sto su vlasnici 1/1 realno samo dvoje je zainteresovano da se zgrada popravi, drugih 4 vlasnika ili nisu tu ili nisu obavesteni tj. nemaju pojma o zakonu. Onda dalje u praksi nam zgradu vode stanari koji zive u opstinskim stanovima ili nisu uknjizeni kao vlasnici 1/1. I to tako funkcionise sto se zgrada raspada pa sam pitao kao to da bude odgovorna stambena zajednica ako zeli a ne moze nista da uradi. Sve smo vec to prosli sa prijavama nadleznima, upravnoj inspekciji isl. ali se nista ne desava, jeli treba da cekamo do 2030god.?

Nahvatajte ta 4 koja su uknjižena i angažujete advokata uz 2 vas koje zanima je 6 Čistom sumljmam da upravna inspekcija nije ništa preduzela protiv opštine i upravnika
Tražite razgovor sa predsednikom opštine
Angažujete advokata da se formira funkcionalna stambena zajednica da napravite plan održavanja žalite se i nadležnom ministarstvu

Da li je nekog kontaktirao MTS zbog zamene opreme za fiksnu telefoniju u zgradi?Navodno menja se neka stara oprema,pa ukoliko koristite fiksni trebalo bi da pola sata u svakom stanu zamene opremu novom.🤔
Update: Rec je pridobijanju novih korisnika,posto daju "besplatno" 2 god tv i internet signal ako koristite fiksnu telefoniju. Po isteku 2 god verovatno automatski obnavljaju ugovor,pa morate da se cimate sa administracijom ukoliko ne zelite preko njih da koristite te usluge.Nikakva zamena opreme za telefoniju nije u pitanju!

+ mts zna da podigne cene za preko 20% iako imate potpisanu ugovornu obavezu po staroj ceni. Tako su od 9.1.2025 najavili poskupljenje bez obzira da li imate ugovor ili ne.

Sent from my SM-A556B using Tapatalk

Da li je dozvoljeno kacenje table za firmu i sifrarnika za kljuceve kraj ulaza u stambenu zgradu a bez saglasnosti SZ?
Zgrada ima svojstvo kulturnog dobra.

Neka i stave čip i sifru.
Doduše ja sam pre za prinudnu naplatu ali okej.

Da li je dozvoljeno kacenje table za firmu i sifrarnika za kljuceve kraj ulaza u stambenu zgradu a bez saglasnosti SZ?
Zgrada ima svojstvo kulturnog dobra.
Moro bi da pitaš zavod za isticanje firme mora biti u skladu sa zvodom i projektom
Kakav sifrarnik za ključeve

Sve je to super. Ko ode u istočnu Evropu može videti identične blokove našim samo što su pokriveni izolacijom i PVC prozorima.

Em lepo izgleda em je praktično. Doduše ne znam da li je država davala pare ili su stanari sami to radili.

Vrh