Šta je novo?

Trg Slavija

Па Директор је шаљивџија, слика је од 01.12.2016. и сад ју је поставио, збуњује нас форумаше :wink:
@Дуле, кликни на слику десним кликом и отвори је на нови "таб" и приказаће ти се у горњем делу датум и број слике: 20161201_112313.jpg

Zar ne bi bilo bolje da je ograda providna? Što zbog bezbednosti (vidljivosti), što zbog zanimljivosti?

Takođe i balon koji se bude postavio bi mogao da ima providni donji deo.

Inače, sve Naxi kamere su pokretne, nijedna nije fiksirana na jednom položaju.

Recimo ona kamera za Slaviju je stalno menjala položaj, ka Nemanjinoj, pa ka
beogradskoj ulici a onda tek nakratko zumira ka samom kružnom toku.

Međutim, da li zbog radova ili nečeg drugog vidim danas su je fiksirali da snima
samo kružni tok.

Pa to je što je, s ozbirom na kvalitet snimka kamere...

Capture.jpg

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=421663#p421663:11kjsxf1 je napisao(la):
ada huja » 07 Dec 2016 01:32 pm[/url]":11kjsxf1]auu kakva slika jesi ovo slao sa Komodora? :D

Ne slao sam sa `lola 8` racunara :p

slika je kropovana zbog `autora `... :dil:

Da li moze neko da mi objasni po kojim saobracajnim pravilima se ovde vozi?
Da li je ovo slika iz grada u Europi ili iz grada u Indiji ili Egiptu?
I onda me neko ubedjuje kako su najbolje resenje kruzni tokovi za nas i nase vozace.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=422046#p422046:26on5gge je napisao(la):
kkorisnikk » 09 Dec 2016 15:03[/url]":26on5gge]Stanje na 9-Dec-16
Capture.jpg

ea74ba0b1946d1aa18d72920b63b74ea.png

ovi su ti u prekrsaju ne mogu ovuda da voze vec samo sa desbe strane al sta ces ovo je Srbija...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Taксији и минибуси са Е линија вероварно су користили трамвајску пругу.

Najverovatnije ali onda bi morali da cekaju iza tramvaja da se ukljuce u kruzni tok, a ne da prave jos dodatne dve kolone za ulazak u kruzni tok.
Profesionalni vozaci taksija i autobusa prave jako puno saobracajnih prekrsaja.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=422052#p422052:32qz3ot5 je napisao(la):
kruuki » 09 Dec 2016 03:51 pm[/url]":32qz3ot5]
ea74ba0b1946d1aa18d72920b63b74ea.png

ovi su ti u prekrsaju ne mogu ovuda da voze vec samo sa desbe strane al sta ces ovo je Srbija...

To ne bi trebalo vise da se desi s'obzirom da ce se na tom mestu izgraditi ostrvo.

Где сте ви видели таксисте да чекају? :D Иначе на овој слици ти таксији и минибуси који претичу трамвај блокирају други трамвај лево (вероватно тројка) који је кренуо да се искључи из кружног тока.

spatiotecte,
da li ti stvarno mislis da je ostrvo neka prepreka za nase divljake?
U Nemanjinoj redovno vidim ljude koji vozi ili prelaze preko ostrva za tramvaj, takvo ponasanje sam vidjao i u Bulevaru kralja Aleksandra pa i kod Delta city-ja (Bulevar Crvene armije), cak kod Delte znaju i da parkiraju. Trotoari i ostrva po beogradu su puni parkiranih vozila, a najvise taksista kojima je izgleda dozvoljeno da krse saobracajna pravila.

Ako imas dzip i nije neka prepreka a sad kome nije stalo do svojih poluosovina i amortizera samo nek tera dalje pa kad bude raskantao svoj auto...

Ne kazem ja da je to neka prepreka za dzip, i ako neko zeli da unistava svoje vozilo, neka ga unistava, problem je sto se pravi haos u gradu.
Od dva ulaza u kruzni tok plus ulaz za tramvaj, ovi na slici su napravili jos dva ulaza, samim tim se blokira i pravi haos u celom kruznom toku.
Oni ljudi koji mozda nisu spremni u startu da krse propise kada vide divljake kojima se to dozvoljava onda i drugi krenu da cine cuda.
A unistavaju se i trotoarii ostrva.

Aj ljudi prvo da naprave tu cuvenu fontanu, pa cemo da vidimo za ostrva. taman da napune trg vodom. trebace nam ostrva dosta. mislim jos pre 3 meseca je slavija trebala da bude gotova sa sve fontanom i bulevarom.

...trebace nam ostrva dosta...
Pa da zasadimo na ostrva palme banana a moze i po koj kokos.... :lol:

Ne podržavam nikakva ostrva po trgovima
(ulice ok) jer trgovi su više namenski , a ne samo za auto saobracaj :dil:

Povremenim zatvaranjem za saobracaj dobijaju se prelepa mesta za razne manifestacije :gobb:

Zna se ko je zadužen za ponašanje i regulisanje u saobracaju
a danas kada bi bilo volje (pa i uslikan primer) skidanjem slike sa uličnih kamera
svi učesnici po reg. tablici mogu da se debelo kazne,
te da im nikada više slične svinjarije ne padne napamet :rant:

Trgovi pripadaju svima a ne samo vozačima
organizovanje raznih trka, dočeka, proslava , koncerta i sl
ako bi povremeno i privremeno zatvranje Slavije izazivalo totalni kolaps celog Bgda
pa mora da postoji njeno izuzece
to je samo znak da nadležni nisu uradili svoj domači u organizaciji, regulisanju i uredjenja grada
:sesir:

Niko nije svestan izmeštanja pešačkih prelaza po 100 metara od trga. Danas napravih intervju i od 20 ljudi koji skoro svaki dan prolaze tuda samo troje je znalo o rekonstrukciji i načulo je o izmeštanju pešačkih prelaza.

Trebamo započeti akciju i proteste ne protiv fontane već sabotiranja pešačkog prelaza. 1896. godine Budimpešta je mogla napraviti metro i podzemne prolaze u glavnoj ulici, a Beograd 2016. godine, 120 godina kasnije ne može da napravi podzemne prolaze za pešake na najprometnijoj raskrsnici u gradu.

Zato je Mađarska civilizovana, a mi smo gde smo.

Vrh