astrodule
Professional
Imamo bilbord!
Surovo realna priča. Otprilike, reko vođa da se tu posade 3 kružna toka. Treba za ExpoBukvalno projektovanje iz službenih Škoda.
Apsolutno, izvesno, tacno! svako ko je jdnom prosao Brankovim mostoam od grada ka NBG moze da zakljuci isto, pogotovu u periodu Septembar-Maj od 15:30-18:30h svakog radnog dana. a ovo uzima u obzir da postoji stari tramvajski most. dakle naredne 3 godine ce taj interval biti verovatno do 20h uz dodatne guzve na Gazeli i mostu preko Ade (gde takodje ne cvetaju ruze i nece skoro biti bolje zbog zutih idota Vesica i Gangule)Jedva čekam da vidim kad zabode u pravcu grada, pa se kolona protegne preko kružnog toga, pa ovi iz Nikole Tesle uđu u kružni tok i zaguše pravac grad-nbgd....
I meni deluje malo. Moguće da će samo dve trake da budu unutra, a treća odvojena za skretanje u BNT.Koji je prečnik KT ? Deluje mi mnogo malo za ovako bitnu i brzu raskrsnicu? Nova Bogoslovija u najavi.
Šta li će biti na sredini ovog kružnog toka? Krst, Car Dušan...?
Па добро, ваљда на истакнутим и видљивим местима и треба да се налазе симболи и споменици везани за историју нашег народа и државе. Мени се допада када видим наше заставе како се вијоре, крстове како сијају на врховима брда или на великим раскрсницама, споменике нашим јунацима, владарима, песницима...Šta li će biti na sredini ovog kružnog toka? Krst, Car Dušan...?
Mozda tu nataknu onaj nesudjeni Vesarin jarbol od 80mПа добро, ваљда на истакнутим и видљивим местима и треба да се налазе симболи и споменици везани за историју нашег народа и државе. Мени се допада када видим наше заставе како се вијоре, крстове како сијају на врховима брда или на великим раскрсницама, споменике нашим јунацима, владарима, песницима...
Проблем је само што смо дуго живели у временима када се све то представљало у неком лошем светлу и поистовећивало са нечим мрачним, назадним или екстремним...
Релативно сам доста путовао и на много места сам видео како се на кружним токовима налазе заставе, споменици, славолуци, крстови и слично... Чак и у земљама које важе за веома либералне... Мислим да Београд треба да буде космополитски град, да привлачи људе свих народности, вероисповести, политичких, сексуалних и других оријентација, да буде место отворено за све људе добре воље... Али, пре свега, Београд треба да има српски, православни карактер, јер је он престоница и Србије, али и читавог српског народа. Мислим да треба да затворимо поглавље лажних и наметнутих дилема, да раскрстимо са комунизмом, југо-носталгијом, еврофанатизмом, чак и са нереалним сагледавањем улоге Русије у свету, неким додворавањем било коме, и да се учврстимо у томе шта смо, ко смо, да престанемо са поделама и кренемо више да радимо и стварамо... Знам да сам скренуо са теме, али мислим да је ово једно важно питање...
Boli ih uvo, njima je u interesu da bude što veći haos i gužva, pa da se više puta prepravlja, i na kraju da se iz nekog 5. puta uradi krštena denivelacija.Сад се тек види колико је лоше осмишљено. Требали су шири пречник, да има искључење из КТ и у саобраћајницу паралелну са мостом, и да има директна десна скретања из Теслиног у Пупинов булевар, из Пупиновог булевара у Владимира Поповића, и из Владимира Поповића ка мосту.
Semaforizovano je, tako da nema onih čuvenih incidenata sa tangencijalnim uključenjima i sudarima:Remetinec zaista izgleda lepo, ali te trake sa tangencijalnim uključivanjem gde imaš 20m da se ukrste dva smera saobraćaja... nisam siguran u praktičnost tog rešenja.