Šta je novo?

Unutrašnji Magistralni Poluprsten, Most preko Ade - [Magistrala]

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=396585#p396585:ed59bd2t je napisao(la):
Дошљак » Sat Jul 09, 2016 2:40 pm[/url]":ed59bd2t]Утицајни ће ићи колима. А ко хоће да прошета од Топчидерског парка до Аде, мора или да иде коловозом, или трамвајским шинама, или железничком пругом.

Odlicno zapazanje. I velika steta sto je tako. Izgleda da je vec davno odluceno da prostor u dolini Topciderke bude rezervisan za magistralni saobracaj i samim tim pokopane sve sanse za razvoj zivotnog prostora u dolini.
 
Taj потез у реку Топчидерку није предвиђен за становање, али је имао велики потенцијал као рекреативна зона са спајањем Аде, хиподрома и Топчидерског парка стазом уз реку Топчидерку. Али по том питању нажалостн ништа није урађено. А могли су друмски саобраћај да ставе на стубове изнад пруге све до железничке станице Топчидер. Јесте да би коштало више али би заузетост и девастација овог лепог простора и драгоценог била како-тако мања.
 
ali čak i u ovom haosu može sigurno da se skarabudži neko rešenje. Problem je 30tak metara železničke pruge. Dalje se ona lagano odvaja ulevo i ima prostora za pešačku stazu bar do pešačkog nadvožnjaka kod Hipodroma. Potencijalno najlepšem delu grada se seče mogućnost da se razvija.
 
У суштини није тешко направити пешачку стазу, само што би она ишла мало са једне а мало са друге стране, прво да се креће са десне стране, од "испод степеница" где већ имамо како-тако уређену стазу до Аде, до оног старог Ћириног лучног моста који је узводно од трамвајског моста, па онда стаза да иде између зида хиподрома и реке Топчидерке са леве стране све до следећег моста код Ковнице новца, и одатле да иде поново са десне стране поред Посцо арене. Једино остаје проблем преласка 4 колосека железничке пруге и отприлике би морала нека пасарела да се уради.
 
Nije tesko napraviti pjesacku stazu, ali pored cega da se pjesaci? Pored magistrale kojom tutnje vozila i pored pruge. Nimalo privlacno za pjesacenje, pogotovo rekreativno. Bojim se da je Topciderka odavno na putu da dozivi sudbinu mokroluskog potoka (autoput i mostarska petlja) i bude trajno izgubljena.
Mozda je jos jedina nada u izgradnji zelenog pojasa uz lijevu obalu Topciderke, na mjestu gdje su sada NIS i Hipodrom i preko tog prostora stvaranje veze izmedju Ade i Topcidera. Ali to je skoro pa ne moguce, pogotovo u drustvu koje ne moze ni da spreci nelegalnu gradnju uz obale Save i Dunava.
 
Није то тако страшан амбијент колико је непроходан зато што недостаје стаза. Уз обалу има простора, али тај простор на једном делу (где је пруга најближа реци) је баш најнепроходнији.

Ако се добро сећам, првобитно је и планиран пројектом УМПа да се уреди зелени појас уз реку Топчидерку са стазама и за пешаке, и за бициклисте, па чак и за јахаче.
 
Пусти сад јахаче, то сам негде прочитао пошто је у близини хиподром да је и то планирано. А поражавајуће је да пешке од Аде до Топчидерског парка може само ако се од Аде човек врати до Руске и ту седне на трамвај 3.
 
До септембра.

Избили су у Омладинских бригада. Сада ту већ увелико излазе камиони.
 
Што се тиче Топчидерске реке само да поменем детаљ који нико не помиње.

Топчидерска обала није потпуно слободна за прављење пешачке зоне. Негде од нивоа раскрпетље лева обала узводно је ограђена, приватизована и непроходна за пешаке. Није ми јасно ко и када је то урадио. Не може се проћи пешке туда.
 
poceli su da postavljaje znakove za radove na raskrsnici Omladinskih brigada sa UMP-om
 
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=vQjN8t4fElk[/youtube]
Објављено је 12.07.2016.
 
Da li bi mogao ovaj mostic da se iskoristi za pesacku stazu?

egwdw2.jpg

s65fuo.jpg
 
Колико сам ја разумео, лева обала је приватизована, тако да он може да послужи само као веза са хиподромом. Иначе је мостић предиван и жао ми је што се више не граде слични.
 
Полиција да лепо сада ухвати и тако га удеси да се унереди, а после да наставе јер се унередио..
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=397159#p397159:29s8ybli je napisao(la):
11030 » Wed Jul 13, 2016 3:26 pm[/url]":29s8ybli]Da li bi mogao ovaj mostic da se iskoristi za pesacku stazu?

egwdw2.jpg

most bi predivno izgledao u parkovskom okruzenju, ali bojim se da izgradnjom UMP-a ni most ni Topciderka nemaju buducnost.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=397218#p397218:3s7ilzp0 je napisao(la):
Гага » 14 Јул 2016, 00:00[/url]":3s7ilzp0]Шта рећи, дебил

мало је рећи да је дебил. мислим да не постоји адекватан придев
 
Vrh