Šta je novo?

Trolejbusi

Подземни на Теразијама изгубио сваки смисао.

Jel oni misle da uvedu novu skretnicu za trolejbuse iz Vasine desno u Dobračinu ili će da ostane ovako pa da trole moraju da idu oko St Trga kad bi u depo?

Danas je menjan tok mreže na samom Trgu i jedan krak je uklonjen tj žice su malo pomerane od prethodnog toka.
Pogledajte prilog 2
Pogledajte prilog 1

Međutim, kao što se vidi sa prve slike, nikakva dodatna skretnica nije dodavana na uglu sa Dobračinom, što znači da će za odlazak i izlazak iz depoa morati da se ide okolo naokolo preko Studentgskog trga. Što je bezveze i bespotrebno...

P.S.
Kad bi bilo pameti (a sreća pa je neće biti) mogao bi GSP da iskoristi ovaj period kad opslužuje manje trol. linija da dovede malo BKMove u red. Za početak da im poskida one grafiterske svinjarije i malo zakrpi i očisti enterijer...

Taj film nes gledat a vrlo moguce da trole odmore cijeli ljetnji red voznje
Tad bi trebalo skidanje grafita unutra i spolja
Detaljno ciscenje i pranje
Sredjivanje tapacirunga na sjedistima ...
Sredjivanje svjetlosnih nabudzenih grupa ...
Dodati po zelji ....

22л иде на 15 минута због "капацитета окретнице"? Мислим да би овде неки чланови требали мање да се дрогирају... Ако ћемо конкретно, 45 пари полазака на сат је замењено са 16 (словима шеснаест пари полазака) у вршним сатима! 5 минута довољан интервал? Не, управо свака 2 минута! Који "капацитет окретнице" у тренутку када имаш слободне траке главне улице за имобилизацију више од 10 возила?

Још су ми чуднији ови што тврде како садашња власт ради нешто смислено? Проредили воз за Батајницу, нису појачали 73. Тамо где дрндају трамвајску пругу, стављају неке "А" линије на сваких 20 минута... На већини главних линија које држи ГСП ред вожње је за време ових проређен за 1/3, укључујући и линије 17 и 31 (списак је дуг). Па ви седите, куцкајте и каките по оном "највећем злу свих зла што је упало у РТС".

Ma ajd da je na 15 minuta... on ne radi pre 9 i posle 18h uopšte. Bar je bilo tako prethodnih dana. Okačio sam na temi o Trgu sliku prazne ulice Kralja Milana u kojoj u jednom momentu (oko 21h) nije bilo ništa osim jedne jedine 31-ce. Džukele nesposobne...

Jeсу ли током ових радова суспендоване зглобне троле? Нисам до сада видео ни једну, а прошла два дана сам нон стоп био на Врачару и Звездари.

A sada, potpuno ukidaju trolejbuse i zamenice ih autobusima! Ovi zaista imaju neku zescu dijagnozu! ''Da ubrzamo radove'', pa mozda bi radovi bili brzi kada bi bilo vise od 3 radnika..

''– Ovih dana će kontaktna mreža biti potpuno isključena, upravo u cilju skaraćenja rokova i završetka radova – najavio je Stojčić i podsetio da je mreža do sada korišćena za trolejbuse samo noću kada bi se vraćali u depo, ali da će sada te linije zameniti autobusi.

Dakle, i trolejbusi koji su do sada saobraćali od perifernih terminusa do Trga Slavija biće potpuno ukinuti.''

https://www.blic.rs/vesti/beograd/prome ... ovije_info

:bash: :violina:

Odakle da daju autobuse mila majko... ovo je korak ka samounistenju... ja ne verujem...

Sent from my SLA-L02 using Tapatalk

Ne znam šta da mislim o ovome. Vidim i dobre strane te priče, u ovom slučaju - ubrzanje radova na Trgu. li me je iskustvo naučilo da obično u praksi stvari budu mnogo gore nego što se najavi na papiru. A i postavlja se pitanje odakle će da dovuku te autobuse da odmenjuju.

