Šta je novo?

Trolejbusi

Jel ovo sad nabavka za elektrobuse koje je Strela trebalo da obezbedi za ukidanje trolejbusa?

I ovo naravno:

slatko zvuči monopol GSP u elektro vozilima, ali jednako gorko monopol strele u ostalim segmentima.

Možda kasnim i ponavljam nešto što je već rečeno, ne zamerite, ne pratim redovno.

Mislim da je neko na ovoj ili na temi o električnim autobusima lepo posumnjao da ovih 100 elektrobuseva što nabavljaju možda misle da posle postave kao zamenu za trolejbuse. Čini mi se da će da se iscimaju da održavaju postojeće BKMove još dve godine, dok dođe i prođe (imbecilni) EXPO i posle će da izađu pred narod, da kažu "nemamo više kako da održavamo trolejbuse" i onda će da ponude i podmetnu narodu tih 100 elektrobuseva kao zamenu za otpisanih 100 i nešto trolejbusa.

Ako ne mogu nove trole, neka barem bolje održavaju postojeće i da prestanu da budže delove sa starih. Ako je mogući neki remont u Centrali za najkritičnije trole što pre.

Usput, šta je sa #2028 i #2066 trolama? Nema ih u saobraćaju već duže vreme.

Mislim da nema ko da radi remont, ove BKMove što su remontovali, remontovali su samo estetski i enterijer valjda.

I sami BKMovi su se istrošili i razdrndali dobrano. Mi vidimo salon, vidimo spoljnu limariju kako truli i čujemo kako tandrču. Ali ako se to vidi i oseća spolja, ko zna kakvi su tek ispod i mehanički.

Svakako bi trebalo da se poruče novi, evropski, ali očigledno je da ovi kriminalci ne žele to nego vrv hoće opet neke nove šeme sa kinezima i belosvetskim buvljacima.

Ja mislim da je i elektromotor remontovan, neka me neko ispravi ako grešim.

Možda kasnim i ponavljam nešto što je već rečeno, ne zamerite, ne pratim redovno.

Mislim da je neko na ovoj ili na temi o električnim autobusima lepo posumnjao da ovih 100 elektrobuseva što nabavljaju možda misle da posle postave kao zamenu za trolejbuse. Čini mi se da će da se iscimaju da održavaju postojeće BKMove još dve godine, dok dođe i prođe (imbecilni) EXPO i posle će da izađu pred narod, da kažu "nemamo više kako da održavamo trolejbuse" i onda će da ponude i podmetnu narodu tih 100 elektrobuseva kao zamenu za otpisanih 100 i nešto trolejbusa.
Ja sam lepo posumnjao. 😎 Mada sumnjam da će biti i tako kao što kažeš. Pre mislim da će samo da stave Higere i BMC na trolejbuske linije, jer će da bude ogroman višak autobusa koji realno nisu za rashod. Trole će da poseku i onda će posle godinu i po dana da kažu "jel vidite koliko je pouzdanije s autobusima, trole nećemo da kupujemo, stavićemo ovih 100 električnih koji su radili na ekspu". Da se kladimo?

Edit: Juče Higer na 41.

Ja bih se radije vozio trolama nego higerima. U 29N higeru mi je muka da udjem u bus na početnoj na Studentskom trgu, a još veća mi je muka kako da izađem iz busa posto živim na polovini trase. Mislim, i trola bi bila krcata, ali ipak se lakše podnese u troli ta gužva

Higeri su slika i prilika šta se dešava kada vozila za prepuni preopterećeni dvomilionski grad biraju mentolčine bez dana radnog staža i koje javni prevoz viđaju samo na slikama i promocijama po depoima.

vesic_autobusi_foto_skupstina_srbije_626x940

65568d18deb66b031ccabe55da92600f_6564610642.jpg

Da mogu, dao bih im da radi ugradnje preplate svaki budući autobus koji pazare za 10.000 evra, samo da ne budu turski i kineski krševi sa buvljaka. (čast nekim turskim izuzecima, ali ne bi ja njih uzimao za GSP nikad).

Neka se naslade od tih ekstra para i ugradnji, nek ih stave u telesne šupljine, nek rade šta oće... neka im, evo, dajem im. Na! Samo neka kupe krštene proizvode po meri i potrebama grada i putnika. A ne belosvetske viškove.

Poslednja izmena:
Higeri su slika i prilika šta se dešava kada vozila za prepuni preopterećeni dvomilionski grad biraju mentolčine bez dana radnog staža i koje javni prevoz viđaju samo na slikama i promocijama po depoima.​
Nama se Higer desio jer smo morali da, uslovno rečeno, vratimo dug kinezima, a pritom i da pokažu kako su oni nabavili više novih vozila nego oni pre njih.​

Naravno, ima i smrdljive politike. I vraćanja dugova i vađenja iz sosa.

Kao što su i BMCove odabrali posle sastanka sa Erdoganom koji nam je 2022. bio potreban i dragocen da bi nam preveo kupljenu struju iz Azerbejdžana.

Pošto su naši ovdašnji pečenjari uspeli da syebu i kopove i TENT pa je bilo daj nalazi struju što pre, bilo gde, za koje god pare...
Nuklearni-Mica.jpg

Prozor ceo sa sve stubom odvaljen i trese se gore, pitanje kad će otpasti. Ne znam koliko se dobro vidi na slikama priloženim. #2082

Na Trgu republike su postavljeni novi stubovi na koje će verovatno biti okačena nova konatkna mreža nakon postavljanja kružnog toka.
IMG_2522.jpeg
IMG_2521.jpeg

Sta se desilo sa onim sto su u nemanjinon stavljalj ove stubove za trolu ?

Mislim da nema ko da radi remont, ove BKMove što su remontovali, remontovali su samo estetski i enterijer valjda.

I sami BKMovi su se istrošili i razdrndali dobrano. Mi vidimo salon, vidimo spoljnu limariju kako truli i čujemo kako tandrču. Ali ako se to vidi i oseća spolja, ko zna kakvi su tek ispod i mehanički.

Svakako bi trebalo da se poruče novi, evropski, ali očigledno je da ovi kriminalci ne žele to nego vrv hoće opet neke nove šeme sa kinezima i belosvetskim buvljacima.
Po meni je to bacanje para nekako skuplja pita nego tepsija lepo ga odrade ovi iz korduna ali i po paprenoj ceni...oni i sa tim remontom ne mogu da budu kao novi jednostavno kao što si rekao trošni su tako se npr ni u katice ne isplati ulagati bar one stare.Takodje i dobro si rekao samo majstori znaju kako je to ispod kolko je trulo i opasno ali nekako ide.Što se tice novih izmišljotina je da su trole skupe na dugoročno se isplate,pa normalno da je elektrobus+oprema duplo skuplji i on traje 10-15 god dok trole ako se adekvatno održavaju mogu duže još ako imaju autonomiju vrhunska stvar,uskoro i higeri sa eko1 premašuju preporučene godine starosti za korišćenje kao i na baterije kolko znam? Videćemo da li će i njih menjati ali oni nisu adekvatno rešenje za Beograd niti možemo da ih odrzavamo na dorćolu koji je u jezivom stanju.

Vrh