Šta je novo?

Trgovinski centar IBC, Zemun

:kk: Dekac, odlične reportaže uknjizeni plusici
Hoće li biti uskoro update
 
Prenosim Milošev post sa teme o tržnim centrima, kako bi stajalo i ovde:

milos.tro":3lzueo08 je napisao(la):
Pri kraju izgradnja tržnog centra u Zemunu vrednog 20 mil EUR - Posetiocima na raspolaganju i zabavni park na otvorenom površine 20.000 m2
Sreda, 26. 03. 2014.|08:54 | Izvor: eKapija
http://www.ekapija.com/website/sr/page/ ... -20-000-m2


onezemun240314tw1024.jpg

Izgled budućeg ritejl parka "One Zemun"

U Zemunu na Novosadskom putu uskoro će biti završena izgradnja ritejl parka "One Zemun" površine 15.000 kvadrata. Kako "eKapija" saznaje, kupcima će biti na raspolaganju 50 prodavnica, a najavljeni zakupci su "Univerexport" na 500 m2, "Home centar" na 2.000 kvadrata, igraonica "Space" površine 50 m2.

- Već smo potpisali ugovor sa sportskim brendovima "Đak", "N Sport" i "Treff", kao i sa kompanijom "Lilly". Kada je reč o brendovim odeće i obuće, ne želimo još da otkrivamo imena, ali obećavamo kupcima da će biti različiti brendov od ponude u drugim tržnim centrima. Do sada su zakupci sa nama potpisali ugovore za 65% prostora - kažu za "eKapiju" u izraelskoj kompaniji "Industrial Buildings Corporation" (IBC), koja je investitor kompleksa.

Kako najavljuju iz te kompanije, otvaranje ritejl parka "One Zemun" će biti u septembru ove godine ili u martu 2015.
onezemun260314tw1024.jpg

Radovi se privode kraju

- Otvaranje tržnog centra zavisi od zakupaca. Supermarketu i salonu nameštaja odgovara na jesen, dok prodavnice obuće i odeće biraju proleće za otvaranje objekta. Još bi trebalo da odlučimo o terminu otvaranja objekta za kupce, ali će to svakako biti u septembru ove godine ili u martu 2015.

Investitori najavljuju i otvaranje velikog parka zabave na 20.000 kvadrata.

- U isto vreme kada bude otvoren tržni centar, biće otvoreni za posetioce i zabavni sadržaji na otvorenom za decu i odrasle. Biće organizovani koncerti, pozorišne predstave, bioskop na otvorenom, karting i dr.

Izraelska kompanija "Industrial Buildings Corporation" (IBC) uložila je u ovaj kompleks u Zemunu 20 mil EUR.
 
Fotografije su sa sajta izvođača radova - Energogroupa. Po snegu se da zaključiti da su slike malo bajate, ali što ne bismo svejedno gvirnuli na gradilište:

IBC-1.jpg


IBC-2.jpg


IBC-3.jpg


IBC-4.jpg


IBC-5.jpg


IBC-6.jpg
 
direktor":3txthdz8 je napisao(la):
Izgled jeftinoce
Tačno tako! :kk:
Stavili fasadne cigle u kombinaciji sa kutijastom zgradom satkane od aluminijumskih sendvič zidova :mrgreen:
Nisam arhitekta, ali ovako nešto bi samo moglo biti u domenu ovog novog "stručnjaka" sa funkcijom gradskog arhitekte :mrgreen:
 
Sreca pa se objekat nalazi na njivi :)

Nego jel se zna imali pomaka u pronalazenju zakupaca i termina otvaranja ovog objekta. Pretpostavljam da je do sada gotovo sve zavrseno.
 
Otvaranje tržnog centra "One Zemun" na proleće 2015. godine - Izraelski investitor najavljuje dva nova brenda na našem tržištu

Ponedeljak, 25. 08. 2014.|14:50 | Izvor: eKapija
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
one_zemun_240314_tw1024.jpg


Izraelski "Industrial Buildings Corporation" (IBC) otvoriće na proleće sledeće godine ritejl park u Zemunu, saznaje "eKapija" u toj kompaniji.
- Završeni su radovi na objektu. Svaki čas očekujemo da dobijemo upotrebnu dozvolu. U novembru bi trebalo da zakupci krenu sa opremanjem svojih lokala. Odlično napredujemo, laganim tempom, bez stresa. Otvaranje očekujemo u martu ili aprilu sledeće godine - kaže za naš portal Jasmina Ugrinić, marketing menadžerka u kompaniji "Industrial Buildings Corporation".

