Šta je novo?

Tri nova kružna toka na Novom Beogradu kod TC Ušće

Могло је са условном зеленом стрелицом за десно и(ли) право, али су вероватно помислили да би збунило возаче да не смеју лево (условна за лево не постоји).

Da li je neko mogao da ga pita "da li priznajete grešku nastalu prilikom projektovanja ovog kružnog toka?" i zašto ne?
Питала га је врло елеквентна новинарка Уна ТВ слично, избегавао је одговор као његов фирер. Потроших време на гледање кромањончеве кзш...

Eto bar odgovora što nisu “pametni” semafori.

pokušavam da iskuliram malo ali ne ide, hlorisani toglodit Gangulpaša Bežanijiski mi ne dozovoljava
da je bar postavio ove semafore i oćutao i ostao glup i nedočukan u tišini svoje prazne glave pa i nekako...
jok, on je izašao u medije i progovorio i celoj naciji je IQ koeficijent pao za 5 poena

viber_image_2024-10-29_14-23-35-807.jpg

Novi problem....
Na normalnom semaforu, ako ima zeleno, onda vas zeleno trepćuće upozorava na predstojeću promenu svetla...
Ili, ranije, žuto je bilo opomena da će uskoro crveno....
pa ste mogli da se pripremite da ne "uletite u crveno" i rizikujete bezbednost, sudar, kaznu, dozvolu....
A šta će sada da opominje na nadolazeću promenu i na prestanak žutotrepćućeg?
Će da trepće brže?
Budibogsnama!

P.S. A policajci i kamere samo detektuju ulaske u KT na crveno.....biće para od kazni - eve šuške, al će se nabrojiš!

Sa obzirom da radi samo kada je velika guzva, tesko da ces biti u prilici da uleces.
Drugo tu je kruzni tok tako da svakako niko u punoj brzini nece ni prilaziti semaforu.
I da prodjes kroz crveno isto ti je kao i da si prosao na trepcuce zuto, jer ti ista pravila kt vaze. Ni jedno sveto ti ne daje apsolutnu prednost tako da nema opasnosti.
Jedino je opasno po pesake kojima se pali zeleno, ali to ce resiti vecom pauzom izmedju paljenja zelenog za pesake i crvenog za kola.

Kako je zakonom regulisan semafor koji nema zeleno? Toga nema na testovima
U zakonu su objasnjena svetla pojedinacno, kako se ponasas na koje svetlo. Objasnjen je i izgled semafora, ali nigde nije napisano da se sva svetla moraju paliti u odredjenom redosledu. Duzan si samo da citas trenutno svetlo na koje nailazis.

Novi problem....
Na normalnom semaforu, ako ima zeleno, onda vas zeleno trepćuće upozorava na predstojeću promenu svetla...
Ili, ranije, žuto je bilo opomena da će uskoro crveno....
Možda će biti netreptuće (stacionarno) žuto kao upozorenje za promenu na crveno. A i svakako kao što kaže kolega @shadestudio teško da će moći da se uleće u toku špica.

U zakonu su objasnjena svetla pojedinacno, kako se ponasas na koje svetlo. Objasnjen je i izgled semafora, ali nigde nije napisano da se sva svetla moraju paliti u odredjenom redosledu. Duzan si samo da citas trenutno svetlo na koje nailazis.
Ništa bolje nego polovično rešenje. Izmišnjanje tople vode bez ikakvog osnova, kao i sve u ovom projektu

Mene zanima koliko je sve ovo sa pravne strane dozvoljeno, odnosno da li naši zakoni podržavaju mogućnost kombinovanja semafora i kružnog toga ili će se smatrati da su semafori pre kružog toga (jer nisu postavljani u njemu!). 🤷‍♂️ Nešto mi se čini da samo treba jedan sa dovoljno para i dobrim prijateljem advokatom da krene da obara kazne, ako to pravno nije regulisano. Zamišljam to kao situaciju kad je Vesić rekao da je zaustavna traka na moto-putu u Beogradu vozna, pa je policija nizala ljude koji voze zaustavnom i kažnjavala.

Poslednja izmena:
Pa nema ovde nista novo. Semafor ni na jedan nacin ne utice na ponasanje u kt. On je sam za sebe, imas semafor i postujes ga, posle imas obrnuti trougao i postujes njega. To je sve.
@relja zato sto zakonski ne postoji nikakav drugi semafor, samo taj sa tri svetla.

Meni je fascinatno da ne postoji niti jedna glavudža koja će manijaku reći ne. Ajde ovi sa fakulteta, od njih sam navikao, al gde su glavudže iz MUP-a, neko iz stranke, Aca Vučić, pa jel moguće da ovakav pajser ima toliku moć?
To ti je dokaz kolike su pare u pitanju i kolika je otimacina. Nikome se ne isplati da sada talasa makar se on zvao aca vucic, i da dovodi vlast u gradu u pitanje, sto ovaj doktorant vesto koristi za svoje sulude ideje. Sa druge strane je anastezirani narod koji se mnogo ne pita niti je zainteresovan. Naravno kao slag na torti ide obicajno pravo na nasoj politickoj sceni da niko nikada ne odgovara za svoja dela vec samo ode u ilegalu. Glavudze u mupu i profesori univerziteta su tek posebna vrsta beskicmenjaka koja je endemski kroz vekove opstala samo u srbiji

Opet stoji sve od Konjarnika do Zemuna. :) Ali nema veze, to je normalno, što kažu neki forumaši. I time dobijamo na prestižu. :) Zastoj = prestiž grada.

Ja se uvek osećam nekako prestižno kad stojim u prepunom, pretoplom zagušljivom autobusu usred zastoja. U stvari svi se osećamo. 😆 (na parfem, razume se... 🤣 )

Poslednja izmena:
Vrh