Šta je novo?

Trolejbusi

Најбоље је онда чекати на Студентском тргу, све морају проћи туда :D

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=856232#p856232:2gy6k8zn je napisao(la):
branik » 07 Jun 2021 20:55[/url]":2gy6k8zn]Kako ćeš da znaš, kad trole rade svaki dan drugi polazak ili čak i liniju? Random izlasci
Pa tako što postoje i vozila koja su redovna na nekim linijama.

Ne znam gde mogu da se žalim, ali makar ovde da napišem. Sinoć trola 28 nije ostvarila poslednji polazak - čekao sam na Studentskom trgu od 23.20 do 23.40 (poslednji polazak je u 23.30). Kapiram da se desi da se nekad neki polazak preskoči (iako ni to nije u redu), ali poslednji polazak da izostane, to je van svake pameti. Ljudi računaju na taj polazak i posle se čude što neće da im se plaća karta.

Ako te ne mrzi, šalji ovde primedbu - https://www.bgprevoz.rs/
I ja bih bio besan. Pogotovu sad što posle pauze od 6 meseci (dok su se izmotavali i jeli što se ne jede) ponovo uredno plaćam mesečnu kartu.

direktan mail sekretarijata: info@bgprevoz.rs
Kada se piše preko sajta, onda si ograničen na broj karaktera koji često nije dovoljan da se opiše problem koji se ima. Možda je to tendenciozno tako, kako bi odvratili ljude od toga da se žale.

Vozio sam se 41 sa Prokopa sa čudnim kvarom. Nisu mogla da se otvore srednja vrata, vozač je terao vozilo do Studentskog trga pa je onda išao na popravku. Nije hteo da ispadne kr**** već je terao pokvareno vozilo kako putnici ne bi morali da izgube vreme izlaskom iz vozila i čekanjem druge 41. Zaboravio sam koji je GB bio mada nije ni bitno. Svaka čast vozaču.

Е то смо ми. Човек јавно крши закон и правила службе, али оставити људе без превоза данас у Беораду и Србији је равно катастрофи. Али ето овај је имао људско сострадање. И муда, да извинете за мој речник
Својвремено сам се на Хиландару средо са једном возачем аутобуса које је три месеца тамо живео. Шта је тај мени човек испрчиао шта и мсе дешава у животу, никад више не трчим за аутобусом. Сачекам други. Или кренем раније.

Odlučio sam da ne teram mak na konac. Da je recimo situacija bila da su vrata pokvarena tako da su otvorena onda bi prijavio jer se radi o opasnosti za putnike. Ovako pošto je bilo van špica te je bilo malo putnika se radilo o manjoj komplikaciji koja se može istrpeti do terminusa.

Mislim da vozac i nije prekrsio zakon jer vozeci sa (trajno) zatvorenim vratima nije ugrozio putnike. E sad za pravila sluzbe ne znam.

A slazem se da je lepo od njega sto je odlucio da zavrsi voznju iako je mogao da ostavi putnike i ode direktno za depo.

Bilo je nekoliko situacija, ne samo sa trolejbusima, gde sam video vozače da krše propise, ali su pokazali ljudskost, i nisam hteo da ih prijavljujem za pohvalu, jer znam da bi im učinio magareću uslugu. A što da strada neko ko je dobar čovek, i ko ima razumevanja za celu ovu našu situaciju.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=858203#p858203:3g7agf4o je napisao(la):
Zvezdarac77 » Sre Jun 16, 2021 11:00 am[/url]":3g7agf4o]Ne znam gde mogu da se žalim, ali makar ovde da napišem. Sinoć trola 28 nije ostvarila poslednji polazak - čekao sam na Studentskom trgu od 23.20 do 23.40 (poslednji polazak je u 23.30). Kapiram da se desi da se nekad neki polazak preskoči (iako ni to nije u redu), ali poslednji polazak da izostane, to je van svake pameti. Ljudi računaju na taj polazak i posle se čude što neće da im se plaća karta.
Nažalost, red vožnje koji vidimo na sajtu GSP-a je dobrim delom mrtvo slovo na papiru,i to važi za trolejbuse,tramvaje i autobuse. Ja lično skoro nikada ne koristim gradski prevoz tako kasno,ali me strašno nervira kada liniju kojoj je zvanični takt desetak minuta čekam duplo duže od toga i onda dođe vozilo prepuno kao konzerva sardina,a to se dešava čak i kada nije vreme špica.

