Šta je novo?

Užice - Bajina Bašta sa tunelom "Kadinjača"

Čim se raspišu izbori, a usloro će, biće i otvaranje radova.
Same (ozbiljne i obimne) radove sačekaćemo u najboljem slučaju do sledećih.
Već viđeno mnogo puta.
Posle prošlogodišnjeg cirkusa na obilaznici oko Užica, ne znam da li iko više veruje u bilo kakva obećanja. A i svako bi trebalo da se prisetii šta je tada pisao i preispita svoje stavove.

. . ne znam da li iko više veruje u bilo kakva obećanja. . .
Evo, ja verujem u "obećanja" i potpisane ugovore sa kinezima za tunel i obilaznicu.
Problem je što su ovi projekti počeli u lošm ekonomskim uslovima od 2020. zbog Korona virusa i rata u Ukrajini. Sada se ipak govori o početku radova i zvaću "NP put" da vidim kada će doći u Užice. Nadam se da su čuli da će to biti "uskoro" :)

Ne pričamo o dolasku, već o ozbiljnom početku ozbiljnih radova. Nikako ne o šminki.

Pazarci prvo moraju da dodju, naprave kamp, betonsku bazu, . .itd., pa tek onda mogu da se očekuju "ozbiljni radovi". Možda će da se smeste i u taj "kineski kamp" u Volujcu, ako budu podizvodjači na oba projekta, tj. obilaznici i tunelu. . . videćemo.

Videćemo. Ići će to jednakom brzinom kao i distribucija onog krrećeg parizera bez mesa po radnjama.

Neću na ovoj temi da se bavim parizerima i drugim preradjevinama jer ih ne uzimam, kao ni suplemente ili lekove - hvala Bogu. Zato imam "zdrav" pogled na život, a ne sumoran.

Zavao sam "NP put", direktor je na putu a neki rukovodilac kaže da čekaju ugovor za radove.

Poslednja izmena:
Konačno si u pravu! Stavio si zdrav pod navodnike. Znači, svedtan sinkoliko je taj tvoj pink pogled ispravan. Previše im veruješ.

Tvoje tumačenje mog pogleda na život je pogrešno, jer nisi u stanju da ga shvatiš. Tvoj pogled na život je očigledno drugačiji i zato je za tebe sve laž i prevara radi nekih izbora. Samo o tome pišeš na ovoj temi i ništa više.

Ja ovde godinama pratim urbanističke planove, gradjevinske projekte, potpisane ugovore i sve ostalo što je vezano za Užički koridor. Nije to nikakav "pink pogled", već su to činjenice koje ti nisi u stanju da prihvatiš iz tvog mračnog ugla.

Osim toga, napisao sam desetine mejlova raznim institucijama i medijima u vezi ovog projekta, pa je čak i AV rekao da niko ne mora da ga više opominje i podseća. Znači, nije ovde u pitanju moje verovanje, već moja borba za Užički koridor.

Poslednja izmena:
Predlažem da se tema preimenuje u "Draganov koridor" . .
Hvala na predlogu, ali još u 3. postu sam napisao "Užički koridor" - ime moje zadužbine. :)
Uspeh je i što su "Putevi Srbije" objedinili projekte obilaznice i tunela sa putem do B.Bašte, pa sada postoji Idejni projekat "Užice - Kadinjača - Bajina Bašta".

