Šta je novo?

Trolejbusi

Слично ће бити и са трамвајима, кад стигну шпански. Само нерационално... зато смо довде дошли.

Markov predlog je odličan pogotovu zbog dugihj i strmih uspona , naročito između Banjice i Miljakovca. Međutim, Miljakovac je već sasvim dobro povezan a i on će dobiti mnogo izgradnjom mosta kod ade. Ipak, nezavisno od toga trolejbuse 40 i 41 treba produžiti a ukinuti neku autobusku liniju ili je makar skratiti. Bilo je predloga da se i tramvajske linije od Banjice spuste onom udolinom ka miljakovcu a mogu se i povezati sa tramvajskom linijom za rakovicu u malo daljoj perspektivi.

За трамвај не знам - можда је престрмо? Борска је као створена за тролу...

Trola za Prokop ,zašto ne! potrebno je samo malo da se poveže linija koja skreće za Prokop,i da se odradi deo puta koji ispod povožnjaka dolazi do stanice i dalje se nastavlja na Bulevar.

Kao neko ko živi na Miljakovcu, mogu da se složim da bi 40/41 bili odličan prevoz za nas. Trenutno imamo dobru vezu sa Slavijom i sa pravnim, dok sa suvim centrom (Trg/Studentski) vrlo slabo... Često presedam na trolu na Banjici, i sve sa presedanjem i čekanjem, do neke centralne lokacije mi treba mnogo manje vremena nego kada idem sa 47/48....

Mislim da bi proširenje trole Borskom bila odlična ideja, jeftina zbog postojeće infrastrukture (okretnica na kojoj okreće 94 eto već postoji), i efektivna zbog konfiguracije terena...

Трола за Миљаковац - идеално! Али, треба причекати да се види шта ће бити са метроом...

Ovo je sigurno zijas,puna ih je 28ica

Incident na trolejbusu na liniji 28 »

07. Septembar. 2010 | 12:36, Izvor : Studio B, Komentari: 0

Trolejbusu na liniji 28, jutros oko 10.30 sati, otkačila se trolna glava, deo koji spaja trolu sa kontaktnim vodom i uletela kroz prozor agencije Fibula u Vasinoj ulici broj 3.

U ovom incidentu nije bilo povredjenih, već je samo zabeležena materijalna šteta.
U GSP-u kažu da se trolna glava najverovatnije otkačila zbog ulegnuća šahta na kolovozu na koje je trolejbus naišao.
Vozilo je odvezeno na dalje ispitivanje da bi se utvrdio tačan uzrok kvara.

Nije, onaj niskopodni solo Belkonmunmaš. Baš tuda sam jutros prošao neposredno posle događaja, i čini mi se da je bio garažni broj 186.

sad videh na studiu b...moglo je ubiti nekog,kao pracka je bilo.Strasno...

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/206224/Trola-uletela-u-kancelariju

Nesvakidašnji incident u centru grada
Trola uletela u kancelariju

Gvozdeni deo trolejbusa koji spaja trolu sa kontaktnim vodom, težak oko dva kilograma, otkačio se juče oko 10:30 sati sa trolejbusa na liniji 28 i uleteo kroz prozor turističke agencije ,,Fibula’’ u Vasinoj ulici.

- Sedeli smo u drugoj prostoriji kada je odjednom nešto puklo. Gvozdeni deo je probio dvokrilni prozor, oborio stolicu i pao ispred kancelarije. U sobi gde je gvožđe palo obično primamo stranke i sva sreća da tamo nikog nije bilo. Ovo je najprometniji deo grada i nadležni ne smeju dozvoliti da se ovako nešto ponovi – priča Zlatan Savković, radnik turističke agencije.

U GSP-u kažu da se trolina glava najverovatnije otkačila zbog ulegnuća šahta na koji je trolejbus naišao.

Vozilo je odmah nakon nesreće upućeno na vanredan tehnički pregled kako bi se uvrdio tačan uzrok tragedije. U incidentu nije bilo povređenih ali je pričinjena materijalna šteta.

Videh maločas trolu 2020 tokom probne vožnje.
U putničkom delu sedi čikica sa notebook-om koji je priključen kablom na tablu iza vozača.

Pade mi na pamet jedna cinična misao o razlogu što su se predomislili u pogledu boje novih trola.
Danisu druge boje teško ko bi primetio da se razlikuju od starih u bilo čemu bitnom.

Rekao bih da si u pravu,ali eto najzad koristi od politickog marketinga,otarasicemo se te djubretarske narandzaste.

Да је памети, па да електрична возила буду црвена, а аутобусима да се врати зелена боја...

Hmmmm...Mislim da bi mogli to uraditi jer ce ovi novi busevi na gas biti ekoloski da ne kazem zeleni bilo bi zanimljivo i retro :)

Sledece nedelje 30 novih trola ce biti na ulicama rece djile danas a ostatak do kraja godine...
Vozih se 28com sa studentskog do okretnice.Svaka cast vozacima gsp-a,strasno je kako se bahato ponasaju vozaci kola pogotovu u centru

Ja sam za to da svaki autobus na gas bude zelene boje, kako bi se sirila svest o znacaju ekoloskih goriva

Dok čekamo nove trole, želim da otklonim jednu vašu, a i moju do skoro, veliku zabludu.

Radi se o odgovoru na pitanje odakle bi putnici trolejbusa trebali da otvaraju prozore (luftere), iz putničkog prostora ili sa spoljašnje strane?
Mislite iz putničkog prostora? :shok:
E tako sam i ja mislio dok nisam video rad jednog GSP majstora (verovatno i više njih)

Obratite pažnju na položaj ručice za otvaranje prozora :grand:

IMAG0071.jpg

I evo slike dobijene posle dužeg pokušavanja da otvorim prozor (jel bu**** nisam znao da se prozor otvara sa spoljne strane :bash:).

IMAG0069.jpg

:bash: Што је најгоре, има таквих бисера на многим возилима...

А теби +1 за просветљење. :laugh:

Moguce je da je to preneto iz nekog autobusa ili drugog vozila, gde je bilo sa unutrasnje strane. Vidi se da nije montirano, niti oni imaju nerava to da montiraju, kad ispadne ostane samo ona rupica:)

NIje preneto sa drugih vozila, nego su tako ugrađena greškom i nemarom!

Docekacemo mi i dan kad ce vrata da se otvaraju na spolja.

Svojevremeno kada je trolejbus krenuo Svetogorskom bilo je primedbi na to resenje, ali se ne secam cime je obrazlozena ta trasa, kada je mnogo razuminije da trasa ide ili Decanskom ili Kosovskom.

Da li neko zna zasto je odluceno da trasa ide Svetogorskom?

Vrh