Šta je novo?

Trotoari

Недавно направљена инвалидска рампа на спуштању са тротоара у Омладинских бригада на тротоар поред Булевара Арсенија Чарнојевића поред блока 38:
IMG_20241109_002840.jpg

Лепо за видети, волео бих да постављање инвалидских рампи на оваквим испустима постане пракса по целом граду.

Sve te stvari prijavi preko tvitera. Stvarno brzo odreaguju. Ja sam prijavio da su sruseni znakovi na novom kruznom tocetu u Pop Lukinoj. Ispravili su ih u roku od 3 dana. Svakom bih preporucio da na ovaj nacin pristupi resavanju komunalnih problema. Moze bukvalno sve da se prijavi a da te ne setaju po sluzbama.

thumbnail_IMG_7083.png

Mislim da mora da se donese zakon da kada se raskopava trotoar, izvodjac mora da vrati pesacku stazu celom duzinom i sirinom u prvobitno stanje. Ne da ispunjava kanal od 25cm pa da bude sareno, neravno i neuredno.

Šta više, Vesić je to predlagao, ali bukvalno par meseci posle toga sam prijavljiao raskopan trotoar koji nije vraćen u pređapnje stanje (kod TC Ušće, preko puta Skejt parka) i nikom ništa.

Ha, čak su i odluku doneli.

Ovo su stvari koje mene lično baš izluđuju. Totalno nerazmišljanje o kretanjima pešaka. Samo trpaj razne stvari na trotoare i smanji što više prostor gde idu pešaci ili biciklisti.

kanta na pravom mestu noooot.png

Svi na ovom pravcu idu u pravcu kadra, pa je potpuno logično da kantu stave ispred ili iza ovog stuba, ali ne, kanta je čak na bici stazi.

I tako širom grada. 👇

Мене не фрапира што неко ово предложи, бирои су пуни надобудних арх. и дизајнера. Али ово решење је морало да прође кроз разне комисије, провере квалитета, практичности, сигурности. И на крају одаберу ово. Зона сумрака.

Veći problem kod njih je što imaju zalemljen grb Beograda na vrhu, a on spadne posle par meseci, pa ostane samo rupica.
Nije ni to, nego što su od presovane rđe a podloga im je tradicionalno loša i nekvalitetna. Ja ih zovem "čačkalice".
_20210409_173919-jpg.114584

Sve je to "spolja gladac, iznutra jadac".

Potrebno je da se i sami stubići izrađuju bolje i prolaze rigoroznije kontrole, a i da isto urade sa podlogom. Naravno, neće uraditi ni jedno ni drugo.

Poslednja izmena:
Vrh