kopmania":31olpmke je napisao(la):Postavljeno je pred raskrsnicu (gore gde imaju oni horizontalni semafori). Tu gde sa leve strane ima neko naselje
Nego jel su ovo prve zaštite od buke na teritoriji Srbije ?
VITO":y4gph8sk je napisao(la):da ne bi naletale druge ptice na staklo ...na njemackom se zove " warnvogel" na srpkom neznam !!!
Marcus Wulffings":26duor3d je napisao(la):
BelgradeFan":1h92huzi je napisao(la):Feanor":1h92huzi je napisao(la):Koja je fora sa tim pticicama na staklima?
Ukoliko sam u pravu, ovo je jako kreativna zamisao.
Ne razumem se tačno u filmsku terminologiju, ali mislim da je namera da se postigne efekat filmskih slajdova. Tj. zamislimo da se nalazimo u kolima i brzo prolazimo u jednom smeru. Ukoliko bismo gledali ova stakla s slikama ptica (a ako malo bolje zagledamo, primetićemo da nisu slike identične već se siluete ptica nalaze u malo različitim pozicijama) dobili bismo efekat leta ptice.
Gde je ovo tačno postavljeno?
nostradamus":4axknae1 je napisao(la):radovi na novom toboganu napreduju solidno i koliko sam primetio, isti se nalazi tacno izmedju sadasnjeg tobogana i podvoznjaka.
jel zna neko da li je to taj koji ce manjati vec postojeci ili je to taj kojice menjai podvoznjak?
Petko":x9rzimi4 je napisao(la):nostradamus":x9rzimi4 je napisao(la):radovi na novom toboganu napreduju solidno i koliko sam primetio, isti se nalazi tacno izmedju sadasnjeg tobogana i podvoznjaka.
jel zna neko da li je to taj koji ce manjati vec postojeci ili je to taj kojice menjai podvoznjak?
Mislim da je taj umesto podvožnjaka, a drugi smer će da prave kada poruše postojeći tobogan.
relja":2kp8ilio je napisao(la):Koliko sam ja shvatio, a moguće je da sam pogrešno shvatio, siluete ptica se lepe na "bukobrane" da bi se smanjila verovatnića da će neka ptica ili jato da izleti iz šume ili visokog žbunja - duž auto puta - i udari u bukobran. Takođe, i vozač duž puta ne gleda monotoni niz stubova koji može da nepovoljno utiče na pažnju - pogotovo kod umornog vozača. Plus - i zanimljivije je dok se voziš.
E, sad, teško mi je da poverujem da će neka ptica da se velikom brzinom zaleti baš kroz ovaj "otvor" - tj ram koji drži pleksiglas (ili šta je već), jer bukobran se nalazi na nadvožnjaku.
spatiotecte":3vlvo4qt je napisao(la):Ta ptica nema veze sa ostalim pravim pticama koje bi pomislile da nema pleksiglasa pa da ih otera.
Kao sto je neko ranije objasnio, radi se o principu crtanog filma gde na svakom sledecem pano-u su postavljena drugacije krila ptice tako da kad se uzme u obzir brzina auta, dobija se efekat da ptica mase krilima. To je simpaticna iluzija stvorena da odusevi decu u kolima koja ce gledati to kroz prozor i pomisliti da tu ima neka ptica koja stvarno leti prateci auto.
spatiotecte":kjlq03l9 je napisao(la):Ta ptica nema veze sa ostalim pravim pticama koje bi pomislile da nema pleksiglasa pa da ih otera.
Kao sto je neko ranije objasnio, radi se o principu crtanog filma gde na svakom sledecem pano-u su postavljena drugacije krila ptice tako da kad se uzme u obzir brzina auta, dobija se efekat da ptica mase krilima. To je simpaticna iluzija stvorena da odusevi decu u kolima koja ce gledati to kroz prozor i pomisliti da tu ima neka ptica koja stvarno leti prateci auto.