PrvoHomer Jay":22snwse5 je napisao(la):E je*******i ga sad, ipak je to Drago Hedl. ............... ali ipak je Hedl isuvise veliko ime u Hrvatskoj da bi se spustao na taj nivo.
...
Kako god da je taj tekst nastao, drago mi je svaki put kad neko pozitivno piše o nama, a ovaj tekst je pozitivan!
Drugo.
Nisam mislio da je novinar dobio pare za tekst, nego da je Por pozvao novinare iz više zemalja u kojima konkurišu na tenderima da napišu članak o mostu.
Recimo, prvi hvalospevi o Beogradu u Guardian-u su rezultat upravo takvih aktivnosti državnih turističkih organizacija (TOB i TOS).
Oni su uputili ponude da će pokriti troškove putovanja novinarima ako posete Beograd. Mislim da je to dobar korak TOS-a i TOB-a)
Kad sam i ja bio u sličnim situacijama, nakon što vam neko ukaže gostoprimstvo deluje licemerno da ih opljujete.
Iskreno gledate da tekst bude pozitivan i to ne zato što će vam neko dati pare ili ćete vam opet platiti put (u 90% slučajeva znate da više nikad nećete imati kontakt sa njima, a kamoli pare od njih,ali ipak je truba da ih pljujete).
Slažem se!Homer Jay":22snwse5 je napisao(la):na forumu vlada misljenje da su svi novinari neobrazovana korumpirana st***, na niviou srednjoskolske kurve koja ti za paklu pljuga radi hand job u obliznjem haustoru,
Pošto mi dobar deo prihoda dolazi iz medija, znam da novinari nisu niti više niti manje obrazovani, korumpirani ili bilo šta drugo od ostalih masovnijih profesija.
Šta reći za naše cenjene građeviske stručnjake, putare itd. koji bez blama potpisuju projekte, ili izdaju dozvole za zgrade ili puteva za koje znaju da nisu urađeni kako treba ili da je materijal kraden samo tako.
Novinari imaju nesreću da je njihov rad izložen javnosti i mogo većim pritiscima nego što je uobičajno
Mi ostali imamo sreću da našu nekompetentnost primećuju samo oni koji neposredno dođu u kontakt sa nama.
Postoji razlika između poetskog izražavanja i netačnog,tendecioznog izveštavanja.Homer Jay":22snwse5 je napisao(la):"Jutarnji" neguje malo "poetski" stil tekstova sa tim frazama tipa "zatrpan zahtjevima" itd, ali ipak uzivaju znacajan rejting u regionu.
Donji citat sigurno nije prikladan nekom ko je ugledan novinar jer je jednostavno netačan, da ne kažem izmišljen
Ispada da horde novinara sa svih strana sveta jure Bajića da ih nekako uglavi.Nenad Bajić, glasnogovornik investitora, Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, zatrpan zahtjevima medija, pomučio da reporterima Jutarnjeg, prvoj novinarskoj ekipi iz Hrvatske, osigura termin za posjet gradilištu.
Da ne lupam više, drago mi je da je neko u inostranstvu napisao pozitivan tekst o mostu.
Voleo bi samo da nema bisera zbog kojih deluje da je Por pozvao novinara da napiše tekst o mostu (ne kažem da mu je dao pare)