Drugare, namerno brkaš pojmove. Niko ti ne zavidi ni na čemu.
Zamisli da je neko uzeo da napravi zgradu koja će da ima fasadu na kojoj je ogromna Pamela Anderson, pa još da napravi reljefne sise. To bi izazvalo interesovanje širom sveta, i garantujem da bi sve novine to prenele. Dolazili bi napaljeni klinci da se slikaju, svaka ekskurzija bi svraćala u kuću Bore Stankovića i kod Pamele. Niko ne bi bio ravnodušan, što je po tebi izgleda glavna stvar.
Al dobro, nisu ljudi ravnodušni ni kad naiđu na kučeću nagaznu minu nasred trotoara.
Pamela zgrada bi sigurno napravila profit, evo neću ni da ti naplatim ideju. Al nemoj da mi pričaš kako je to neka velika umetnost a da arhitekte nemaju pojma.
Postoji granica između "smelosti", kako ti to nazivaš, i gluposti. Nema to veze ni sa kojom od priča na koju si tokom ove teme pokušavao da obrneš, ni sa neznanjem i nesposobnošću svih ostalih koji te kritikuju, prosto ti zgrada grozno izgleda.
Umetnička barberi fasada izgleda ovako
http://www.flickr.com/photos/mrjorgen/2723167635/
Zamisli, setio se još neko, i zamisli, ne mora da izgleda ni jeftino ni kič, kao ova što su je tvoji moleri napravili.
I jopet da ti kažem, ako ti kažem da ti je zgrada ružna ko da je neko udario ružnom krpom, to ne znači da ti zavidim, nego da mislim da ti je zgrada ružna. A od arhitektonskog fakulteta sam video samo kopirnicu i Lanu Marić..