Šta je novo?

Trolejbusi

Она користимо излаз за нужду. Удри свако стакло редом.

Nize od Francuske u a Venizelosovoj, postavljanje stubova za trolejbusku liniju ide punom parom.
Besmislene akcije "Dorcolskih komsija" nisu dale rezultat jer je njihov pristup bio potpuno pogresan.

Projekat proširenja mreže na Dorćolu sa pozicijama stubova.

Prilozi

• dorćol.jpg
    dorćol.jpg
    183,7 KB · Pregleda: 2.241
Колико Дунавских улица... Можда би је цепнули, потовоу овај кратки што удара на Светозара Милетића. Стварно никаквог смисла. Ето, нека то дају Глоговцу, уместо да Страхињића Бана рецкају.

Ja bih pre taj patrljak Dunavske uredio i spojio crvenom trasom sa postojećom ulicom u zoni Knežopoljske ulice.
Što se tiče same trase, da li se to definitivno odustalo od seče stabala i uklanjanja parking mesta u Gundulićevom vencu?

trolejbuska mreza Dorcol.jpg

Буквално фали продужетак Дунавске ту иза Новог Дорћола као и продужетак Цвијићеве до Дунавске. То ће очигледно једног дана бити и учињено. Да је било памети, изградили би за сад продужетак Дунавске од Светозара Милетића до Кнежепољске дуж пруге, иза Новог Дорћола, привремено до уклањања пруге, а после исправили Дунавску и продужили Цвијићеву до ње.

Neće biti produžetka Cvijićeve zbog linijskog parka umesto šina. Nikada neće srediti onaj užasni podzemni prolaz, makar ga prebacili u produžetak Cvijićeve gde je i logično.

@solecar Nema gradnje u Gundulićevom vencu, to su se dogovorili Dorćolci još onda kada je mreža prebačena u Venizelosovu.

То је глупост. Па ваљда треба да се обезбеди приступ и том линијском парку из тог правца. А може и линијски парк да се пресече, и онако даљи део није насељен већ пролази кроз индустријску зону. Продужетак Цвијићеве ка луци где ће се градити ново насеље је сасвим логичан и пожељан потез док је линисјки парк даље од Новог Дорћола беспотребан.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=830143#p830143:1e7cjire je napisao(la):
vucko » 11 Mar 2021 12:02[/url]":1e7cjire]@solecar Nema gradnje u Gundulićevom vencu, to su se dogovorili Dorćolci još onda kada je mreža prebačena u Venizelosovu.
Mislio sam na deo od Žorža Klemensoa do Dobračine, jer po revidiranom planu trebalo da na pomenutom delu Gundulićevog venca trolejbusi čekaju vreme.

@Došljak Gledao sam PDR za taj deo posle Cvijićeve i nikada nije zbog pruge planiran produžetak što je krajnje nelogično. Ostaje da vidimo rani javni uvid Linijskog parka kasnije tokom ove godine, bilo bi dobro da isplaniraju podvožnjak u produžetku ali videćemo. Što se tiče Dunavske to je u planu već 30 godina da bude 4 trake sve od Kalemegdana do Pančevca, ali će to sačekati izgradnju stambenog naselja umesto luke Beograd.

@Solecar Mislim da neće, nisam ni znao za tu ideju do pre neki dan. Iskreno ne znam ni da li će pustiti liniju na ovoj mreži ili posle svega će je koristiti samo za tehničku mrežu. Takođe, bez terminusa Dunavska nemaju normalan terminus dole što je isto problem.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=829470#p829470:2dhmip4g je napisao(la):
MC_ » 08 Mar 2021 09:51 am[/url]":2dhmip4g]Nize od Francuske u a Venizelosovoj, postavljanje stubova za trolejbusku liniju ide punom parom.
Besmislene akcije "Dorcolskih komsija" nisu dale rezultat jer je njihov pristup bio potpuno pogresan.

Najbesmislenija mreža ikada, nadam se da će samo da se koristi kao tehnička veza

Ваљда и тај ПДР може да се измени. Веза Цвијићеве са Дунавском ће значити за одвлачење свог саобраћаја из Дорћола до тунела Ботаничка-ЕКОФ. Ја бих искрено жртвовао тај део линијског парка и пресекао га саобраћјницом у нивоу.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=830220#p830220:2wx6lq2n je napisao(la):
Вожд » 11 Mar 2021 04:24 pm[/url]":2wx6lq2n]
file.php
Kako li ovo izgleda strancima
Btw jel i dalje ostaju pri kupovini novih trola i tramvaja

Postavljanje stubova za kontaktnu mrežu na Dorćolu je završeno, danas je počelo postavljanje kontaktne mreže koje će biti gotovo za nekoliko dana.

Da li je ovo nelegalno šaranje ili u dogovoru sa Gradom? Buni me jer nigde nije objavljeno da je urađeno a nisu ofarbani prozori.

To je u okviru onog imbecilnog "street art'' projekta koji je Vesić smislio. I koji se, gle čuda, primenio samo na trolejbuse kupljene u vreme zlog Đilasa.

Inače, BKMovi su u užasnom stanju. Super što su GSP i ona firma iz Novog Sada remontovali onaj jedan BKM. Svaka čast, zaista još jedan istorijski dan™ za Srbiju i Beograd. :bubanj: Ali ne znam da li shvataju da im je ostalo još 100 drugih vozila kojima je to hitno potrebno. Pošto prokišnjavaju, tandrču, cimaju pri kretanju, ostaju bez struje, itd itd... Šta god poželiš.

ALi koga briga, bitno je da s ponosom nose na sebi potpise i tagove raznih uličara i propaliteta.

Nisam ispratio, koja vrsta i nivo radova je sprovedena na tom bkm?
Nisu oni baš toliko matori da bi bili u toliko lošem stanju. Očito nisu ništa iz iskustva sa ziu - ako se lako popravlja i održava, ne znači i da ne treba ništa da se radi na njemu. Posebno je to problem da kad dođe veliki broj vozila odjednom, kad se u jednom aktu zameni 80% voznog parka - neko vreme je lepo, a onda se smeši katastrofa: isto tako će svi odjednom stići i za ozbiljnije radove i za remont. A kako onda održati saobraćaj kad otkazi postaju sve učestaliji, a određeni broj treba isključiti na duže i poslati na remont? Znam rešenje: ukineš 19 i 21, uvedeš 22A

Radovi su čisto kozmetičke prirode, nije dirano ništa od mehanike i elektrike.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=831759#p831759:lqe4vufr je napisao(la):
vucko » 16 Мар 2021 12:37 pm[/url]":lqe4vufr]Da li je ovo nelegalno šaranje ili u dogovoru sa Gradom? Buni me jer nigde nije objavljeno da je urađeno a nisu ofarbani prozori.
Легалније је од твојих налепница по истим тим тролејбусима :dil:
51044030171_dea539c401_h.jpg

Vrh