Šta je novo?

Trolejbusi

Naravno da ne postoji nego su koliko razumeh fiksirane smesno pa posto majstori voze uglavnom ko blesavi i gare masinu sa obaveznim gadjanjem svih sahtova kao sto skijasi jure one zastavice ratkapne otpadaju same od sebe.

P.S.Ako treba neka ratkapna naleti do pancevackog mosta,tamo ima svih sorti automobila jer su krateri ogromni.

b_tuta":eneljax6 je napisao(la):
Pa sta rade sa tim ratkapnama? Nije kao da postoji underground trziste na kojima ih prodaju, zar ne? :|
Zgodne su za ukrasavanje taraba i basta. ;)

vucko":3b00j4zs je napisao(la):
LJudi,iskreno me boli uvo za ratkapne jerbo BKM i bez njih izgledaju u odnosu na ZIJace kao da uporedjujete t34 i konkord :)
Богами мене не. Не само што троле много лепше изгледају са њима, него и недостатак истих много говори о односу ГСП-а према возилима. :rant:

То су металне а не пластичне раткапне. Оне не могу да пукну, већ само спадну. Значи, једноставно их мрзи да их враћају.

S obzirom da, ako se ne varam, niko do sada nije video da je nekoj troli ratkapna otpala tokom vožnje, pretpostavljam da ih majstori onda skidaju tamo u pogonu Dorćol kada vide da se razlabavila (umesto da je GSP odmah kada se problem primetio uložio reklamaciju proizvođaču i našao uz njihovu pomoć trajno rešenje za njihovo sigurno fiksiranje... Verovatno smatraju da je ratkapna "nebitan ukras" pa da samim tim nije nikakva šteta ako sve trole ubrzo ostanu bez njih) :bash:

Да додам. Да ли сте приметили нове МАЗ и БИК аутобусе, који поседују идентичне раткапне, јер припадају истој компанији? Ни на једном, не фали нити једна раткапна.

Ја сам видео једном раткапну у Таковској, али нисам имао чиме да је однесем до погона Дорћол, а била је доста прљава. После пар дана, више је није било.

stf":1xid3viz je napisao(la):
Ја сам видео једном раткапну у Таковској, али нисам имао чиме да је однесем до погона Дорћол, а била је доста прљава. После пар дана, више је није било.
lento":1xid3viz je napisao(la):
Zgodne su za ukrasavanje taraba i basta. ;)
:lool:

stf":1a1e49dh je napisao(la):
Да додам. Да ли сте приметили нове МАЗ и БИК аутобусе, који поседују идентичне раткапне, јер припадају истој компанији? Ни на једном, не фали нити једна раткапна.

To sam i ja hteo da napišem. Ne bih rekao da baš tako spadaju, već su ih skinuli kao i čekiće koje nisu ni postavili, a u novinama optuže putnike da su ih pokral, najlakše zar ne?

Danas oko 3 pola 4 crkla trola 2068 kod Beograđanke, milicija čuva a majstor legao ispod..

:D Mehaničar legao ispod zadnjeg trapa trole da popravlja, a milicija reguliše saobraćaj..

Kada su elektronički sklopovi u pitanja u razmatranju rizika se uzima tzv. period "dečijih bolesti", kada vozila, posebno iz prve serije otkazuju pojedini delovi elekronike. Ti kvarovi su često banalni, ali i možda dovoljni da se vozila moraju isključiti iz saobraćaja i takve greške bi trebale biti sanirane na svim vozilima, a ne samo na onim koja su stala. Dakle, normalno je ako je to u razumnim okvirima, ali ne i ako dosta ispadaju.

Evidentno je da trole imaju probleme sa grejanjem, pošto projektant instalacije nije predvideo električne grejače kao najveće potrošače posle vučnih elektromotora i servopumpe u vozilu, pa na svim vozilima nije bilo moguće uključiti grejanje, jer je izbacivao osigurač maksimalnog opterećenja. Ovo bi moralo biti sređeno do sledeće zime! Nadam se da nije takav slučaj sa kompresorima rashladnog sistema :/

Juče,okretnica 28,40,77 Zvezdara

IMAG0392.jpg

Trela je napravila veliku gužvu jer zbog nje ostala vozila nisu mogla da se okrenu.
Nakon što su je odšlepali, tri 77 su krenule odmah. Na osnovu toga se može pretpostaviti da je zastoj trajao između 20 - 30min

IMAG0393.jpg

Bas rekonstruisu u nedelju i ponedeljak kontaktnu mrezu na okretnici.Mozda i zbog toga crkvaju trole.

Jedna trola je imala požar, mislim da je i ovde o tome pisano, zbog nekontrolisano visokog napona u kontaktnoj mreži!

2018 (ako sam lepo video broj) stajala pokvarena u Kneza Miloša, kod kanadske ambasade, oko pola 12..

Zna li neko zašto se klime i dalje ne uključuju u novim trolama? :(
Juce u hladu - 31 stepen...

U novim trolama postoji poseban rashladni uređaj kabine vozača, a poseban putničkog salona. Kad uđete u vozilo na prva vrata iznad šofera se tačno vidi šta je uključeno, često sija lampica samo za "Klimatizacija kabine vozača".

E stvarno smo neverovatna zemlja... Konačno se nabave nove klimatizovane trole, i kada počnu prve vrućine, vozači klimu u delu za putnike jednostavno ne uključuju, ali zato sebi lepo rashlade kabinu... :bash: :bash: :bash:

Interesuje me kako bi glasilo objašnjenje rukovodstva GSP-a / pogona Dorćol / Sekretarijata za saobraćaj u vezi sa ovim!

Vrh