Naša sagovornica očekuje da najkasnije do kraja godine potpišu 90% ugovora sa zakupcima.

U toku su pregovori sa dva brenda koja do sada nisu bila prisutna u Srbiji, pa će prvi put kupcima biti na raspolaganju u ritejl parku "One Zemun".

Osim tržnog centra, posetiocima će u Zemunu biti na raspolaganju i zabavni park na oko 20.000 m2.

Tržni centar u Zemunu se prostire na 15.000 kvadrata i imaće 50 prodavnica. Izraelska kompanija "Industrial Buildings Corporation" (IBC) uložila je u ovaj kompleks u Zemunu 20 mil EUR.

Izvor: eKapija
 
Ovo je neka cudna prica za jedan retail objekat. ovo napredujemo lagano, nema stresa... sta bre nema stresa, pa kome se ispati da po zavrsetku mu jos 10 meseci zvrji prazan objekat?!
 
CBT je zakupio lokal u IBC-u. Valjda će stvarno da počne sa radom na proleće.
 
Baš se oteglo sa tim otvaranjem. Pesimista u meni kaže da su možda imali problema da nađu zakupce, optimista pak veli da su možda čekali da se završe, odnosno delimično završe, dva važna infrastrukturna projekata u neposrednoj blizini (Pupinov most i Batajnička petlja).
 
"Zemun park" otvara vrata u maju - Beograd dobija ritejl park na 16.000 kvadrata, posao za 600 radnika
Sreda, 11. 02. 2015.|13:57 | Izvor: eKapija
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
zemun_park_2_110215_tw1024.jpg


U Beogradu će u maju 2015. godine biti predstavljena još jedna vredna izraelska investicija. "Zemun park", kako će se zvati ovaj retail park u našem glavnom gradu, biće mesto prave zabave i kvalitetne porodične kupovine čiji će sadržaj zadovoljiti svačiji ukus, najavile su danas investitori.
Zemunci i građani Novog Beograda, Zemun polja, Batajnice, Altine, Ugrinovaca,naselja koja ih okružuju kao i mesta sa druge strane reke, Borča, Ovča, Krnjača (zahvaljujući novom mostu), će među prvima moći da vide rezultat rada srpskih građevinskih firmi i domaćeg inženjerskog tima iz prethodnih godinu dana, koliko je trajala izgradnja prve faze "Zemun parka".

Dosadašnja investicija vredna 25 mil EUR prostire se na 16.000 kvadratnih metara, a u planu su proširenje objekta i zapošljavanje više od 600 radnika.

zemun_park_1_110215_tw1024.jpg


- Sigurni smo da smo prvom investicijom "MIVNE grupe" u Srbiji napravili pravi potez, pre svega, odabirom lokacije. Cilj nam je da naš centar postane mesto u kojem će sve generacije kvalitetno provoditi vreme i uživati u sadržaju koji nudimo. Kroz razvoj ovog projekta, uverili smo se da postoji velika potražnja domaćih i međunarodnih trgovaca za kvalitetnim poslovnim prostorom i verujemo da ćemo u budućnosti imati odličnu saradnju sa poslovnim partnerima, potrošačima i lokalnom zajednicom - izjavio je Nir Makdasi, regionalni direktor "MIVNE grupe".
O interesovanju trgovaca za "Zemun park" dovoljno govori i činjenica da je više od 95% prostora već dobilo zakupce. Očekuje se da će ka novom "hramu kupovine" gravitirati više od 400.000 stanovnika prestonice, kojima će to biti najbliža destinacija gde na jednom mestu mogu da pronađu sve što im je potrebno.

Pored toga što će biti tržni centar sa dodatnim sadržajima, "Zemun park" je potpuno ekološki i energetski efikasan objekat, koji "reciklira" vodu i istu prikupljenu iz kišnice i dela javnog sistema projekta koristi za ponovno zalivanje i čišćenje terena, uz dodatno prečišćavanje.

zemun_park_110215_tw1024.jpg


Što se unutrašnjosti tiče, zanimljiv sadržaj centra popuniće radnje brojnih domaćih i stranih renomiranih brendova, a "Zemun park" će moći da se pohvali najvećom igraonicom za decu u zemlji,raznovrsnim sadržajima, koja će zauzimati više od 1.600 kvadratnih metara, novim konceptom hipermarketa "UniverExport", ponudom depoa "Uradi sam", novim poslovnicama "Home Center"…
Zvanično otvaranje najavljeno je za sredinu maja, a investitori se nadaju da će od tog dana "Zemun park" postati novo "srce" Zemuna.