Zavisnost medijskih pominjanja i fiktivnih otvaranja infrastrukturnih radova od (pred)izbornih dešavanja je očigledna.
Videsmo to prošle godine na užičkoj obilaznici. Sad će morati opet da krče i raskresuju ono što je urađeno za tri dana sa jednom mašinom i dva kamiona.
Videsmo i otvaranje radova ka Dugoj Poljani...
A šta ne videsmo? Ne videsmo put kod Požege još za Nikoljdan 2021, a kako stoje stvari, možda nećemo ni 2024.
Ne videsmo otvaranje niti je na vidiku ni kraj valjevskog brzog puta, Moravskog koridora, ne videsmo ni završenu eksproprijaciju, ne videsmo ni radnike u kampu ispod Kadinjače, a od korova uskoro ni njega nećemo videti... Ali zato videsmo urušeni plafon u tunelu, višemesečni prekid radova, gomilu medijskih manipulacija...
Dokle vesti sa gradilišta ne budu istinite, dokle političari ne budu davali realna obećanja i rokove, dok se ti rokovi ne budu poštovali, dok se bude zloupotrebljavala neukost tapšača, i dok budem video nesklad stvarnosti i imedijske slike, kao neko ko misli svojom glavom, neću im verovati i pisaću ovde o onome što vidim na terenu. A to je da se tamo ništa ne dešava, uprkos Draganovim optimističnim najavama, obećanjima političara.
A neću im verovati ni kada počnu da rade, jer smo se i takvih manipulacija nagledali. Zakopaju malo i nestanu. Tek kad ozbiljno uđu u brdo.

. . uprkos Draganovim optimističnim najavama, . .
Nikad i ništa nisam najavljivao, već prenosio iz medija najave političara, a iznosio moja očekivanja i nadanja. To je nešto sasvim drugo od najava, jer ja verujem da će ovaj projekat biti završen u narednim godinama, pa ga zato i promovišem.

Najava je nap. da će "uskoro" doći radnici na gradilište, što je još jedna politička izjava, ali koju ću krajem meseca da koristim u mejlovima ako ne bude do oktobra dolazak tih radnika. A, neću ovde da se bavim političarenjem, jer imam drugog posla oko Užičkog koridora.

Ti imas ozbiljan sindrom preuvelicavanja sopstvenog značaja, ali ok, to je tvoje pravo.

Čestim procenama koje se onda pokažu kao potpuno neosnovane, na žalost izgubio si svaki kredibilitet i to je, opet na žalost, šteta. Jer, energije, samo potpuno pogrešno usmerene, imaš.

Ovi koje se bave mojim značajem a ne temom, uopšte mi nisu relevantni.
Ja ću i dalje da promovišem Užički koridor, jer to će biti je moja zadužbina.

A Srbija nije u Japanu, već je na Balkanu :) . . i sve ide malo više opušteno.

Nama trebaju konkretni radovi, i još više, završeci tih radova, konkretna dela, a ne promocije.
Onima koji o tome odlučuju, mnogo je više stalo do tog drugog jer će mnogo pre ikakvih radova napraviti više takvih dešavanja. Dokazi su u mojim prethodnim postovima.
A ti vidi gde si takvim pisanjem ovde.

Nama trebaju konkretni radovi, i još više, završeci tih radova, . .
A kako ti misliš da počnu takvi radovi ako nema promocije ovag projekta u javnosti? To je pritisak na političare da ispune svoja obećanja. O tome ja ovde pišem, kao i na drugim mestima i o takvoj je promociji reč, a ne o tvom shvatanju moje promocije.

A nisam primetio da se neko iz Zlatiborskog okruga uopšte interesuje za ovaj projekat. Ni vlast u Užicu i B.Bašti, ni opozicija, a ni lokalni mediji, portali ili tv stanice. Evo nadjite mi kada se neko poslednji put iz tog kraja oglasio povodom Užičkog koridora.

Samo se bavite političarenjem, a niko nije izašao na Kadinjaču i blokirao saobraćaj bar 1h i tražio da počnu radovi na tunelu - kao što sam predlagao. Ko još osim mene redovno piše Predsedništvu, ministarstvu, Putevima Srbije, nekim portalima, . . niko, već samo kukate.

