Šta je novo?

Trg Slavija

Slavija početkom 1962. godine. Obratite pažnju na decu koja se igraju na fotoaparatu najbližem delu kružnog toka. Broj automobila tada je bio zanemarljivo mali u odnosu na 2023. godinu.

324271873_1253262372065557_7606104899492463598_n.jpg
 
Напредовали смо, почетак 60их је тек почетак масовне моторизације.
 
S tim što nakon malo dužeg posmatranja te lokacije, mislim da ipak ne bi stale sve linije iz Birčaninove tu, ali i ne moraju. Pola neka se prebaci pored NBS, pola neka ostane u Biračninovoj i biće sasvim ok.
 
Polako se usijavaju stvari oko Slavije i Mitićeve rupe. Metro stanica ako se usvoje izmene linije 2, skraćenje (produženje trola). Investitor koji insistira da gradi i još puno stvari. Predviđam da će ovo biti kritična tačka do sledećih izbora.
 
I Bulevar, sa sve proširenjem i trotoarima na obe strane, kao tramvajima do skretanja za VML, i Višnjička sa sve tramvajima na mestu razdelnog ostrva koje pretvaraju u dodatnu automobilsku traku i skraćenje trola do Slavije, kao i sama Slavija, zamenjivanje trola autobusima i nenabavljanje novih trolejbusa, odustajanje od tendera za nabavku novih trolejbusa, plus Nova mreža linija v 2.0, i metro linija 1 preko Prokopa... Da se što više spominje u medijima, jer ako sam dobro shvatio oni bi da nam uvedu Novu mreža linija v 2.0, usklađenu sa metroom, a metro kad stigne, jednog lepog dana.​
 
Biće da nije do godišnjeg doba, zato što je prethodnih godina radila i u sred zime, kada su sve druge fontane bile isključene, a poskidane slavine sa javnih česmi.
 
Bice da je zbog godisnjeg doba, zvao sam da se pusti za Vucka pesmu od Topole pa do Ravne gore kad proradi.
Pa nece biti reko tvoj drug vesic sledeće
1.Da ima grejače
2.Da će raditi zimi
3.Da će se čuti muzika
4.Da ćemo moći da dirigujeno sa istom
1.mozda su crkli do sad je vodovod najavljivao održavanje ćute
2.radila do skoro
3.muzike nema ko ni na tasu
4.nikad nije proradilo
 
Ne radi jer se tobože štedi struja. Sećam se da je bilo po portalima u periodu kad su trubili o merama štednje.
 
То је одлично, још само да окретницу из Бирчанинове преселе у део Краља Милутина код НБС и имамо одлично преседачко чвориште.
S tim što nakon malo dužeg posmatranja te lokacije, mislim da ipak ne bi stale sve linije iz Birčaninove tu, ali i ne moraju. Pola neka se prebaci pored NBS, pola neka ostane u Biračninovoj i biće sasvim ok.
Tu ima pola hektara slabo korišćenog prostora, može tu dosta linija. Slaviju ćemo svakako trebati još jednom izlupati i napraviti ponovo, kada se zaista saberemo šta i kako sa metroom.
 
Pa ovu betonsku podlogu bi bolje uradili bukvalno bilo koji majstori koji rade takve podloge po poslovnim objektima/privatnim dvorištima.

Ako su već i hteli beton mogao je da se uradi štampani beton koji je dosta izdržljiviji (tramvajske baštice u Nemanjinoj su tako rađene i nisu mrdnule), pritom štampani beton možeš da dizajniraš da izgleda kao da se radi o nekom lux popločavanju skupim kamenom.
 
Vrh