Pusti ti Ameriku. Da toliko tamo ne valja, bežali bi jedrenjacima odande. Nemaju američki gradovi sa populacijom kao Beograd ozbiljnijih problema sa gubljenjem vremena u saobraćaju, jok.
Ne znam šta bih vam rekao, ali ja se najmanje 10 godina nisam nijednom zaputio kolima na Gazelu u špicu. Niti famoznom 17-com. Poslovni sam čovek, putujem i u špicevima, ali putovanja dužih od tipa 45 min. po Beogradu, praktično nemam. Kad moram, i po špicu to je najčešće 25-30 minuta do bilo gde. Prevozom, takođe znam fore. Nije ni toliko teško, samo treba poznavati svoj grad i učiti kako funkcioniše. Koga zanima, mogu konsultantske usluge da dam - a napisah već da ih na poslu i dajem, i niko ne sluša, nego se radije putuje do sat vremena duže, ili dvaput duže samo zbog izbora linije ('na Voždovac se ide autoputem' a ne 78-com pa 47-com ili tramvajem' - idi, široko ti polje; i obavezno od Arene nemoj u Južni bulevar BG vozom, nego 17-com, i to da se popne rampom na petlju, u 5 popodne - imao sam taj slučaj, oće žena tako kako zna, digao ruke za ubuduće). Od kombinacija koje uključuju 15 minuta pešačenja se beži kao od kuge (posebno oni sa velikim stražnjicama, kojima baš treba to - njihov problem). Savremeno stanovništvo Beograda je tupo, žao mi je.
A inače stvarno ima težih muka od saobraćaja.