"Mivne Group" je izraelska vodeća grupacija iz oblasti upravljanja imovinom i izgradnja komercijalnih sadržaja, koja rukovodi sa više od 4 miliona kvadrata širom sveta. "Mivne Group" je ćerka firma "Fishman grupe", sastavljena od prestižnih kompanija "Industrial Buildings Corporation", "Jerusalem Economy" i "Darban".

Izvor: eKapija
 
Otvaranje 28. maja. Već najavljuju drugu fazu u kojoj će biti izgrađen i bioskopski centar na 2.500 kvadrata. Nije mi jasno - uvek mi je delovalo da su bioskopi neisplativi u tržnim centrima ovog formata, koji se nalaze na periferiji pokraj prometnih saobraćajnica.

No, pošto je Beograd grad čuda - novi multipleks će da nikne ovde, kod obilaznice, dok u Rajićevoj, u centru centra grada, nije planiran bioskop. Nema ga ni u Stadionu, iako se pričalo da će ga možda biti.
 
1430136590_4.jpg


Evo šta će se (za sada) nalaziti u "Zemun parku":

ZABAVA
- Space igraonica

HRANA I PIĆE
- Grilland
- Lobby
- Univerexport

USLUGE
- In Medio
- Exclusive Change
- Delfi Knjižara*

MODA
- Bross Jeans
- Feedback
- Bertigo Fashin
- Body Orange
- Extreme Intimo
- Kenvelo
- Celestino
- OVS*
- Takko*

OBUĆA
- Baggat
- Metro Shoes
- Office Shoes

DEČJA OPREMA
- Mihajlo Kids
- Magaza
- Baldino

ASESOARI
- Enfild
- T-Group

SPORTSKA OPERA
- Tef Sport
- N Sport
- Đak

LEPOTA I ZDRAVLJE
- Lilly Drogerie

SVE ZA KUĆU I MULTIMEDIJA
- Home Center
- Pet Center
- Centar Bele Tehnike
- Top Shop
- Uradi Sam*

*prodavnice sa zvezdicom nisu na spisku lokala, ali jesu na mapi objekta, i to obeležene sivom bojom (!?).

Izvor: Zemun Park
 
Univerexport je izbacio bilborde za otvaranje u okviru retail-a u Zemunu - 28.05.2015. To je verovatno i datum otvaranja retail parka.
 
Bio... i lepo je :)
al pomalo čudan osecaj jer do sada se uvek insistrilalo na neki glamurozni prostor novih trž. centara
a zapraavo za potrošače trž. centri nisu objekti od nekog kulturnog značaja
nego od što primamljivijeg ekonomskog momenta-ponude u nj.

Što ovaj Trz. cen. i ispunjava u potpunosti :kk:

Nisam slikovao mob. tel. jer verujem da ce brzo ovde biti okačeno više kvalitetnih sličica
 
Koliko me secanje sluzi planirano je navodno prosirenje mada moze i u zavrsene
 
Lord":1nu80fv4 je napisao(la):
26 Jun 2013 16:23 Opis:.... Objekat koji je sastavljen iz prizemlja u gabaritu je određen kao slovo L dva pravougaonika ukrštena pod 90 stepeni sa dodatnim nadstrešnicama pravougaonog oblika. Osnovu arhitektonike čini složeni oblik nastao adicijom i sintezom dva kubična oblika – parelelopipeda.
Deo TC IBC su i prateći restorani brze hrane arhitektonski tretirani kao poseban objekat nepravilnog oblika, dela kružnog isecka. Izrazito važan aspekt arhitektonike je podržavanje velike dimenzije objekta. Na glavnom prilazu objektu izvučena su četiri akcenta u vidu reklamnih kula.
izvor: http://energodesign.rs/

Što je rečeno i naslikano tako je i tako napravljeno :kk:

Prosto ne verovatno za Bgd
 
Vrh