Šta je novo?

Trolejbusi

Nije ovo ništa. Devedesetih su mnogo češće gorele trole, pa ih niko nije ukidao. Pre ovog slučaja, ja ne pamtim da se neki trolejbus zapalio. Kako su jedno vreme autobusi goreli gotovo svakodnevno, pa naravno da nećeš da ih ukineš, nego da poboljšaš održavanje i obnavljaš vozni park.

Navodno su goreli kablovi za struju u samoj troli. Mislim da će je popraviti ubrzo i pustiti u saobraćaj.

Nije ovo ništa. Devedesetih su mnogo češće gorele trole, pa ih niko nije ukidao. Pre ovog slučaja, ja ne pamtim da se neki trolejbus zapalio. Kako su jedno vreme autobusi goreli gotovo svakodnevno, pa naravno da nećeš da ih ukineš, nego da poboljšaš održavanje i obnavljaš vozni park.​
Da je nekome isplativije da se voze kombiji, išlo bi se na ukidanje autobuskog sistema kao lošeg i neefikasnog. I tako u krug.​

Evo konkretnih informacija šta se desilo

Video sam da je jedno od mesta okupljanja za protest u subotu, 8.marta GSP pogon ,,Dorćol". Da li to znači da radnici ponovo organizuju protest ili nešto drugo?

Studenti u blokadi organizuju skup pod nazivom „Rame uz rame – studenti i radnici“, koji podrazumeva okupljanje ispred polaznih tačaka, šetnju do Trga republike, ćutnju i performans radničkih govora i to u subotu, 8. marta. Akcija predviđa tri trase, koje obuhvataju devet tački okupljanja, a jedna od tački okupljanja je i GSP „Beograd“, ispred zgrade preduzeća.

Konkretno protest u subotu organizuju studenti, nije direktno vezan za prethodne proteste radnika GSP-a, već ima širi značaj da bi se istakla važnost međusobne saradnje i soliradnosti radnika i studenata. Studenti su preponali GSP kao strateški bitno preduzeće za grad Beograd i da radnici GSP-a obavljaju izuzetno važan posao u slubži građana Beograda, a takođe su upravo studenti među prvima podržali zahteve radnika GSP-a i nesebično im pomagali i što se tiče prethodna dva protesta, ali i saradnjom mimo toga.

Ko god može i želi, dobrodošao je da dođe u subotu, a što se tiče samog protesta radnika GSP-a, imam saznanja da se uveliko radi na nekoliko frontova i verujem da ćemo uskoro znati detalje.

1000069028.png

Solaris trollino stiže u Sarajevo

Studenti u blokadi organizuju skup pod nazivom „Rame uz rame – studenti i radnici“, koji podrazumeva okupljanje ispred polaznih tačaka, šetnju do Trga republike, ćutnju i performans radničkih govora i to u subotu, 8. marta. Akcija predviđa tri trase, koje obuhvataju devet tački okupljanja, a jedna od tački okupljanja je i GSP „Beograd“, ispred zgrade preduzeća.

Konkretno protest u subotu organizuju studenti, nije direktno vezan za prethodne proteste radnika GSP-a, već ima širi značaj da bi se istakla važnost međusobne saradnje i soliradnosti radnika i studenata. Studenti su preponali GSP kao strateški bitno preduzeće za grad Beograd i da radnici GSP-a obavljaju izuzetno važan posao u slubži građana Beograda, a takođe su upravo studenti među prvima podržali zahteve radnika GSP-a i nesebično im pomagali i što se tiče prethodna dva protesta, ali i saradnjom mimo toga.

Ko god može i želi, dobrodošao je da dođe u subotu, a što se tiče samog protesta radnika GSP-a, imam saznanja da se uveliko radi na nekoliko frontova i verujem da ćemo uskoro znati detalje.
Штета што је већина радника ГСП да кажем не заинтересована за било какве протесте и не подржавају колеге. Делује ми су устали углавном возачи тролејбуса који би вероватно морали на неку прехвалификацију ако укину тролејбусе. Очигледно су људи задовољни што су добили два дана слободно па их даље отимање линија не занима и ћуте

Да ли је ово замена за троле или ипак не?
1000009340.jpg

Dok god se ne sedne sa maloumnikom Šapićem i razgovara sa njim oko trolejbusa i gradskog prevoza, ne znam koliko će se postići. Jel se ovo opet mešaju dva protesta u jedan?

IMG_2573.jpeg

#2062 i #2066
2066 (ova iza) je sveže ofarbana i bila je u remontu. Puštena je u saobraćaj pre par dana, a dan nakon njenog, puštena je i #2028 (verujem da je i ona remontovana) posle jedno mesec dana povlačenja iz saobraćaja. Ove manje remonte sedišta, karoserije, možda i motora radi Centrala? Jel oni i farbaju trolejbuse?