@dragan Puna podrska za sve sto radis vezano za ovu temu!!
Dok mnogi samo kukaju i politicare ti pravis konkretne poteze. Neka to doprinese jedan promil da se stvari pomere pa je sasvim dovoljno.
Nekima od nas je potpuno jasno da ovo nikakve veze nema sa strankom na vlasti. Svi znamo da oni lazu ali oni su vlast i samo od njih zavisi da li ce se i kada nesto uraditi. Na nama je ili da ih pljujemo po komentarima i stanemo na tome ili uradimo nesto konkretno kao ti.
Jos jednom, svaka cast i samo tako nastavi.

Vi
A kako ti misliš da počnu takvi radovi ako nema promocije ovag projekta u javnosti? To je pritisak na političare da ispune svoja obećanja. O tome ja ovde pišem, kao i na drugim mestima i o takvoj je promociji reč, a ne o tvom shvatanju moje promocije.

A nisam primetio da se neko iz Zlatiborskog okruga uopšte interesuje za ovaj projekat. Ni vlast u Užicu i B.Bašti, ni opozicija, a ni lokalni mediji, portali ili tv stanice. Evo nadjite mi kada se neko poslednji put iz tog kraja oglasio povodom Užičkog koridora.

Samo se bavite političarenjem, a niko nije izašao na Kadinjaču i blokirao saobraćaj bar 1h i tražio da počnu radovi na tunelu - kao što sam predlagao. Ko još osim mene redovno piše Predsedništvu, ministarstvu, Putevima Srbije, nekim portalima, . . niko, već samo kukate.
Vidiš, izgleda je i gradonačelnica ukapirala da to neće skoro. Lomatala se prošle godine sa Zokom po Sinjevcu da otvore, kako ih nazvaše, (nazvaste) "pripremne radove", isprljala svoje lepe gilje i shvatila da je bila samo dekor za nečiju fiktivnu prodavnicu magle i statista u teatru apsurda. Svi mi u ovom kraju, kojima taj put veoma znači, jedva čekamo da se napravi, ali bogati za iskustva prethodnih decenija, u svoj toj priči prepoznajem već viđeno: obećanja, lažna, kao i 2/3 predizbornih, poligon za sticanje jeftinih političkih predizbornih poena, i naravno radovanje oskudnih pronicljivošću.
Mesec dana, ima ovde zabeleženo, posle tih istorijskih slika otvaranja pripremnih radova, bio sam na poprištu tih ljutih radova. Ni traga od kamiona i bagera užičkih "Puteva" koji su za tu priliku bili rebrendirani u tamo neku kinesku firmu, korov i trava su polako obuzimali taj istorijski napredakod 30m³ iskopane zemlje i 10m³ nasute jalovine.
Hajde, Dragane, reci, šta bi sa tim "pripremnim radovima", čemu su služili, šta je tada pisao svako od nas...
Sada bi već trebalo da se otpočnu pripremni radovi na otkrivanju rezultata prošlogodišnjih pripremnih radova, jer vreme prolazi, a priroda čini svoje. Srećom, komšije tamo imaju ovce koje, koliko toliko ne dozvoljavaju da to ne oreraste u džunglu.
Tada si tvrdio da je to priprema za glavne radove. Pa hajde, reci nam sad, koja svrha je bila tih radova, ako godinu i o kasnije nema ničega. A šta smo tada pisali, zabeleženo je koju stranicu ranije na ovoj ili temi obilaznice oko Užica. Koga zanima, lako može pronaći.
Ako je iko zainteresocan za taj put, to am ja. Svakodnevno sam na točkovima koječega, svakodnevno mi smetaju gužve u centru Užica, ali ta obilaznica sa mastodontskimmmostom i tunel kroz Kadinjaču, previše su megalomanski zamišljeni. Lepo to zvuči i mi bismo bili jako srećni da se uradi, ali kada znamo terrn, kada vidimo kako škripaju i neki reklo bi se, dobro podnazani projekti, znamo da to neće ni glatko ni brzo, pa koliko god neko bio uticajan, moćan ili samo dosadan da na dats obećanja podseća bitne ljude.
A danas je cela Srbija gledala kako ti bitni imaju preča posla -parodiju sirotinjskog doručka. Dva milionera u praznom marketu kao kupuju , a zapravo pišaju po svima nama dok se na drugoj strani urišavaju tek prokopani tuneli, dok se rokovi za otvaranja prolongiraju do u nedogled, dok sa Munjinom brdom ne znaju šta će, ni kad će, dok se parčići otvaraju u vreme kad je odavno trebalo da budu gotovi celi putevi... Moglo bi ovako do jutra, ali svi vi koji ovo čitate, ne zaslužujete da vas mučim.
I onda se ova kritika, prikaz realnosti, proglašva za političarenje, iako nemam nikakav dodir ni kontakt sa bilo kakvim relevantnim subjektom, bilo pozicije, bilo opozicije Samo komentarišem ono što viđem po terenu. A nagledao sam se svačega vezanog za ovo. I to što sam video, uverava me da sam u pravu kada ne verujem više nikakvim obećanjima, najavama, predviđanjima i očekivanjima.
Svako mora imati pravo na svoje mišljenje, ali i biti spreman da u ukrštanju tih mišljenja razmatra i suprotne argumente, a ne da mu argument bude da oponentu predlaže terapiju i proziva ga za političarenje.
Samo bi trebalo izlistati šta je ko ovde, na ovoj temi, pisao u poslednjih nekoliko godina., pa će se svakom dobronamernom građaninu (ko se seća fraze) biti jasno ko je u pravu.
Smori me ovo besmisleno raspraljavanje. Rekoh šta rekoh, a ko hoće neka čita istoriju ove teme.
Vidimo se na ceremoniji otvaranja tunela i mosta sa jednim rasponom čija se dužina i visina izražava trocifremo u metrima a dvocifreno u evrima (sve zajedno narašće takođe do uveliko trocifremih iznosa, jer...najteži teren u novojoj istoriji...).
Pesnik reče: "Pao je četrnaesti kiometar,
al' nikad neće Kadinjača!"

