Šta je novo?

Užice - Bajina Bašta sa tunelom "Kadinjača"

Kad budu radovi na obilaznici i tunelu biće tu i mnogo asfalta i mehanizacije, pa tražite od lokalne uprave da se popravi taj put preko Kadinjače.
Nema sanse, reci ce sta da popravimo imacete tunel. Ja na zalost na toj deonici od Volujca do Zaglavka ne mogu vise da provezem decu a da ne povracaju, ma koliko sporo isao. Put ne da je asfalt los i sa rupama vec je deformisan u svakom pogledu pa auto leti na sve strane. Mogli bi vojna vozila tu da testiraju.

Ako budu radili Pazarci, kako je najavljeno, dogovorite se sa njima da urade po nekoj "prijateljskoj ceni" . . . u gotovini na ruke. :)

Poslednja izmena:
Ako ova zima bude kakvu je najavljju, biće mnogo problema na Kadinjači.
Asfalt je u raspadanju, mnogo vode, soli i mraza učiniće da se i ono malo puta raspadne i izlomi do kraja i možda na nekim mestima učini potpuno neprohodnim, bar za veća vozila.
Sa obe strane postoje dugogodišnja nesanirana klizišta koja se rešavaju tako što se neko vreme dok se tlo ne ocedi i ne smiri drži zatvorena jedna traka, kasnije se naspe koji kamion jalovine i zakrpi. I to tako traje do sledećih većih padavina kad ponovo počne da tone i da se lomi.
A kad postane lokalni put, neko će već sigurno smatrati da je dovoljna i jedna traka

I, šta će da bude?
Pa držali ljudi celo leto gradilište auto-puta u blokadi, prethodno nedeljama blokirali Pakovraće.
Ovde cela zemlja mora da stane, da bi nam krenulo.
Dogorelo je do nokata. Ko ne vidi i ne oseća, primitivno živi pa mu ništa i ne treba.

Ovde cela zemlja mora da stane, da bi nam krenulo.
Vidim da se na lokalu opozicija bavi rušenjem vlasti, a ne i svojim lokalnim problemima. Umesto da blokirate taj put na Kadinjači vi se bavite "visokom politikom" i samo kukate.

Ako vi nećete, ko će? . . Ako nećete sad, kada ćete? . . decenijama naričete zbog Kadinjače.

Poslednja izmena:
Tako je, zamerati opoziciji za stanje u zemlji. Pri tome, nikada ne kritikovati onoga i one koji su zarobili bukvalno sve institucije i drže 100.00% moći. Pitaju se baš za sve, od sastava reprezentacije u fudbalu, do puta preko Kadinjace.

Logično, nema šta.

Tako je, zamerati opoziciji za stanje u zemlji. . .
Pročitaj malo bolje šta sam napisao, a zameram opoziciji što neće da blokira put preko Kadinjače, jer je to čist "penal". Tako mogu vrlo konkretno da se bore protiv vlasti, a ne kafanskim tračarenjem i suludom parolom " Srbija mora da stane" - kao da je AV pisao.

Pošto je počela predizborna kampanja prozivajte vlast za one projekte koji su obećani ili najavljeni, jer samo tako možete da dobijete neki glas od neodlučnih gradjana. A, ovde će verovatno vlast organizovati "početak radova" na tunelu i obilaznici.

Poslednja izmena:
Da se vratimo na temu i dve slike sa puta i sa Gugla o kampu i lokaciji prekoputa sa koje će da počnu radovi prema tunelu ispod Kadinjače.

IMG_20231028_213411.png

IMG_20231028_064150.jpg

Dragane, a zašto misliš da neko drugi treba da sprovodi u delo tvoje ideje?

Ako si za blokadu, organizuj blokadu. Vidi kako to izgleda na terenu. Pusti ideje koje neko drugi treba da sprovodi.

Da sam iz Užica i da tamo imam rodbinu, prijatelje, poznanike i političke istomišljenike ja bih organizovao blokadu na Kadinjači. Ovako samo mogu da podučavam opoziciju šta je dobro da urade za svoj kraj, svoj grad i svoj rejting. . . i "moj projekat". :)

Izgleda da se u ovoj državi samo ja angažujem u vezi promocije "Užičkog koridora", a lokalna vlast i opozicija su potpuno pasivni. Lokalni mediji, portali i tv-stanice vrlo retko pominju izgradnju tunela i obilaznice. A, opozicija nije ni postavila to pitanje u Skupštini.

Biće da mi znamo da od toga nema ništa, a za 40 godina slušanja o gradnji i jalovih obećanja, jednostavno smo oguglali.
Isto će biti i ovog puta. Kad se rasklone predizborne kulise, rasklopi šatra, zamrće i kamp, ako uopšte dotle i oživi.
Isto je bilo prošlog aprila na obilaznici, a mene ovde ubeđiva neko da su u toku "pripremni radovi". E sad će trebati pripremni pripremni radovi pripremnih radova kako bi se videlo šta je tada pripremljeno od korova i šiblja koje u međuvremenu izraslo.
Sve isto očekujem i pod Kadinjačom.
Na obilaznici gotovo sve je urađeno još davno, ostaje još "samo" most zbog kog i nema ništa od celog posla jer je preskupo i neekonomično. Slična priča je i sa tunelom.

Navodno poceli radovi na obilaznici oko Uzica.
Verovatno zbog izbora.

Od sad bi trebalo da pamtimo šta ko kaže ovde: ko veruje da će se nešto stvarno raditi, ko veruje da je to samo izborna propaganda...
A da se stvarno radi, zar mislite da bi to prošlo samo sa jednom usputnom izjavom ove grasonačelničke kreature?
U četvrtak prošli sam bio tamo. Nekoliko kamiona, više automobila i nekoliko ljudi, bilo je sve što se videlo. A da su počeli, videlo bi se jer negde sa postojećeg puta moraju početi.

Vidim da i dalje pojedinci ne mogu da veruju da će "Užički koridor" najzad biti izgradjen. A evo u ovom snimku se govori i da je završen otkup parcela na deonici oko tunela ispod Kadinjače.

Poslednja izmena:
IMG_20231028_064150.jpg

Ovde ima nekih auta, valda ima i ljudi koji dolaze na posao. Slikano pre 12 dana pa sada možda ima i više ljudi.

Vrh