Inače jeste cepidlačenje ali moram da kažem da baš iritira ovo kad novinari pišu ''trole'' umesto pune reči. Nije velika stvar, ali je odraz lenjosti i srozavanja jezika.

Svaki put kada pomislim da ne može gore, gradski čelnici me razuvere.
Rekonstrukciju trga planiraju već nekoliko godina, i tek pre par dana se sete da raspišu tender za postavljanje mreže koja zaobilazi trg. Stvarno su nesposobni.

Стварно, одакле им аутобуси? Да неће на све три линије што су оставили да пусте само по два аутобуса? Надам се да ће бар те линије са аутобусима продужити до Албаније.

To će da bude veselo svim korisnicima gradskog prevoza , gde god da žive. Evo juče , na liniju 40 stavili autobuse , zbog toga što se pomerao onaj kran u Takovskoj , koji je već više puta dovodio do pomenute promene , a jednom i ozbiljno blokirao saobraćaj zbog pada. Ukinute tramvajske linije 3 , 3L , 12 i 13 , a umesto njih autobuske linije 3A i 12A. Sada se ukida trolejbuski saobraćaj u potpunosti , a umesto njih se uvode autobusi. Sada zamislite koliki će to biti broj autobusa metnut , a onda zamislite isti taj broj vozila skinut sa drugih linija. E tako će nam biti sve dok se ne sredi "ono što u suštini i nije Beograd". Na gspbeograd.net sam čitao da su skidani šihtaši sa pojedinih linija i da su se na taj način obezbeđivala vozila za ove zamenske linije. E , otprilike tako će biti i sada slučaj. A da , umalo zaboravih , po dfobrom starom običaju , nigde nije bilo obaveštenja o promenama reda vožnje , nego su ljudi sami , sasvim slučajno , saznali , bilo na terenu , bilo gledanjem reda vožnje za određenu liniju.

Po mom skromnom, laičkom mišljenju, ovaj će raspisati izbore vrlo skoro... a samim tim će u sklopu kampanje biti predstavljeni novi vlasnici Ikarbusa, te će na brzinu gledati što pre radi glasova, kupiti elektrobuseve, jer je i vrapcima jasno da je to nečiji privatni interes.. a trolejbusi treba do septembra da spavaju u garaži na Dorćolu... ovakav bukvalno pokolj gradskog prevoza nije vidjen u istoriji, ja stvarno ne mogu da verujem da će neko biti spreman da kompletan trolsjbuski saobraćaj obustavi skoro na 6 meseci... gde je mozak, gde je kraj ovoj ludnici i sprdnji????

Ma jok prijatelju, sve ide u garazu, iskljucuju mrezu na Trgu kompletno, samim tim nece postojati ni ovaj koridor koji su uveli posle 8 uveče... tako da trolejbusi ne mogu i da hoće na Zvezdaru ili na Banjicu... da su prvo uradili mrežu na Gundulućevom Vencu i kroz Cvijićevu, trolejbusi bi normalno radili... ovako, gledamo uživo nestajanje gradskog prevoza i to po nečijem nalogu... toliko sam šokiran da mi nestaje reči...

Ау човече какви дилетанти. Имали су целу јесен и зиму да среде заобилазну контактну мрежу али их болео ћошак. Испада да су 60их били способнији да очувају тролејбуски саобраћај у функцији током изградње Теразијског тунела са неупоредиво гором технологијом и техником него данас. Страшно.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=614812#p614812:28s7x67b je napisao(la):
predrag1978 » Pon Apr 08, 2019 3:47 pm[/url]":28s7x67b]gde je mozak, gde je kraj ovoj ludnici i sprdnji????
U viziji iz 60. - tih godina , kada je neko pametan uspeo da sačuva tadašnju liniju 11 (danas 22) i na taj način spreči da gradski prevoz u Beogradu postane kao što je u Zagrebu danas.

Ne bi me iznenadilo da se i privatnici uključe da menjaju trolejbuse, možda se i tu neki dil pravi... više ništa ne može da iznenadi

Sta ce biti sa vozacima trola, jel idu na primudni, ko je njihova sudbina sada?

Vrh