Šta je novo?

Trotoari

pa dodje mi stalno tako nesto
ali nije skalabilno resenje pa eto

Ograde kod Balkana spremne za ko zna šta.

IMG_5446.jpeg

nače, uvek me zapanji a sposobnost da se nešto postavi na trotoar tako da smeta, a postoji mesto na samo metar odatle gde ne smeta uopšte.​
Da, to sam baš konstatovao kod ovih skalamerija za reciklažu na stajalištima. Na više mesta su ga postavili popreko u odnosu na vodonačjelnikovu info tablu.​

Da, to sam baš konstatovao kod ovih skalamerija za reciklažu na stajalištima. Na više mesta su ga postavili popreko u odnosu na vodonačjelnikovu info tablu.​
To je samo dokaz kako se sve radi ofrlje. ,,Sto bih ja ulozio dodatni trud i razmislio, bole me uvo". A takvog coveka ne smes da otpustis, zna se iz kojih razloga

Заправо баш су добро размислили. Поента и јесте да нам се ова скаламерија и потрошња нездраве робе угура у гркљан, као и киосци нпр на најнепримеренијим али најпроточнијим местима.

Униште ти и сведу на минимум пешачке површине зарад аутомобила а онда то мало што претекне ти затрпају вендинг апаратима, билбордима и киосцима и тиме је круг затворен.

Када сагледате овај народ, сав јавни простор и ову парадржаву као њихов ресурс онда се све лепо посложи у један дистопијски Хакслијев врли нови свет.

U Japanu preteruju s time stvarno.

Zapravo, tamo preteruju u svemu zapavo. Ekstremni su u svemu što rade.

Neke stvari jako cenim kod njih ali zato neke druge ne mogu da smislim.

U nekim zemljama ih nabiju u izlog. S obzirom da je h Beogradu pola izloga zadaščano, eto im rešenja. Isto bih uveo vendomate za cigare.
Bas to, ne znam zasto se forsiraju trafike na svim lokacijama kada ima toliko praznog prostora u gradu na ulicama koji bi bio idealan za tu namenu. Em cistiji grad em se izdaje prostor koji ce se odrzavati. Tako je svuda. Ne razumem zasto trafike uopste postoje u formi ruznih kontejneri na trotoarima.

Naše uglavnom mrzi da održavaju i pune aparate. Nije punjenje samo proizvodima, nego i parama. A tu su i redovni servisi.

Mislim da se takođe boje vandalizma i krađa.

Same trafike su sada ok otkako su ih standardizovali i uniformisali. Ali džukele ih nekad posade negde gde ne treba ili naređaju zidine frižiderčina okolo pa unište ceo ambijent.

Bas to, ne znam zasto se forsiraju trafike na svim lokacijama kada ima toliko praznog prostora u gradu na ulicama koji bi bio idealan za tu namenu. Em cistiji grad em se izdaje prostor koji ce se odrzavati. Tako je svuda. Ne razumem zasto trafike uopste postoje u formi ruznih kontejneri na trotoarima.​
Ono što sam primetio je da imamo dosta trafika koje ne rade, a ne uklanjaju se. Ali i sve češće viđam da rade samo prvu smenu.​

Naše uglavnom mrzi da održavaju i pune aparate. Nije punjenje samo proizvodima, nego i parama. A tu su i redovni servisi.​
U početku, kada su maltene svi marketi uveli samouslužne kase, one su radile i na keš i na karticu. Tada su baš lepo rasterećivale klasične kase. Sada kako su maltene svi prešli isključivo na kartice, opet su gužve i redovi na klasičnim kasama.​

Nije samo što ljudi neće da rade, nego što ni ovi baš nisu orni da zapošljavaju. Jednom prilikomsam bio na razgovoru i postavljali mi pitanja koja baš i nisu imala mnogo veze sa samim poslom, a i ono što ima veze sa poslom je sve bilo dvosmisleno. Kada sam rekao gde stanujem i da imam kiosk blizu i da mogu tu da radim, kao odgovor na njihovu izjavu da zapošljavaju ljude blizu njihovog mesta stanovanja, dobio sam odgovor, parafraziram, da ne može to tako kako ja zamišljam, jer postoje i drugi kojima odgovara ta lokacija, a da na rad u zatvorenim prostorima mogu komotno da zaboravim, da je to isključivo za odabrane (indirektno).​

Vrh