Šta je novo?

Užice - Bajina Bašta sa tunelom "Kadinjača"

Ljudi moji, od ovog projekta, a pogotovu od tunela nema ništa.
Ja kada sam pisao da je sve laž do laži, neki članovi su nas ubeđivali u suprotno.
Čovek kaže ovo : "Užička obilaznica već sada počinje da se radi"
Kako mi ovo da razumemo?
Probaj da progutas,kao i puno toga sto smo progutali od vlasti. Laz,laz i samo laz.

Ne razumem, zašto da gutamo?

Ako lazova ne kazniš, onda laž činiš prihvatljivim načinom sticanja političke koristi, a to je veliko društveni problem. Jer, tako se lagati isplati, pa će posledično lagati i oni koji možda ne bi.

Ja imam suprotan predlog, a to je : ne gutaj. Nego kazni (na izborima i svakom mogućom prilikom).

Isto tako je jedna grupa ljudi u istom tom gradu rešila da ne guta više, da ne diše Duboko (regionalnu deponiju za 350k ljudi na manje od 2km od grada) i uspela da je zaustavi.
Deponija je blokadom zaustavljena i kako stvari trenutno stoje, biće i sudskom odlukom.
Vreme je da svako od nas shvati da je bitan činilac, da može mnogo da promeni, posebno kad se udruži sa istomišljenicima.
Zato, ne smemo im gutati svaku ad hoc smišljenu laž, nego tražiti im odgovornost za svaku reč.
Ekipa sa blokade, posle mesec dana danonoćnog dežurstva, ali i istraživanja podataka i nepravilnosti (krivičnih dela) dokazala je da ima nade, da vredi podići glas, koristeći snagu, hrabrost i pamet

Причају људи на послу да су лепо кренули да раде на обилазници.

Deonicu od nekih 1000m su malo sredilii, jer prilaz do mesta gde rade je bio očajan. Ja jedino što mogu da primetim je, da su deo brda skinuli u dužini od nekih 30 metara, skoro na nivo koji je potreban. Drugih radova ja nisam video. Fotografisaću u skorije vreme.

Malo sam danas fotografisao sa užičke strane. Uradilo je se veoma malo za gotovo celu sezonu. Mislim da nisu još sišli na željenu kotu.
20241016_104943.jpg
20241016_104948.jpg
20241016_105003.jpg
20241016_105017.jpg

Било како било, Ужице на дуже време, вероватно неколико наредних година, остаје без шетачке стазе уз Ђетињу, свакако нечег најбољег што је град добио последњих година.

Kako ide CIP-ov projekat, jesu li spremni kinezi da rade, ima li direktne pogodbe sa SNS i preferiranim podizvodjacima?

Било како било, Ужице на дуже време, вероватно неколико наредних година, остаје без шетачке стазе уз Ђетињу, свакако нечег најбољег што је град добио последњих година.
Evo i staze.

Prilozi

• Staza.jpg
    Staza.jpg
    85,1 KB · Pregleda: 129

Evo da bi I oni koji ne prolaze ovuda I koji nisu iz ovog kraja da imaju uvid o kakvom se terenu radi I kuda prolazi ovaj deo obilaznice. Ali kako stoje stvari I sa tunelom ispod Kadinjace I obilaznicom oko Uzica meni vise lici na "prugu od Pljevalja" u cuvenoj Djekni. "A kad ce ne zna se"!

Vrh