. . za tebe sve laž i prevara radi nekih izbora. Samo o tome pišeš na ovoj temi i ništa više.
Napisao si samo još jedan post kojim si potvrdio ovu moju konstataciju. Ima ovde i drugih skeptika, ali oni nemaju potrebu da na svakoj stranici bar tri puta ponavljaju da neće biti izgradnje ovog projekta.

Samo bi trebalo izlistati šta je ko ovde, na ovoj temi, pisao . .
Mene interesuje sve šta se radi i dogadja na realizaciji dokumentacije, pa zato detaljno pratim dokle se stiglo sa papirima, jer bez njih nema ni izgradnje. Razumem ja da to nije svakom interesantno, već samo kada će radovi biti završeni.

Ali, eto ja to pratim i pokušavam da utičem koliko mogu i kako znam kako bi radovi što pre počeli. Nisam od onih koji samo kukaju i kritikuju, već moram da se angažujem na svoj način. Vi ostali sedite i gledajte šta će da se radi narednih godina.

AV večeras:"Obilaznica oko Užica već je krenula i mora da se radi i Kadinjača mora da se radi...dobili su zadatak konzorcijum naših da to krene da se radi ".

Da pribeležim još jednu izjavu nadležnog ministra Vesića, koju je dao jutros u 8h na "BlicTV", a na pitanje novinara u vezi obilaznice oko Užica.

"Počinjemo da radimo do kraja ovog meseca, konačno počinjemo da je radimo i sastavni deo obilaznice je i tunel Kadinjača."

Počinju da rade kad se završava građevinska sezona :D
A da, idu izbori, pa je poželjno najavljivati početak radova...

A da, idu izbori, pa je poželjno najavljivati početak radova...
Najava je bilo i pre odluke za decembarske izbore, ali mogu i oni da pripomognu da radovi konačno ozbiljno počnu. Interesantna je izjava AV da će graditi "naš konzorcijum", možda projektant "Institut za puteve", "Novi Pazar put" i neko ko ima iskustvo za gradnju tunela.

Vrh