Šta je novo?

Unutrašnji Magistralni Poluprsten, Most preko Ade - [Magistrala]

BOKI SMOKI":3rh7zh21 je napisao(la):
Danas palim na beer fest. Posle duzeg vremena videcu ga uzivo. Jupiiiii. :)))

Majstore, nadam se da nećeš samo videti pivo uživo, nego i uživati u tom napitku na onaj način, koji je i proizvođač zamislio.

..nego ima piva i u Pančevu, znam par odličnih mesta :lol:

A dolaze i dani piva u Zrenjaninu od 24.8.

donato86":2d3h4yuo je napisao(la):
U Tosinom bunaru videh danas tablu na kojoj je oznaceno da skretanje desno u Nikole Dobrovica (uzbrdica ka Kosi) vodi ka Novom Sadu, odnosno autoputu. Kad li su je postavili, pitam se. Kad formiraju UMP, tu ima da bude prometno kao na turskom bazaru.

Putokaz ka NS je tu zbog toga što je uključenje na autoput ka Zagrebu kod Studentskog grada (pa time i pravac ka isključenju sa autoputa ka NS kod "Tempa") trenutno zatvoreno zbog radova na mostu preko Tošinog bunara.

Aman, šta više čekaju sa prokletim vrhom :D Neka ga postave već jednom...smučilo mi se da svaki dan gledam most i zamišljam kako će izgledati sa vrhom :laugh:

To je jer citaju forum i slade se nasim nestrpljenjem.Djavolcici mali :cool:

Juče rano ujutro, pod okriljem noći, donja trećina vrha dovežena je na most i spuštena da stoji uspravno pored pilona. Bila je sva oblepljena zaštitnom folijom, a pre toga skinuta je ona zaštitna ograda na vrhu betonskog dela i radnici su se muvali oko vrha malo više nego pre (to mi bilo sumnjivo i zato sam i otišao da proverim šta se dešava na licinom mestu). Bila su i dva auta ''Primorja'' (jedan džip i jedan Lexus, verovatno neke mudonje).
Danas taj segment i dalje stoji na istom mestu, ali go, ko od majke rođen. Blješti ko cepter posuđe, ja morao neke cvike da stavim da bi uopšte mogao da gledam u njega. Dizalica podizala neka 2 WC-a. Od srednjeg i gornjeg segmenta ni traga ni glasa.
Mislim, zapravo osećam da podizanje samo što nije krenulo. Još malo pa su se stekli uslovi da konačno kažem: V R H B R A A T E E E ! ! !

screenshotrb.jpg

Stub u mat boji betona i vrh od poliranog nerđajućeg čelika.

"Koplje" ili "Strela"?

Овога сам се и прибојавао. Изгледаће очајно. :notok:

Ово је последњи разлог од многих због којег су морали да фарбају пилон у бело.Да су макар и тај врх одрадили у бетону...

Ne mora to da izleda loše. Da su beton bojili u belo bio bi još veći kontrast između njega i vrha. Mislim da je problem ako je inox lim poliran, prevelika razlika u sjajnosti dva materijala kvari utisak. Da su koristili brušeni lim lepše bi se složili.
Ali kako predpostavljam da neće nikad prati vrh, prljavština će učiniti svoje i daće svoju 'patinu' ;)

Bobb":1ohnei7c je napisao(la):
Ne mora to da izleda loše. Da su beton bojili u belo bio bi još veći kontrast između njega i vrha. Mislim da je problem ako je inox lim poliran, prevelika razlika u sjajnosti dva materijala kvari utisak. Da su koristili brušeni lim lepše bi se složili.
Ali kako predpostavljam da neće nikad prati vrh, prljavština će učiniti svoje i daće svoju 'patinu' ;)
Pa počinje sve više i više da liči na ražanj... nacionalni pribor za pripremanje hrane ;)

Bobb":2uzh1skn je napisao(la):

Фарбали или не пилон је цео морао да буде у једном комаду или бар облогом да се стекне такав утисак.

Još jedan primer kombinacije inoxa i betona na visećem mostu - Octavio Frias de Oliveira most u Sao Paolu

e1.JPG

ponte-estaiada-large.jpg

octavio-frias-de-oliveira-bridge-brazil.jpg

wow gde je su sad oni koji tvrde da se u svetu visoki piloni su samo za spajanje preko mora ili dubokih kanjona

Delija":1g1l36w0 je napisao(la):
Фарбали или не пилон је цео морао да буде у једном комаду или бар облогом да се стекне такав утисак.
Oblaganje čitavog pilona bi bilo nemoguće finansijski opravdati samo estetike radi. Sa druge strane, jako bi bilo teško, da ne kažem nemoguće, jer je u principu sve moguće ako se dodatno plati, izvesti onako špicast vrh u betonu. Tako da mislim da je ovo ok kompromisno rešenje, ali ipak su zeznuli ako su koristili polirani inox.
Sem toga, vidiš i sam sa Felixovih slika da kombinacija beton inox ne mora da bude loša.

bg259":1winxu16 je napisao(la):
wow gde je su sad oni koji tvrde da se u svetu visoki piloni su samo za spajanje preko mora ili dubokih kanjona
Evo,tu sam :)

Budzet Sao Paula je 10,5 milijardi eura godisnje a Beograda 700 miliona.Dakle raspolazu sa 15 puta vecim budzetom.I imaju vec 5 linija metroa i grade 6 pa mogu ovakve zezalice da prave za razliku od nas.

Videcemo kako ce biti sa vrhom kada ga montiraju,verujem da ce za dan-dva da to zavrse.

bg259":18juo4p8 je napisao(la):

Ovde! :)

Ovo je pompezno, tehnički besmisleno, skupo, kičerica, i pomalo gej.
I mogli bi malo da srede svoje favele.

:laugh: ja sam uvek sumnjao u treci soliter u juznom bulevaru s'leva ( sa autokomande ) ja mislim da je i on gej

Ja sam mislio na sklonosti posmatrača koji se loži na takve stvari....

Hvala, ja imam devojku i stalo mi je do nje.

Da se nadovezem na postove od juce.Danas su deca iz bivseg naselja ispod gazele bila na mostu.Sva su imala zastitnu opremu.Ocigledno propisi ne vaze samo kada je vise od 100 ljudi na mostu.

1461725_deca_most_na_adi_v.jpg

komesare infobiroa, relja me je diskretno vredjao! :laugh:

ps.... relja on kome mu mnogo sto sta izgleda gay, mozda ima neke potisnute misli u glavi

Jok, samo sam shvatio da u svemu imamo drugačije ukuse i sklonosti.

kretenu jedan neznas ni da prepoznas kad se neko zaje*******ava......

1) kao prvo nisam nikad rekao da mi se svidja ovo u brazilu samo sam konstantovao kako se to radi na mnogim mestima nismo mi nista losi/bolji cak mislim da je ovo u brazilu sto se tice megalomanije 2-3 puta gore od naseg mosta koji ipak ima vise mesta da dise, a i sam pilon je mnogo mnogo elegantniji......

2)ovo je skroz detinjasto ali cisto da znas nisam gej ali i da jeste neki forumas ovde to je skroz ok i nemam nista protiv.

Vrh