I dalje se ulaže u vozila koliko toliko, vidi se da ipak žele da očuvaju trole do njihovog ukidanja.

Poslednja izmena:
Nema ukidanja trola ljudi, evo i kontaktna mreža se pomera na trgu Republike, održavaju se trolejbusi i remontuju kao što vidite. Šapić ne želi dijalog, mogao je da sedne i da priča sa radnicima još u januaru čim su počeli protesti ali on to ne želi. Zato se i nastavljaju protesti.

Ovo danas je deo većeg protesta studenata i drugih radnika kao podrška radnika GSP-a studentima koji su podržali njihove proteste, nije protest GSP-a u tom smislu.

Lepo je danas radnik GSP-a Milan Lukić rekao. Ovako kako je danas, treba svaki put da se radi dok se ne ispune zahtevi. Višečasovne blokade. Iako nije bio direktan protest samih radnika i sindikata, bio je odličan.
Izvinjavam se na negativnosti koju izražavam u skorije vreme, probaću da imam više nade. 🙂

Nema ukidanja trola ljudi, evo i kontaktna mreža se pomera na trgu Republike, održavaju se trolejbusi i remontuju kao što vidite. Šapić ne želi dijalog, mogao je da sedne i da priča sa radnicima još u januaru čim su počeli protesti ali on to ne želi. Zato se i nastavljaju protesti.
Парадоксално, једини начин за укидање контактне мреже не Тргу јесте - Куповина нових тролејбуса који свакакао имају аутономију.

Али не могу они да добаце до тога. Све им почиње и завршава се са количином новца који ће стрпати за себе и своју мафију.

Nema ukidanja trola ljudi, evo i kontaktna mreža se pomera na trgu Republike, održavaju se trolejbusi i remontuju kao što vidite.
Ali nema ni tendera za nove trolejbuse, dok njih ne naruče ja im ne verujem da su od ukidanja odustali. Tih par komada što su remontovani mogu voziti još koju godinu, svi ostali trče poslednje mesece i hitno im je potrebna zamena. Uskoro neće biti dovoljno ispravnih vozila da se održava red vožnje čak i sa zamenskim busevima kojih već sada ima na svakoj liniji.

Svi odgovori su već bili dati na njegovim konferencijama, koje jesu mučne za slušati, ali se makar sazna obrazac razmišljanja.

Rekao je da neće ništa raditi dok traje ovo vanredno stanje napolju, čak štaviše više puta je ponavljao da njemu nije problem da se kupe e busevi i da čame u garaži dok se sve ne raščišti, što jeste baš teško lupetanje, al 'ajde..

Po istoj retorici je pričao i za druge stvari, npr skraćenje linija poteza 700, to tako treba, ali ja sam to povukao zato što se preti blokadama, a ja ne želim da se blokira most. Kada bude normalna situacija u društvu (po njemu) mi ćemo nastaviti sa inplementacijom.
Na istom štapu su i trole vrv.

U principu, rekao bih da njega puno ni ne interesuju trolejbusi, ali eto neko ga je vrv iz Strele pritisnuo da malo po javnosti pravi prostora, loše mu ide (kao po običaju), pa j***š Strelu, obustavljaj sve.
Još nije povučeno sa Skupštine JPP za te linije, tako da ništa nije gotovo.
Prava bitka sledi verovatno nakon što se završe svi ovi protesti i blokade.

Svi odgovori su već bili dati na njegovim konferencijama, koje jesu mučne za slušati, ali se makar sazna obrazac razmišljanja.

Rekao je da neće ništa raditi dok traje ovo vanredno stanje napolju, čak štaviše više puta je ponavljao da njemu nije problem da se kupe e busevi i da čame u garaži dok se sve ne raščišti, što jeste baš teško lupetanje, al 'ajde..

Po istoj retorici je pričao i za druge stvari, npr skraćenje linija poteza 700, to tako treba, ali ja sam to povukao zato što se preti blokadama, a ja ne želim da se blokira most. Kada bude normalna situacija u društvu (po njemu) mi ćemo nastaviti sa inplementacijom.
Na istom štapu su i trole vrv.

U principu, rekao bih da njega puno ni ne interesuju trolejbusi, ali eto neko ga je vrv iz Strele pritisnuo da malo po javnosti pravi prostora, loše mu ide (kao po običaju), pa j***š Strelu, obustavljaj sve.
Još nije povučeno sa Skupštine JPP za te linije, tako da ništa nije gotovo.
Prava bitka sledi verovatno nakon što se završe svi ovi protesti i blokade.
Они што су зацртали то ће и урадити. Предали су аутобуске линије Стрели ткд ће урадити све оно што су замислили, а тема јавног превоза нажалост занима много мали број људи ткд искоришћавају то што народ не занима ко их вози и какав им је јавни превоз којим се возе.

Vrh