A to se dešava jer nikada nisi siguran da li ćeš i naredni da čekaš toliko, ili stiže za par minuta, a bus plus sistem radi kako mu nadođe. Neće svaki put da radi aplikacija kako treba, a kad ukucaš USD kod, zna da ti da pogrešnu informaciju ili kaže da sistem trenutno nije u funkciji.

Počelo je leto. Sve je OK jer trola 28 i danas neumorno radi.
E4bFmvEXMAAyVfA

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=855689#p855689:378zd2lp je napisao(la):
vucko » 05 Jun 2021 11:38[/url]":378zd2lp]Da li neko ima dobre frontalne fotke remontovane 2004 kako bi je postovali na društvene mreže "Vratimo trolu 28"?
Potpisaćemo autora naravno :)
Danas kod mene imao susret sa istom, ali nisam uspeo da uslikam, ker je bila u pokretu. Nekako ih baš često susrećem, al' uvek u pokretu.

Uspešno vraćanje trole 28 u saobraćaj prošlog leta je pokazalo koliko je bitan pritisak javnosti i nezavisne struke na politiku. To je uglavnom zasluga udruženja građana "vratimo trolu 28", trebali bi isto tako da se aktiviraju i stanovnici Konjarnika,Učiteljskog Naselja,Čubure, linija 19 Studentski Trg-Konjarnik je trajno ukinuta bez ikakvog objašnjenja, a linije 22 i 21 su skraćene do Slavije. Građani tih naselja nemaju neke koristi od tih linija ako im je odredište centar grada, koji bezumna vlast hoće da ceo pretvori u pešačku zonu,a metroa koji bi je učinio lako dostupnom za udaljene delove grada još nema ni na vidiku.

Mislim da Grad i GSP ne bi imali dovoljno vozila da vrate i 19. Već kubure i sa kršinama i sa vozačima. Vidite bre da ceo grad već 5 godina funkcioniše tako da u svakom momentu ne radi bar 20 ak linija. U zadnjih 5 godina ne rade ili su dugoročno sakaćene, usled raznih radova : 2, 3, 5, 7, 9, 11, 12, 13, 19, 21, 22, 22L/AaaAAaaaa, 28, 31, 40, 41, 32E, 96, 43... Te radovi na Trgu republike, te rekonstrukcija ''Četiri promašaja'', te Slavija, te Savski trg... sve to je sa sobom povlačilo durogočna sakaćenja u proseku od 5 do 10 linija (a neka i više).

Nemaju bre vozila i vozača. To je hroničan problem. Nego neće javno da govore o tome. I kako šibicare sa polascima i trasama da se ne bi primetilo u kakvom su kanalu.

Значи можемо очекивати још скраћивања.

Јавни увид у нацрт стратегије развоја јавног линијског транспорта путника на територији града Београда за период до 2033. године, са Извештајем о стратешкој процени утицаја на животну средину

https://www.beograd.rs/cir/gradski-ogla ... u-sredinu/

Prilozi

• viber_image_2021-06-22_22-46-45.jpg
    viber_image_2021-06-22_22-46-45.jpg
    70,5 KB · Pregleda: 674
50 претворити у тролу? генијално, идеална брдска линија за тролу, само је безвезе до миљаковца само да иде, места има бар до скретања код филмског/скојевског, а одатле нисам сигуран да ли су довољно широке улице, мада кад може сада врачаром, може и туда до бановог ваљда

Samo prvo da se ispuni uslov da i deonica 50 od Bulevara Oslobođenja do Braće Jerković bude proširena na 2+2. Da može saobraćaj da funkcioniše i kad dođe do zastoja trolejbusa.

то се надам да ће много пре 2033. бити одрађено

Meni je žao što nisu planirali i 31 da pretvore u trolu, ona uzbrdica Ustaničke od hotela Srbija do Vojislava Ilića je neverovatna.

Vrh