sto se platoa tice, mislim da treba vremena da prodje da ga pesaci usvoje, da se odomace na njemu i da ga upotrebljavaju.... mi smo inace plasljivi prema svemu novom... meni je plato skroz ok. samo da se postave mobilijar i bice sasvim u redu.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=567627#p567627:39sx094t je napisao(la):solecar » 15 Sep 2018, 02:46[/url]":39sx094t]Za šta da koristim taj plato? Za dolazak do mesta gde je prvobitno projektovano stajalište koje je kasnije izmešteno u Kralja Milana? Ili možda za sedenje na klupama i udisanje izduvnih gasova dok bacam pogled na fontanu kojoj sam onemogućen da priđem zato što nam se predsednik plaši da bih mogao da operem noge? Ili možda da uživam u onom maleckom pojasu trave i u minijaturnoj senci stabala koja su posađena? Ili možda da uživam u onoj "pilićarskoj" ogradi? Ili možda da se divim tome što je neko osmislio da ovaj plato ujedno bude i krov budućeg prostora TOB - a?
Iako nemam strah prema svemu novom , ni za milion godina neću videti potrebu da upotrebljavam taj plato , zato što me pešački putevi na koje su me usmerili po završetku rekonstrukcije , uopšte ne upućuju na plato , a što se tiče relaksacije , ima mnogo boljih mesta za to. Primera radi , u neposrednoj blizini imam Svetosavski plato , sa sve fontanom kojoj mogu da priđem , a u kojoj , ono što sam primetio , za sve ove godine , niko nije prao noge. Čak i ona "Mitićeva rupa" deluje primamljivije.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=567870#p567870:28kx7xqn je napisao(la):makarije » 16 Sep 2018, 14:49[/url]":28kx7xqn]Radim na Slaviji. Pešački tokovi su grozni, sve je produženo duplo. Kad hoću sa jednog kraja na drugi kraj kruga, tabananje od nekoliko stotina metara.
Glupo je da se zove Trg. T od trga nema. To je saobraćajni čvor, a pešaci su potpuno sporedni.
Onda i veoma mala razlika u pređenom putu ili udobnosti kretanja po trotoaru postaje VEOMA bitna. Zašto bi neko dobrovoljno nekome poklonio nezanemarljiv deo svog života, takoreći ga položio na oltar nečije nesposobnosti da reši kretanje pešaka? Pa će zato jedan deo ljudi mirne savesti prelaziti ulicu gde god mu je zgodno kad god vidi daleki pešački prelaz očigledno postavljen na veliku štetu pešaka. To je cena jednostranosti u tobožnjem "rešenju" koje je rešenje samo za jednu grupu građana, one u kolima, a ne za drugu.