Ako već potežeš taj argument, moraš i da ga preciziraš: Da li su takvi propusti retki izuzeci u inače ubedljivom istorijatu? I, kad se dese, da li su se desili na nečemu što je jako komplikovano, pa su povremene greške razumljive, ili na nečemu što je danas tako trivijalno uraditi da ne bi smelo da se desi skoro nikada?[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=684916#p684916:ohmapi72 je napisao(la):dragan » 02 Dec 2019 05:33 pm[/url]":ohmapi72]To što su bili neki problemi na nekim drugim projektima nema nikakve veze
sa budućim projektima, jer su to sasvim različita gradilišta i drugi izvodjači.
Znači, nismo se "mi zeznuli" (?!) već neke firme nisu uradile posao kako treba.
Na nekoliko stotina km autoputa sa desetinama tunela, mostova, vijadukta i
petlji, dogadjaju se propusti u projektivanju ili izvodjenju radova - skoro uvek.
To nije samo tvoje viđenje nego je tačno tako bilo. Mogu da se pronađu izjave, a postoje i poruke na Beobuildu gde su one prenete. Plašim se da opet imamo isti proces revizije kao kod rekonstrukcije Trga Republike, pa i Karađorđeve ulice. Prvo inženjeri naprave projekat onako kako se to obično u struci radi, pa onda neko iz grada, ili iz neke finansijske služe dođe i kaže, "čekaj, možemo mi ovde i da malo uštedimo". Tako je na Trgu Republike CIP predvideo betonsku podlogu, pa je grad hteo da uštedi sa asvaltnom. Pa je isto tako Karađorđevu ulicu prvo trebalo proširiti i ispraviti, pa je neko rekao, "ostav, menjamo plan, nećemo da širimo javni deo zemljišta na račun građevinskog i privatnog gde se može lepo zaraditi!" I tako ostadosmo sa manje saobraćajnih traka u Karađorđevoj nego što smo po planu trebali da imamo. A sad i ovde. Imamo poznato klizište i podvodnu padinu, pa su u početku predvideli da se ruše oba bloka. A posle je izgleda neko "genijalno" pronašao da možda i ne mora sve da se ruši. Možda ga sa vrha i pohvale ako kaže koliko je "uštedeo". Zbog toga imamo ponovo konfuziju i suprotne izjave.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=685074#p685074:n2vaxmxw je napisao(la):vradovic » 03 Dec 2019 06:32 am[/url]":n2vaxmxw]Mislim da je ipak do drugih sluzbi a ne do njega.
Pravi plan iz 2017/2018te je bio sa idejom da se poruse dva bloka. Taj plan je napravljen i usvojen. Zatim su pregledali ponovo i rekli ipak rusimo samo 8-9 objekata jer je racionalnije! To je moje vidjenje sleda desavanja ali mozda gresim.