Ne znam na osnovu čega se i očekivao štrajk. Već sam pisao na tu temu više puta. Jel bilo obustave rada, nije, jer su reprezentativni sindikati podneli zahteve Gradu, nisu, jel mogu mali sindikati sa par desetina članova da pokrenu štrajk, jednostavno ne mogu. I taj štrajk mora biti legitiman, zakonski, jer u protivnom imate običan javašluk. Izađe kao stotinak ljudi iz onolike firme i predaju zahteve gradonačelniku. Ja sam i onda pisao da je to prosto neozbiljno. Vaterpolista apsolutno ne mora ni da odreaguje na to. Stvarno ne bi voleo da budem pogrešno shvaćen, već godinama sam na ovom forumu, pa valjda vidite da nisam niti ostrašćen, niti tamo neki bot, al jesam realan, imam 39 godina života i skoro 15 godina staža osiguranja u GSP-u. Za to vreme radio sam jedno desetak različitih poslova, pa čak i prao autobuse na PP poslovima, i ponosan sam na to. Imao sam uvek jezik, nisam se lako probio, a preživljavao sam i tumbanja i svašta, jer nisam davao na sebe. No, niko me puškom ne tera da radim u toj firmi. Nisam podguzna muva, al nisam ni bu****. Jel reprezentativni sindikat to sam od sebe, nije jer članstvo stoji iza njega. Pa što se ne iščlane, što ne odu u sindikat kod Bankovića, ili onog da ne kažem šta Stefanovića. Ta firma je jednostavno ogromna, ti sindikati nisu reprezentativni od juče, i ljudi neće preletati tek tako, niti će krenuti sad kao ne znam kako veliki revolucionari, ne bi ni u jednoj državnoj firmi. To je prosto tako. Ako će GSP na kraju i da nastrada zbog toga, opet nije krivica tu radnika kao pojedinca. To je prosto jedan sistem, koji se stvarao godinama. Dobro je da ima i bunta, naravno da ne treba ljudi da ćute, al očekivati da će 5000 i kusur ljudi da potrči tek tako za nekog, ili na svoju inicijativu eto da odluči da ne radi, od toga nema ništa. Zato sindikati i jesu bitni, a bitnim ih čini to članstvo, a ono se na kraju ipak svodi na statistiku i brojeve. Kad bude bilo ujedinjeno barem 3500 ljudi, i kad stvarno legitimni predstavnici tih radnika stanu iza tih ljudi, e onda imamo pravi štrajk, odnosno može se nešto tražiti. Dal su ti legitimni predstavnici onakvi ili ovakvi, apsolutno je nebitno. Niko ih nije jurio ne znam čime da se učlanjuju i biraju ih za predstavnike. Čitam neke najave sutra za Grčku. Ako je to istina, to se tako radi. Staje cela država. Ovo ovde je više kao anarhija, mislim stvarno ne bi da ulazim u neku veliku raspravu, nisam za poziciju, al nisam ni za ovaj javašluk. Ne mislim na GSP samo, nego uopšte. Prosveta je najbolji primer teškog javašluka, jedni drže punu nastavu, drugi rade zakonskih pola sata, treći ne rade uopšte. Savet roditelja rukovodi iz potaje. Apsolutno rasulo. I to traje mesecima. Zamislite na šta bi Beograd ličio da GSP tako radi. Po tom sistemu, firma bi se raspala za dve nedelje. To ni bog otac više ne bi doveo u red. Štrajk traži organizaciju i legitimitet, to je moj stav. Anarhiju lično ne mogu podržati, iako sam stava da u ovoj državi mnogo šta mora da se menja. Ušao sam malo više u politiku, al bez toga se danas ne može. Jedna stvar mi recimo dosta smeta. Ja već ko zna koliko godina izlazim na izbore, mogu da napišem i za koga sam glasao, nemam problem sa tim, al kad god se održe, dal lokalni, dal parlamentarni, dal predsednički, izađe od 48 do 51% upisanih glasača. Ljudi hoće promene, a mrzi ih broj na listiću da zaokruže. Bez obzira na medije, mislim na neke diktatorske rezone našeg predsednika, mislim da se za to ipak ne može kriviti. Na kraju, prošle izbore je opozicija i bojkotovala, što tek nisam mogao da razumem. Izvinjavam se, stvarno mi nije cilj da ulazim ovde u ne znam kakve rasprave, pa s toga slabo i učestvujem na političkim temama, ako stignem da ih ponekad samo pregledam. Al sve ovo što pišem tiče se i javnog prevoza svakako, mislim tiče se trenutnog stanja i načina na koji se vodi i organizuje.