Vi
A kako ti misliš da počnu takvi radovi ako nema promocije ovag projekta u javnosti? To je pritisak na političare da ispune svoja obećanja. O tome ja ovde pišem, kao i na drugim mestima i o takvoj je promociji reč, a ne o tvom shvatanju moje promocije.
A nisam primetio da se neko iz Zlatiborskog okruga uopšte interesuje za ovaj projekat. Ni vlast u Užicu i B.Bašti, ni opozicija, a ni lokalni mediji, portali ili tv stanice. Evo nadjite mi kada se neko poslednji put iz tog kraja oglasio povodom Užičkog koridora.
Samo se bavite političarenjem, a niko nije izašao na Kadinjaču i blokirao saobraćaj bar 1h i tražio da počnu radovi na tunelu - kao što sam predlagao. Ko još osim mene redovno piše Predsedništvu, ministarstvu, Putevima Srbije, nekim portalima, . . niko, već samo kukate.
Vidiš, izgleda je i gradonačelnica ukapirala da to neće skoro. Lomatala se prošle godine sa Zokom po Sinjevcu da otvore, kako ih nazvaše, (nazvaste) "pripremne radove", isprljala svoje lepe gilje i shvatila da je bila samo dekor za nečiju fiktivnu prodavnicu magle i statista u teatru apsurda. Svi mi u ovom kraju, kojima taj put veoma znači, jedva čekamo da se napravi, ali bogati za iskustva prethodnih decenija, u svoj toj priči prepoznajem već viđeno: obećanja, lažna, kao i 2/3 predizbornih, poligon za sticanje jeftinih političkih predizbornih poena, i naravno radovanje oskudnih pronicljivošću.
Mesec dana, ima ovde zabeleženo, posle tih istorijskih slika otvaranja pripremnih radova, bio sam na poprištu tih ljutih radova. Ni traga od kamiona i bagera užičkih "Puteva" koji su za tu priliku bili rebrendirani u tamo neku kinesku firmu, korov i trava su polako obuzimali taj istorijski napredakod 30m³ iskopane zemlje i 10m³ nasute jalovine.
Hajde, Dragane, reci, šta bi sa tim "pripremnim radovima", čemu su služili, šta je tada pisao svako od nas...
Sada bi već trebalo da se otpočnu pripremni radovi na otkrivanju rezultata prošlogodišnjih pripremnih radova, jer vreme prolazi, a priroda čini svoje. Srećom, komšije tamo imaju ovce koje, koliko toliko ne dozvoljavaju da to ne oreraste u džunglu.
Tada si tvrdio da je to priprema za glavne radove. Pa hajde, reci nam sad, koja svrha je bila tih radova, ako godinu i o kasnije nema ničega. A šta smo tada pisali, zabeleženo je koju stranicu ranije na ovoj ili temi obilaznice oko Užica. Koga zanima, lako može pronaći.
Ako je iko zainteresocan za taj put, to am ja. Svakodnevno sam na točkovima koječega, svakodnevno mi smetaju gužve u centru Užica, ali ta obilaznica sa mastodontskimmmostom i tunel kroz Kadinjaču, previše su megalomanski zamišljeni. Lepo to zvuči i mi bismo bili jako srećni da se uradi, ali kada znamo terrn, kada vidimo kako škripaju i neki reklo bi se, dobro podnazani projekti, znamo da to neće ni glatko ni brzo, pa koliko god neko bio uticajan, moćan ili samo dosadan da na dats obećanja podseća bitne ljude.
A danas je cela Srbija gledala kako ti bitni imaju preča posla -parodiju sirotinjskog doručka. Dva milionera u praznom marketu kao kupuju , a zapravo pišaju po svima nama dok se na drugoj strani urišavaju tek prokopani tuneli, dok se rokovi za otvaranja prolongiraju do u nedogled, dok sa Munjinom brdom ne znaju šta će, ni kad će, dok se parčići otvaraju u vreme kad je odavno trebalo da budu gotovi celi putevi... Moglo bi ovako do jutra, ali svi vi koji ovo čitate, ne zaslužujete da vas mučim.
I onda se ova kritika, prikaz realnosti, proglašva za političarenje, iako nemam nikakav dodir ni kontakt sa bilo kakvim relevantnim subjektom, bilo pozicije, bilo opozicije Samo komentarišem ono što viđem po terenu. A nagledao sam se svačega vezanog za ovo. I to što sam video, uverava me da sam u pravu kada ne verujem više nikakvim obećanjima, najavama, predviđanjima i očekivanjima.
Svako mora imati pravo na svoje mišljenje, ali i biti spreman da u ukrštanju tih mišljenja razmatra i suprotne argumente, a ne da mu argument bude da oponentu predlaže terapiju i proziva ga za političarenje.
Samo bi trebalo izlistati šta je ko ovde, na ovoj temi, pisao u poslednjih nekoliko godina., pa će se svakom dobronamernom građaninu (ko se seća fraze) biti jasno ko je u pravu.
Smori me ovo besmisleno raspraljavanje. Rekoh šta rekoh, a ko hoće neka čita istoriju ove teme.
Vidimo se na ceremoniji otvaranja tunela i mosta sa jednim rasponom čija se dužina i visina izražava trocifremo u metrima a dvocifreno u evrima (sve zajedno narašće takođe do uveliko trocifremih iznosa, jer...najteži teren u novojoj istoriji...).
Pesnik reče: "Pao je četrnaesti kiometar,
al' nikad neće Kadinjača!"