Jeste, al nema ko da ih povede. Na protesnu šetnju su išli ljudi koji nisu imali smenu u tom trenutku ili su bili na slobodnom danu, nije bilo nikakve obustave rada. Kao što sam pisao i pre, bez reprezentativnih sindikata teško da može biti pravog štrajka. To je prosto tako. Tu masu neće i ne mogu pokrenuti sindikati koji broje par desetina članova, jer jednostavno ne mogu imati legitimitet, što i sam vaterpolista vrlo dobro zna. Sami zaposleni teško će se organizovati u masi od barem 50% da bi strajk imao smisla. I ovo što se u prosveti dešava je realno rasulo. Dal predstavnici sindikata rade u GSP-u, ajde manje više i nije bitno, al im i to daje legitimitet. Stefanović jeste dobio otkaz disciplinskim postupkom, mislim u julu prošle godine, a razloge sam navodio i pre. Retko ko će slediti takvu individuu, dok je Banković već neka druga priča, al i on ne radi u GSP-u. Sami zaposleni daju legitimitet Samostalnom i Sindikatu radnika zaposlenih u GSP-u. Niko nikog tu nešto posebno ne teroriše, a u smislu da ljudi ne smeju da se iščlane, niko neće snositi posledice. Ranije je i bilo masovnijeg iščlanjivanja, preletanja, tumbanja itd., kad je i Nezavisnost izgubio reprezentativnost. Skorijeg sličnog scenarija nije bilo, tj. ponovio se nije. Ljudi imaju neke koristi od tih sindikata, pozajmice, letovanja, stvari kojima sindikati ne bi ni trebali da se bave. Donekle je tu i zbunjenost jednog dobrog dela zaposlenih, jer ih bombarduju sa raznim informacijama sa svih strana, pa ljudi normalno i ne znaju kome da veruju. Antić je očigledno bio stvarno na razgovoru u Gradu, ako je Šapić bar delimično promenio priču. Možda je i te reprezentativne poguralo malo i i ovo komešanje, koje dolazi od manjih sindikata. U svakom slučaju, treba brojnost da bi se isteralo do kraja, i generalno su svi svesni toga, pa se prema tome i postavljaju.